Connect with us

Actual

A început suferința localnicilor. Trecere greoaie peste podul de la Agigea

Maria Ionescu

Publicat

la

Începând de ieri, circulația pe podul de la Agigea a fost complet închisă în vederea continuării lucrărilor de înlocuire a hobanelor. Potrivit CNADNR, podul va fi închis în perioada 12 septembrie-30 noiembrie 2016, motiv pentru care  circulația spre/dinspre Constanța spre sudul litoralului se va face pe noul pod. Doar cei care circulă pe jos vor putea folosi podul aflat în lucru. CNADNR a specificat că pietonii pot circula printr-un culoar protejat sub directa supraveghere a piloților de trafic. Reamintim că acest contract ,,Lot 3 – Reabilitarea podului de la Agigea, pe DN 39, km 8+988“ a fost încheiat între CNADNR și Implenia Baugesellschaft m.b.H Wien (fost Bilfinger Berger Baugesellschaft  m.b.H Wien). Obiectul iniţial al contractului a constat în lucrări de reabilitare a podului (înlocuire cale de rulare: turnare beton de egalizare, înlocuire hidroizolatie, așternere asfalt; lucrări de reparații ale pilelor și culeelor, înlocuire parapet direcțional și pietonal, lucrări de vopsitorie a tablierului, etc). Potyrivit unui comunicat de presă al CNADNR, ”o comisie formată din reprezentanţi ai Beneficiarului, Antreprenorului şi Inginerului au efectuat o inspecţie tehnică a lucrărilor executate, precum şi modul în care acestea au fost conservate în perioada în care nu s-a lucrat. În acealaşi timp, Antreprenorul a început organizarea de şantier în vederea demarării lucrărilor începând cu data de 12.09.2016.”

Astăzi e deja 13 septembrie și tot nu se lucrează

circulatie-noul-pod-agigeaAdevărul este că lucrările la acest pod se desfășoară de mult prea multă vreme, iar rezultatele nu se văd, cel puțin deocamdată.  Nu spun că ne așteptam să vedem foarte mulți oameni la lucru, care speră să-i aplaudăm pentru zelul de care dau dovadă. Dar… Oamenii care fac naveta – și sunt foarte mulți – sunt extrem de nemulțumiți de actuala situație deoarece drumul lor se prelungește nefiresc de mult, iar nervii lor vor avea nevoie de pastile întăritoare. Am fost curioși să vedem ce reacții au trecătorii de zi cu zi. Iată ce scrie pe pagina sa de socializare Laurențiu Mironescu: ”Din 12 septembrie podul Agigea este blocat. Până în decembrie. Pentru reparatii. Pentru cei din sudul canalului Dunăre – Marea Neagră drumul spre și dinspre casă s-a dilatat exponențial, ca timp. Problema e că nimeni nu repară nimic. Aș vrea să cunosc furunculul ăla de competență care a interzis traficul pe pod ieri doar ca să se apuce de treabă peste vreo săptămână, două … Nesimțire râncedă, greu de găsit în altă țară, la alți oameni …”. Sorin Voicu este, la rândul lui, foarte necăjit. ”Ca navetist, pierd în fiecare zi 4-5 ore ca să tranzitez pe noul pod de la Agigea. Chiar nu se putea găsi o altă soluție?” Într-adevăr, de la distanță situația pare aproape roză. Se circulă fără dificultate, pe o rută din apropiere. Însă aceasta este doar aparența pe care o vede toată lumea. Cei care sunt nevoiți să circule pe aici s-au îngrozit de ziua de ieri și speră ca mâine să fie mai bine. Pentru că da, pe nou pod există 4 benzi de circulație iar traficul de toamnă/iarnă nu este echivalent cu cel din perioada sezonului estival. Doar că în momentul în care se ajunge la Eforie sau când se iese din această localitate se gâtuie circulația, dat fiind faptul că există doar o bandă de circulație. Iar aici nu știu cine ar trebui să facă ceva pentru a fluidiza traficul. Sunt sigură că se vor găsi destui voitori care să spună: ”o, păi treaba asta trebuie să o rezolve Poliția Rutieră. Să stea cu ochii pe șoferi, că nu sunt atenți!” sau … ”Dar Poliția Locală din Constanța ce face? Nu poate veni până aici să rezolve situația?”. Iar răspunsul este unul singur: este treaba CNADNR să rezolve situația într-un timp cât mai scurt, cu rezultate cât mai bune și cu efecte negative cât mai mici. Credeți că se pot rezolva toate aceste probleme? Pentru că oamenii care fac zilnic naveta pe aici se gândesc inclusiv la grevă!

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Trei persoane au ajuns ieri în spatele gratiilor de la Poarta Albă. Vezi ce infracțiuni au comis

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri,  2 martie, polițiștii constănțeni au pus în executare trei mandate. Trei persoane au fost escortate și încarcerate în penitenciarul Poarta Albă. Este vorba despre doi bărbați și o femeie. Unul dintre bărbați a fost arestat și condamnat la închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, altul pentru infracțiuni la regimul circulației. În ceea ce o privește pe femeie, aceasta a ajuns în spatele gratiilor pentru mărturie mincinoasă.

Potrivit Biroului de presă al IPJ Constanța, la data de 2 martie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au identificat un bărbat, de 47 de ani, pe numele căruia Judecătoria Constanța a emis un mandat de executare a pedepsei de 2 ani și 424 de zile de închisoare, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

În aceeași zi, polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au identificat un bărbat, de 38 de ani, pe numele căruia Judecătoria Constanța a emis un mandat de executare a pedepsei de 2 ani și 5 luni de închisoare, sub aspectul săvârșirii de infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Tot ieri, polițiști din cadrul Poliției orașului Ovidiu au identificat o femeie, de 65 de ani, pe numele căreia Judecătoria Constanța a emis un mandat de executare a pedepsei de 2 ani și 6 luni de închisoare, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de mărturie mincinoasă.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Mărfuri contrafăcute, confiscate de polițiștii de frontieră de la Vama Veche

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În ultimele 24 de ore  poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche au descoperit bunuri susceptibile a fi contrafăcute,  în valoare totală de peste 81.900 lei, inscripţionate cu numele unor mărci cunoscute.

În cursul zilei de ieri, 2 februarie a.c., la ora  19.40, s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui autoturism înmatriculat în România, un cetățean român, în vârstă de 38 de ani.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse în bagajele bărbatului, 264 articole vestimentare. Toate bunurile purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

Persoana în cauză a declarat că a achiziționat bunurile din Turcia în scopul comercializării acestora.

De asemenea, în aceiaşi dată, poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche au descoperit în cala destinată bagajelelor dintr-un autocar ce efectua transport regulat de persoane pe ruta Turcia – România, patru saci de culoare gri ce conţineau 441 articole vestimentare, susceptibile a fi contrafăcute.

Acestea aparțineau unui cetăţean turc, în vârstă de 22 de ani, care a declarat că a achiziţionat articolele din Turcia, însă nu a putut prezenta documente de provenienţă pentru bunurile transportate.

În data de 03.03.2021, la Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, judeţul Constanţa, poliţiştii de frontieră au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific pasagerilor dintr-un autocar ce efectua transport regulat pe ruta Turcia – România.

Astfel, polițiștii de frontieră au descoperit în cala destinată bagajelelor 65 articole de îmbrăcăminte, care purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.  Acestea  aparțineau unui cetăţean turc, în vârstă de 21 de ani care a declarat că a achiziţionat articolele din Turcia, fără a deține documente de provenienţă pentru bunurile transportate.

”Toate produsele, în valoare de peste 81.900 lei , au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.”, au precizat reprezentații Compartimentului Purtător de cuvânt din cadrul Gărzii de Coastă.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Au apărut dovezi că există vestigii arheologice și în zona submersă de la Cazino

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Mult așteptata lucrare de restaurare și reabilitare a clădirii Cazinoului din municipiul Constanța aduce în prim plan niste situații extrem de importante pentru istoria vechii cetăți Tomis. Spre exemplu, după informațiile apărute și cercetate de procurorii Direcției Naționale Anticorupție în cadrul proiectului privind lucrările de înnisipare a plajelor din Constanța și stațiunea Mamaia, un alt subiect trezește interesul opiniei publice. Este vorba despre vestigiile arheologice din mare. Au apărut dovezi că există vestigii arheologice și în zona submersa de la Cazino, există voci care spun că există și alte vestigii pe fundul mării, care nu ar fi fost cercetat în mod corect, după cum reiese într-un articol scris în exclusivitate de jurnalistul Alexandru Căutiș.

Cum s-a ajuns în situația asta, ce spune Ministerul Culturii, cum s-a organizat, dar și care sunt concluziile jurnalistului le găsiți AICI .

De asemenea, vă punem la dispoziție și punctul de vedere al procurorilor DNA în ceea ce privește proiectul de înnisipare de pe litoralul românesc.

Ce spun procurorii DNA despre proiectul privind lărgirea plajelor din Mamaia

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: