Connect with us

Actual

A plouat de-a rupt! Minunat pentru secetă, dar au existat probleme în tot județul

Maria Ionescu

Publicat

la

Pentru constănțeni, ploaia de aseară și de noaptea trecută a fost o adevărată binecuvântare, în ciuda cantităților mari căzute și a tunetelor și fulgerelor înregistrate. Cu toții știm că seceta prelungită a fost o adevărată năpastă pentru noi și pentru terenurile din municipiu, care nu au mai beneficiat de apă. Pe de-o parte a fost bine, dar pe de alta au apărut, inevitabil, mari probleme. Potrivit rapoartelor oficiale, în numai o oră s-au depășit 35l/mp de precipitații căzute.  În aceste condiții, au existat și probleme: la dispeceratul RAJA au fost primite 38 de reclamații venite de pe raza municipiului Constanța. Acestea au vizat zonele Delfinariu – strada Ahile Mihail, Faleză Nord – strada Onești, Poarta 6 – Strada Frigului, Coiciu, Poarta1, bulevardele IC Brătianu, 1 Mai și Ferdinand. Aici, ca întotdeauna când plouă tare, apa a inundat străzile și a pătruns în curțile oamenilor. Și în municipiul Medgidia au fost înregistrate reclamații privind sistemul de canalizare stradal, din zonele Intim – strada Silozului și pasajul de trecere pe sub podul rutier înspre Gară.

Pregătirile RAJA

În urma atenționărilor meteo, la nivelul SC RAJA SA s-au luat toate măsurile necesare pentru a se putea interveni cu promptitudine. Astfel, la nivelul municipiului Constanța, dar și în restul localităților vizate de ploi torențiale, au fost pregătite să intervină 47 de echipe de intervenţie dotate cu wome, vidanje și pompe de mare putere – 26 în municipiul Constanța și 21 în restul judetului. Cum spuneam, au existat numeroase cereri de intervenție, la care echipele RAJA au răspuns cu promptitudine. Din cauza vântului puternic, la nivelul liniilor de alimentare cu tensiune s-au înregistrat mai multe avarii, iar fără energie electrică, stațiile și sursele de apă ce asigură alimentarea cu apă a abonaților nu pot funcționa. Astfel de situații s-au înregistrat la Mihail Kogalniceanu și la Crucea. În Kogălniceanu, începând cu ora 08,00, din cauza unei avarii Enel, stația de pompare Hidrofor a rămas fără energie, motiv pentru care abonații din zona de la intrarea în localitate au rămas fără apă la robinete. Din fericire, după numai o oră, situația a revenit la normal. La Crucea, începând cu ora 7.00 a dimineții, stația de pompare aferentă localității a rămas fără energie, fiind afectată alimentarea cu apă a întregii localități. Și aici, situația a revenit la normal.  Dar căderi de tensiune s-au înregistrat și la sursa de apă Galeșu precum și la stația de pompare Lumina. Au fost anunțați reprezentanții Enel, care au dat asigurări că vor interveni, ceea ce au și făcut. Din câte se pare, la ora actuală nu ar mai fi probleme în județ, iar faptul că a ieșit soarele ne dă speranțe că ziua de azi va fi una bună, în ciuda dificultăților care s-au înregistrat la primele ore ale dimineții.

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Vârsta limită pentru vaccinul AstraZeneca ar putea fi eliminată de mâine

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, medicul Valeriu Gheorghiţă, a anunţat în această seară, la Antena 3, că luni ar putea fi eliminată limita de vârstă de la vaccinul AstraZeneca. Astfel, România ar putea decide mâine ca pentru imunizarea cu serul AstraZeneca, limita de vârstă să nu mai fie o condiţie. În cazul acesta, pentru cei peste 55 de ani care îşi doresc să se vaccineze mai repede contra COVID, există o soluţie.

“Chiar de mâine s-ar putea ridica această restricție și s-ar putea face programări”, a anunţat dr. Valeriu Gheorghiță.

În prezent, vaccinul anti-COVID-19 de la AstraZeneca este administrat persoanelor cu vârste de până la 55 de ani.

„Această decizie se va lua în baza datelor științifice. Nu aș vrea să se lase înțeles faptul că ridicăm această limită de vârstă pentru că încă nu avem o adresabilitate crescută pentru acest tip de vaccin, ci pentru că avem cel puțin trei recomandări importante. Este vorba de recomandarea OMS, date din studiile științifice care sunt în derulare și în curs de publicare și, de asemenea, avem experiența din Marea Britanie pe câteva milioane de pacienți care au arătat eficiența vaccinului AstraZeneca pentru persoanele peste 65 de ani“, a afirmat medicul militar Valeriu Gheorghiţă la Antena 3.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Constanța. Fără permis la volan și sub influența băuturilor alcoolice, a lovit două autoturisme

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, jandarmii constănțeni au surprins, în Constanţa, un conducător auto care nu avea permis de conducere, se afla sub influența băuturilor alcoolice și a lovit și alte două autoturisme.

În jurul orei 14.00, un echipaj de jandarmerie, din cadrul Grupării Mobile Constanţa, care se afla la intersecția dintre strada Timișanei și Maramureș, a auzit un zgomot puternic și a observat un autoturism care a venit în viteză, din spate, a virat brusc pe strada Maramureș.

”Autovehiculul era avariat în partea dreapta față. Șoferul s-a dat jos din mașină și a luat-o la fugă. S-a trecut la urmărirea acestuia și a fost prins pe strada Dobrogei. A fost identificat, le-a declarat jandarmilor că nu are permis, că a lovit două autoturisme și că a consumat și băuturi alcoolice.”, au precizat reprezentanții Compartimentului Informare, Relații publice și cu Publicul.

În urma evenimentului rutier a rezultat avarierea a două autoturisme parcate pe strada Timișanei, un Volswagen Passat de culoare verde și un Opel Astra de culoare albă.

A fost solicitat sprijinul și ulterior a fost predat colegilor de la rutieră pentru continuarea cercetărilor.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Vitezoman prins de polițiști pe DN 39 Constanța – Mangalia. Conducea cu aproape 190 km/h

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În perioada 5-7 martie, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene din cadrul Serviciului Rutier au organizat acțiuni pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, precum și pentru creșterea gradului de disciplină rutieră.

În urma activităților, au fost aplicate 240 de sancțiuni contravenționale, dintre care 214 pentru depășirea limitei legale de viteză, în valoare totală de aproximativ 70.000 de lei.

Totodată, au fost reținute 10 permise de conducere, toate pentru depășirea cu peste 50 km/h a limitei legale de viteză.

Exemplu:

În cursul zilei de ieri, în jurul orei 19.10, polițiștii rutieri au identificat un bărbat, de 29 de ani, care a condus un autoturism pe DN 39 având viteza de 169 km/h, într-o zona cu limita de viteza de 100 km/h.

După jumătate de oră, polițiștii au identificat un alt bărbat, de 50 de ani, care a condus un autoturism pe DN 39, având viteza de 187 km/h, într-o zona cu limita de viteza de 100 km/h.

Ambii bărbați au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei și măsura complementară a reținerii permisului de conducere pentru 90 de zile.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: