Connect with us

Administratie

A început perioada depunerilor de proiecte pentru prima bugetare participativă din istoria Constanței

Published

on

USR Constanța anunță că a început perioada depunerilor de proiecte pentru prima bugetare participativă din istoria Constanței.

„Dacă ai idei și vrei să faci o schimbare în orașul nostru, atunci înscrie-te până pe 16 octombrie pe platforma https://tudecizi.primaria-constanta.ro și depune proiectul tău. De asemenea, proiectele pot fi depuse și în format tipărit la registratura Primăriei municipiului Constanța.

Pentru a fi eligibile, propunerile trebuie să se încadreze într-unul dintre următoarele domenii: mobilitate, accesibilitate și siguranța circulației, amenajare spații verzi și locuri de joacă, amenajare spații publice, cultură, protecția mediului/protecția animalelor, digitalizare, sport, social, educație și sănătate.“, notează USR.

Suma totală alocată de la bugetul local este de 5 milioane de lei/an, iar un proiect propus trebuie să se încadreze în suma de 500.000 lei, inclusiv TVA.

Inițiativa aparține consilierilor locali ai USR-PLUS. Viceprimarul Florin Cocargeanu declara pentru Ordinea.ro la începutul acestui an că proiectul de bugetare participativă, “Tu decizi pentru Constanța” le oferă ocazia cetățenilor să participe în mod direct la luarea deciziilor.

„Proiectul de bugetare participativă, “Tu decizi pentru Constanta” este unul dintre proiectele la care consilierii locali USR PLUS țin foarte mult, fiind inclus în programul de guvernare locală și care oferă ocazia cetățenilor să participe în mod direct la luarea deciziilor privind cheltuirea unui procent clar definit din bugetul de dezvoltare a orașului. Eu și colegii mei avem convingerea ca proiectul va avea susținerea necesară în cadrul consiliului local astfel încât cetățenii să se bucure de acest instrument transparent și incluziv care arată deschiderea administrație actuale față de cetățeni.“, a declarat viceprimarul Florin Cocargeanu.

Pentru mai multe informații și detalii, intră pe: https://tudecizi.primaria-constanta.ro/?fbclid=IwAR0mlbLQ1rztu0chFxORznR3BKizV3ezCAvHwvvXXosPE5ZyUTsW2wtOeE8

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta