Conecteaza-te cu noi

Societate

A încetat din viață prof. Carmen Cristescu, fondator al Facultății de Arte din cadrul Universității ”Ovidius”

Published

on

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) aduce un omagiu la trecerea în eternitate a prof. univ. dr. Carmen Cristescu, muzicolog și fondator al Facultății de Arte.

Absolventă a Conservatorului de Muzică ”Ciprian Porumbescu” din București, domeniul Compoziție, prof. univ. dr. Carmen Cristescu a devenit Doctor în muzică, domeniul Muzicologie, la Universitatea Națională de Muzică din București.

A contribuit la întemeierea și dezvoltarea Facultății de Arte din cadrul UOC, în anul 1998 realizând dosarele de înființare a programelor de studii „Pedagogie muzicală” și „Interpretare muzicală-canto”. De asemenea, a contribuit la realizarea laboratorului de cercetare muzicologică, etnomuzicologică și compozițională, laboratorului de informatică și prelucrarea digitală a sunetului, laboratorului de multiplicare și a mini-studioului de înregistrări.

Pe parcursul carierei sale, a deținut funcții în învățământul preuniversitar, precum: șef de catedră discipline muzicale teoretice și inspector școlar – muzică, dar și în învățământul universitar, precum: șef de catedră „Muzica vocală și instrumentală” (Pedagogia muzicală), secretar științific, prodecan și decan.

Advertisement

Totodată, a făcut parte din organizații profesionale de profil, fiind membră a Societății Române de Educație Muzicală, membră a Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România și membră a Centrului de Cercetare și Dezvoltare Profesională „Studiile Românești în Context Internațional”. A publicat cărți și articole, precum: „Sunete-culori” (2005), „Miniaturi corale” (2005), „Solfegii” (2005), „Un alt mod de a aborda armonia tonală” (2008), „Ghid de compoziție muzicală” (2008), „Trei piese pentru pian” (2008), „Arta și educația prin artă”, „Modalități de abordare a folclorului în creația pentru pian a compozitorilor români din a doua jumătate a secolului al XIX-lea”.

”Carmen Cristescu va rămâne în amintirea studenților și colegilor ca un profesor dedicat, cu o înțelepciune și un talent aparte, cu o mare pasiune și iubire pentru muzică.

Ne exprimăm pe această cale întreaga recunoștință pentru implicarea prof. univ. dr. Carmen Cristescu în dezvoltarea Facultății de Arte.

Dumnezeu să o odihnească în pace!”, a transmis Comunitatea academică a Universităţii Ovidius din Constanţa.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions