Connect with us

Actual

A plouat de-a rupt! Minunat pentru secetă, dar au existat probleme în tot județul

Maria Ionescu

Publicat

la

Pentru constănțeni, ploaia de aseară și de noaptea trecută a fost o adevărată binecuvântare, în ciuda cantităților mari căzute și a tunetelor și fulgerelor înregistrate. Cu toții știm că seceta prelungită a fost o adevărată năpastă pentru noi și pentru terenurile din municipiu, care nu au mai beneficiat de apă. Pe de-o parte a fost bine, dar pe de alta au apărut, inevitabil, mari probleme. Potrivit rapoartelor oficiale, în numai o oră s-au depășit 35l/mp de precipitații căzute.  În aceste condiții, au existat și probleme: la dispeceratul RAJA au fost primite 38 de reclamații venite de pe raza municipiului Constanța. Acestea au vizat zonele Delfinariu – strada Ahile Mihail, Faleză Nord – strada Onești, Poarta 6 – Strada Frigului, Coiciu, Poarta1, bulevardele IC Brătianu, 1 Mai și Ferdinand. Aici, ca întotdeauna când plouă tare, apa a inundat străzile și a pătruns în curțile oamenilor. Și în municipiul Medgidia au fost înregistrate reclamații privind sistemul de canalizare stradal, din zonele Intim – strada Silozului și pasajul de trecere pe sub podul rutier înspre Gară.

Pregătirile RAJA

În urma atenționărilor meteo, la nivelul SC RAJA SA s-au luat toate măsurile necesare pentru a se putea interveni cu promptitudine. Astfel, la nivelul municipiului Constanța, dar și în restul localităților vizate de ploi torențiale, au fost pregătite să intervină 47 de echipe de intervenţie dotate cu wome, vidanje și pompe de mare putere – 26 în municipiul Constanța și 21 în restul judetului. Cum spuneam, au existat numeroase cereri de intervenție, la care echipele RAJA au răspuns cu promptitudine. Din cauza vântului puternic, la nivelul liniilor de alimentare cu tensiune s-au înregistrat mai multe avarii, iar fără energie electrică, stațiile și sursele de apă ce asigură alimentarea cu apă a abonaților nu pot funcționa. Astfel de situații s-au înregistrat la Mihail Kogalniceanu și la Crucea. În Kogălniceanu, începând cu ora 08,00, din cauza unei avarii Enel, stația de pompare Hidrofor a rămas fără energie, motiv pentru care abonații din zona de la intrarea în localitate au rămas fără apă la robinete. Din fericire, după numai o oră, situația a revenit la normal. La Crucea, începând cu ora 7.00 a dimineții, stația de pompare aferentă localității a rămas fără energie, fiind afectată alimentarea cu apă a întregii localități. Și aici, situația a revenit la normal.  Dar căderi de tensiune s-au înregistrat și la sursa de apă Galeșu precum și la stația de pompare Lumina. Au fost anunțați reprezentanții Enel, care au dat asigurări că vor interveni, ceea ce au și făcut. Din câte se pare, la ora actuală nu ar mai fi probleme în județ, iar faptul că a ieșit soarele ne dă speranțe că ziua de azi va fi una bună, în ciuda dificultăților care s-au înregistrat la primele ore ale dimineții.

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Șoferi băuți bine, prinși la volan pe străzile din județ. S-au ales cu dosare penale

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Aproape zilnic, multe persoane conduc sub influența băuturilor alcoolice. Unii scapă, pentru moment, de controalele polițiștilor, alții nu. Cei din urmă se aleg cu dosare penale și unii dintre ei ajung chiar în spatele gratiilor din această cauză.

Nici ziua de ieri nu a fost diferită. În jurul orei 21.20, polițiști din cadrul Biroului Rutier Constanța au identificat un bărbat, de 32 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul Aurel Vlaicu din municipiu, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

Puțin după miezul nopții, în jurul orei 1.00, patrula mixtă, formată din polițist din cadrul Secției 3 și jandarm al I.J.J. Constanța, a identificat un bărbat, de 35 de ani, care a condus un autoturism, pe bulevardul 1 Decembrie 1918 din municipiul Constanța, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În jurul orei 01.20, polițiști din cadrul Poliției orașului Cernavodă au identificat un bărbat, de 47 de ani, care a condus un autoturism pe strada Independenței din oraș, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauze, au fost întocmite dosare penale.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Ieri, zeci de șoferi au fost amendați de polițiștii rutieri din Constanța. Vezi de ce

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Având în vedere numeroasele accidente rutiere care s-au produs pe DN 2A și pe DN 22, soldate cu persoane decedate sau grav rănite, polițiștii rutieri din Constanța au efectuat, în cursul zilei de ieri, o acțiune în urma căreia au aplicat zeci de amenzi, cele mai multe pentru depășirea vitezei legale de deplasare.

Potrivit Biroului de presă al IPJ Constanța, acțiunea s-a desfășurat în intervalul orar 06.00 – 22.00.

”Polițiști din cadrul Serviciului Rutier Constanța au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea încălcării normelor rutiere privind viteza de deplasare și depășirile neregulamentare pe DN 2A/Constanța – Hârșova și DN 22/Lumina – Mihai Viteazu.”, au precizat reprezentanții Biroului de presă.

În urma activităților, polițiștii rutieri au aplicat 91 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 53.400 de lei, dintre care 77 pentru depășirea limitei legale de viteză.

Totodată, polițiștii rutieri au reținut 8 permise de conducere, dintre care 5 pentru depșirea limitei legale de viteză, și au retras un certificat de înmatriculare.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

APC Constanța recrutează piloți maritimi și dispeceri pilotaj. Sunt zeci de posturi libere

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Începând cu data de 1 ianuarie 2021, Compania Națională Administrația Porturilor Maritime va asigura serviciul de pilotaj printr-un corp propriu de piloți.

În acest sens, în vederea recrutării și selecției personalului necesar desfășurării acestei activități, compania lansează anunțul de ocupare a următoarelor posturi:

60 posturi pilot maritim (pilot maritim I, pilot maritim II, pilot maritim aspirant),
5 posturi dispecer pilotaj,

Iată ce condiții trebuie să îndeplinească persoanele care doresc să își depună dosarele:

A. Pilot maritim

  1. Pregătire/experiență profesională:

–   Posesor de brevet pilot maritim emis în baza Regulamentului privind criteriile minime de pregătire, perfecționare și brevetare a piloților maritimi, alții decât piloții de mare largă din 19.03.2018 introdus prin OMT 335/2018 și amendat prin O.M.T.l. nr. 1083/2019.

  1. Disponibilitate pentru programul de lucru tură
  2. Cunoștinte legislative în domeniul pilotajului
  3. Abilități: rezistență la stres, lucru în echipa.

B. Dispecer pilotaj

  1. Pregătire/experiență profesională

–    Minim – Studii medii

–   Minim 2 ani experiență în dispecerat pilotaj.

  1. Disponibilitate pentru programul de lucru tură
  2. Cunoștinte legislative în domeniul pilotajului
  3. Abilități: rezistență la stres, lucru în echipă.

*Mențiune: contractele de muncă își vor produce efectele începând cu data de 01.01.2021.

Procedura de recrutare și selectie va consta în sustinerea următoarelor probe: testare scrisă și/sau probă practică pe simulator, precum și interviu, acestea urmând să aiba loc în perioada 02 – 13.11.2020 la sediul CN APM SA Constanța, Incinta Port, Gara Maritimă.

Persoanele interesate pot depune, până la data de 23.10.2020 inclusiv, cererea înregistrată (scrisoare de intenție și C.V.), însoțită de documentele din care să reiasă întrunirea condițiilor legate de pregătirea/experiența profesională, la registratura companiei, Incinta Port Constanța – Gara Maritimă – parter sau prin e-mail la adresa registratura@constantza-port.ro.

Relații suplimentare pot fi obținute la telefon 0241.601521 – Departament Resurse Umane-Administrativ.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: