Connect with us

Actual

A plouat de-a rupt! Minunat pentru secetă, dar au existat probleme în tot județul

Maria Ionescu

Publicat

la

Pentru constănțeni, ploaia de aseară și de noaptea trecută a fost o adevărată binecuvântare, în ciuda cantităților mari căzute și a tunetelor și fulgerelor înregistrate. Cu toții știm că seceta prelungită a fost o adevărată năpastă pentru noi și pentru terenurile din municipiu, care nu au mai beneficiat de apă. Pe de-o parte a fost bine, dar pe de alta au apărut, inevitabil, mari probleme. Potrivit rapoartelor oficiale, în numai o oră s-au depășit 35l/mp de precipitații căzute.  În aceste condiții, au existat și probleme: la dispeceratul RAJA au fost primite 38 de reclamații venite de pe raza municipiului Constanța. Acestea au vizat zonele Delfinariu – strada Ahile Mihail, Faleză Nord – strada Onești, Poarta 6 – Strada Frigului, Coiciu, Poarta1, bulevardele IC Brătianu, 1 Mai și Ferdinand. Aici, ca întotdeauna când plouă tare, apa a inundat străzile și a pătruns în curțile oamenilor. Și în municipiul Medgidia au fost înregistrate reclamații privind sistemul de canalizare stradal, din zonele Intim – strada Silozului și pasajul de trecere pe sub podul rutier înspre Gară.

Pregătirile RAJA

În urma atenționărilor meteo, la nivelul SC RAJA SA s-au luat toate măsurile necesare pentru a se putea interveni cu promptitudine. Astfel, la nivelul municipiului Constanța, dar și în restul localităților vizate de ploi torențiale, au fost pregătite să intervină 47 de echipe de intervenţie dotate cu wome, vidanje și pompe de mare putere – 26 în municipiul Constanța și 21 în restul judetului. Cum spuneam, au existat numeroase cereri de intervenție, la care echipele RAJA au răspuns cu promptitudine. Din cauza vântului puternic, la nivelul liniilor de alimentare cu tensiune s-au înregistrat mai multe avarii, iar fără energie electrică, stațiile și sursele de apă ce asigură alimentarea cu apă a abonaților nu pot funcționa. Astfel de situații s-au înregistrat la Mihail Kogalniceanu și la Crucea. În Kogălniceanu, începând cu ora 08,00, din cauza unei avarii Enel, stația de pompare Hidrofor a rămas fără energie, motiv pentru care abonații din zona de la intrarea în localitate au rămas fără apă la robinete. Din fericire, după numai o oră, situația a revenit la normal. La Crucea, începând cu ora 7.00 a dimineții, stația de pompare aferentă localității a rămas fără energie, fiind afectată alimentarea cu apă a întregii localități. Și aici, situația a revenit la normal.  Dar căderi de tensiune s-au înregistrat și la sursa de apă Galeșu precum și la stația de pompare Lumina. Au fost anunțați reprezentanții Enel, care au dat asigurări că vor interveni, ceea ce au și făcut. Din câte se pare, la ora actuală nu ar mai fi probleme în județ, iar faptul că a ieșit soarele ne dă speranțe că ziua de azi va fi una bună, în ciuda dificultăților care s-au înregistrat la primele ore ale dimineții.

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

În 2020, peste 5.000 de străini au depus cereri de azil în țara noastră

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Numărul cererilor de azil a înregistrat o creștere semnificativă chiar și în această perioadă de pandemie generată de coronavirus. De la începutul anului și până la sfârșitul lunii noiembrie, peste 5.000 de cetățeni străini au solicitat acordarea unei forme de protecției internațională din partea statului român. Pentru 470 de persoane a fost recunoscut statutul de refugiat sau a fost acordată protecție subsidiară, 1.195 au fost respinși, iar ceilalți au cererile în diverse stadii de analiză.

Primirea, înregistrarea şi soluţionarea cererilor de azil, precum și asigurarea asistenţei pe durata procedurii de azil şi în procesul de integrare sunt activităţi care se desfăşoară la nivelul celor 6 Centre Regionale de Proceduri și Cazare a Solicitanţilor de Azil situate în Bucureşti, Giurgiu, Timişoara, Galaţi, Rădăuţi şi Maramureş.

Astfel, de la începutul anului și până la sfârșitul lunii noiembrie, la nivelul centrelor, au fost depuse 5.082 de cereri de azil, cu 155% mai mult față de perioada similară a anului trecut. Numărul cererilor de azil înregistrate este cel mai mare, depășind totalul de 4820 de solicitări din anul 2017 când a fost înregistrat recordul în materie.

Pentru 470 de persoane a fost recunoscut statutul de refugiat sau a fost acordată protecție subsidiară, 1.195 au fost respinși, iar ceilalți au cererile în diverse stadii de analiză.

Cei mai mulți solicitanți de azil provin din Afganistan, Siria și Irak, iar cele mai multe cereri au fost depuse la centrele din Timișoara și București.

”În cadrul procedurii de determinare a unei forme de protecție, a fost asigurat accesul neîngrădit la procedura de azil și a fost respectat principul nereturnării, iar toți solicitanții de azil și persoanele care au primit protecție internațională au beneficiat de documente de identitate și, după caz, de documente de călătorie. De asemenea, în funcție de nevoile specifice, aceștia au beneficiat de cazare în centrele specializate ale Inspectoratului General pentru Imigrări și au participat la sesiuni de informare și consiliere.”, precizează Biroul Informare și relații publice.

Totodată, pe linia activităților desfășurate în operațiuni de relocare intra UE și extra UE au fost puse în aplicare angajamentele asumate de către statul român, fiind realizat transferul pentru 39 de persoane, aflate în nevoie de protecție internațională, din Malta și Turcia.

Asigurarea accesului neîngrădit la procedura de azil și procesarea în mod eficient în conformitate cu standardele legale naționale și internaționale, precum și integrarea persoanelor beneficiare a unei forme de protecție sunt acțiunile noastre prioritare, măsuri care contribuie la creșterea gradului de siguranță a cetățeanului.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Document OFICIAL! Se prelungește CARANTINA în municipiul Constanța

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Este oficial, municipiul Constanța rămâne în carantină pentru încă 14 zile. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis pentru municipiul Constanța prelungirea carantinei începând cu data de 04.12.2020, ora 20:00. Măsura va fi valabilă pentru următoarele 14 zile.

Iată restricțiile:

Download (DOC, 104KB)

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Anunț. În jurul orei 1.00 revine căldura în zonele Soveja, Tomis Nord și Faleză Nord

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu puțină vreme, RADET Constanța a anunțat că au fost finalizate lucrările de reparație a avariei care a afectat zeci de puncte termice din zonele Soveja, Tomis Nord și Faleză Nord ale municipiului Constanța.

Dispecerul de serviciu a precizat că în jurul orei 1.00 va fi reluată furnizarea energiei termice.

Iată anunțul RADET:

”Revenim cu informații noi referitoare la anunțul dat anterior cu privire la avaria care a afectat punctele termice PT 30, 31, 33, 35, 37, 38, 44, 45, 46, 48, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 101, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 138, 139, 140, 142, 145, 146, 147, 176, 177, 178, 214, 215 din zonele Soveja, Tomis Nord, Faleza Nord.

Au fost finalizate lucrările de reparare a avariei și estimăm începerea furnizării energiei termice in jurul orelor 01:00.

Pentru orice disfuncționalitate constatată la furnizarea acestui serviciu public, vă rugăm să ne solicitați intervenția la Dispeceratul R.A.D.E.T., la numărul de telefon 0241 616 792, in program NON-STOP.”, precizează dispecerul de serviciu.

Foto: Ilustrativ

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: