Conecteaza-te cu noi

Societate

A murit Olimpiu Manuel Glodarenco, fost director al Muzeului Marinei Române

Published

on

Colectivul Muzeului Național al Marinei Române deplânge trecerea fulgerătoare în neființă a comandorului dr. Olimpiu Manuel Glodarenco.

”Suntem alături de familia îndoliată în greaua încercare! Dumnezeu să îl aibă în paza sa!”, precizează Colectivul Muzeului Național.

Olimpiu Manuel Glodarenco a fost director al Muzeului Național al Marinei Române în intervalul 15.07.2006 – 15.03.2013.

Comandor dr. habil. Olimpiu Manuel Glodarenco s-a născut la 2 ianuarie 1964 și a urmat cursurile Institutului de Marină „Mircea cel Bătrân”, Facultatea Navigaţie, pe care l-a absolvit în 1986. Pasionat de istorie, a urmat cursurile Facultății de Istorie şi Ştiinţe Administrative din cadrul Universității „Ovidius”, licență și masterat. A urmat firește, un doctorat, de data aceasta la Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”, Facultatea de Comandă şi Stat Major cu specializare în Ştiinţe Militare şi Informaţii și nu s-a oprit aici, obținând titlul de habilitat sub îndrumarea prof. dr. Anatol Petrenco, Decanul Facultății de Istorie Universală, Universitatea de Stat din Chișinau.

Advertisement

În perioada 1986-2006, a ocupat funcția de comandant nave de luptă și ofițer în statul major al Flotei, în diferite unități operative ale Forțelor Navale, apoi de Instructor superior în catedra „Ştiinţe Militare şi Manageriale” şi şef al comisiei didactice a catedrei la Şcoala Militară de Maiştri a Forţelor Navale “Amiral Ion Murgescu”. A devenit șef de stat major al Centrului de Instrucţie al Forţelor Navale, Mangalia.

În anul 2006 devine director al Muzeului Național al Marinei Române și conferențiar universitar la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, predând discipliniele: „Istoria armatei și marinei române” și „Istorie navală”, din 2007 ocupă funcția conferențiar universitar la Universitatea „Ovidius”, Constanţa, iar din anul 2010 la Universitatea „Andrei Şaguna”, unde predă cursurile Conflicte asimetrice, Politică externă şi de securitate comună a Uniunii Europene, Politici de securitate ale Uniunii Europene, Istoria secolului XX; Geopolitică şi geostrategie; Teoria organizaţiilor europene; Introducere în studii europene; Sisteme politice comparate; Etică politică.

Din anul 2013 a devenit director al Muzeului Militar Național „Regele Ferdinand I” București.

Ca și cercetător s-a evidențiat în publicarea unor volume impresionante de istorie universală a marinei și a nenumărate studii și articole, Iar ca director al Muzeului Național al Marinei Române, s-a remarcat prin organizarea de conferințe naționale și internaționale și prin înființarea Editurii Muzeului Național al Marinei Române.

A fost membru al: Societății de Ştiinţe Istorice din România, Asociaţiei de Geopolitică „Ion Conea”, Comisiei Române de Istorie Militară, Asociaţiei culturale „Pro Basarabia şi Bucovina”, Liga Navală Română și Membru de onoare al Asociaţiei Tomis pentru Interculturalitate,

Advertisement

A fost Cavaler al Ordinului Militar şi Ospitalier al Sfântului Lazăr din Ierusalim și expert al Ministerul Culturii, în bunuri arheologice şi istorico-documentare: Istoria marinei, secolele XIX – XX.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions