Conecteaza-te cu noi

Actual

A scăzut mult numărul donatorilor de sânge! Puneți-vă în mișcare și donați!

Published

on

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanta, roaga potentialii donatori din orasul si judetul Constanta  indiferent de grupa sanguina sa se prezinte la sediu pentru a dona. Este nevoie, in special  de grupe cu Rh negativ  (O neg, A neg, B neg, AB neg). În aceasta perioada  a crescut numarul urgentelor transfuzionale iar  numarul  celor care doneaza sange a scazut. Pacienti cu boli grave, copii si adulti, au nevoie de tratament transfuzional; fara ajutorul donatorilor de sange, nu li se poate asigura acest tratament. Pot dona sange persoane cu varsta  cuprinsa intre 18-65 ani, cu greutatea  peste 50 kg, care nu au suferit  de hepatita,TBC, sifilis, ulcer, epilepsie, diabet zaharat, boli de inima. Persoanele peste 50 de ani sunt rugate sa aduca de la medicul de familie o adeverinta din care sa reiasa ca nu sunt in evidenta  cu boli de inima si neurologice. Cu  3  zile  inainte de donare este interzis consumul de bauturi alcoolice! In  ziua donarii se recomanda un mic dejun usor si minim 500 ml lichide. Persoanele care efectueaza o donare completa (450 ml sange) beneficiaza la cerere de: -7 tichete de masa pentru produse alimentare; -o zi libera la locul de munca, in ziua donarii, in cazul donatorilor salariati, scutire de la frecventa in ziua donarii in cazul elevilor, studentilor si militarilor; -decontarea cheltuielilor de transport in comun in ziua donarii intre localitatea de domiciliu/ resedinta inscrisa in actul de identitate si localitatea unde se efectueaza donarea de sange. -reducere 50% la transportul in comun pentru donatorii din orasul Constanta pentru o perioada de o luna. ”Multumim anticipat  celor care  vor  contribui  la salvarea  de vieti omenesti! Va  asteptam in fiecare zi de luni pina vineri de la 7.30-13.30  la  sediul  nostru din str Nicolae Iorga nr 85. Pentru  informatii  privind  donarea de sange va rugam sa  sunati la 0241616035 sau 0341180014 (in intervalul orar 7.30-16.30).”, precizează directorul Centrului Constanța, dr. Geandan Memet.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions