Connect with us

Actual

A trecut un cincinal și podul de la Agigea tot nu e refăcut! Vezi cine a spus asta

Maria Ionescu

Publicat

la

Lucrările la podul de la Agigea trenează de ceva vreme. Este inutil să spun că toată vara s-a circulat în condiții infernale pe aici, din cauza lucrărilor sau, mai exact, a neefectuării de lucrări exact acolo unde era nevoie mai mare. Din informațiile pe care le avem, în ultima vreme nu s-a prea lucrat acolo din cauza neachitării plăților către antreprenorul Bilfinger Berger Baugesellschaft. Potrivit rapoartelor oficiale, contractul cu această firmă a fost semnat în anul 2010, dar lucrările propriu-zise au demarat de-abia în 2011. Acestea ar urma să fie finalizate în primăvara anului viitor. Probabil vor fi, dacă lucrările se vor desfășura după un grafic accentuat. Reamintesc faptul că stadiul fizic al lucrărilor este de 70,08%, iar dacă vor fi suficienți agnajați și vremea va ține cu constructorul, este posibil să avem parte de minuni în toamna anului viitor!

Timp de trei luni, podul va fi închis

Reluarea lucrărilor de punere în siguranţă a “Podului de la Agigea, pe DN 39, km 8+988” se va face începând cu data de 12 Septembrie 2016 prin înlocuirea ultimelor două hobane şi finalizarea lucrărilor de reabilitare. Pentru deblocarea proiectului, în urma negocierilor între Beneficiar şi Antreprenor, s-au stabilit următoarele: Antreprenorul a transmis Graficul de execuţie actualizat şi Planul de Management de Trafic ţinând cont de faptul că podul va fi închis total traficului pentru o perioadă de 3 luni; Antreprenorul va relua lucrările începând cu data de 12 Septembrie 2016 pentru a nu incomoda traficul estival; CNADNR va efectua plăţile aferente lucrărilor din Certificatele Interimare de Plată nr. 11, nr. 12 si nr. 13 până vineri 02 Septembrie 2016. Menţionăm că data de finalizare estimată şi asumată de către Antreprenor pentru finalizarea lucrărilor este Septembrie 2017 (în cazul în care podul va fi închis total traficului până la înlocuirea celor două hobane). Până la demararea lucrărilor de reabilitare din 12 Septembrie 2016 când podul va fi închis în totalitate, se vor prelungi restricţiile de circulaţie pe podul de la Agigea după cum urmează: – viteza maximă de circulaţie 50 km/h; – limitarea masei totale a vehiculelor la 5 tone; – circulaţie se desfăşoară pe două benzi (cu închiderea benzilor marginale). Rutele alternative de trafic până la închiderea totală din 12 Septembrie 2016 sunt: Nod rutier A4 (intersecție cu DN 39, Agigea) – A4 (intrare port Constanța Sud) – podul nou peste Canalul Dunăre – Marea Neagră – bretea acces la DN 39A – DN 39A intersecție cu DN 39 – DN 39 ( Eforie Nord – Mangalia).

Cum se va circula între Constanța și sudul litoralului

După închiderea podului, vor mai mari probleme legate de transportul a mii de oameni care fac naveta spre și dinspre sudul litoralului spre/dinspre Constanța. Aproape toți din cei cu care am stat de vorbă pe marginea acestui subiect s-au arătat mai mult decât mâhniți de durata extrem de mare a acestor lucrări care vor duce la închiderea podului. Întreaga lume cu care am vorbit l-a pomenit, într-un fel sau altul pe Ceaușescu și și-a manifestat regretul față de felul în care se lucra odinioară și cum se lucrează la ora actuală. Am discutat cu politicieni, cu oameni simpli sau cu cadre didactice pentru a ne forma o imagine cât mai apropiată de cea reală. Un cadru didactic al Liceului Carmen Sylva din Eforie ne-a declarat că încă nu se știe foarte clar cum se vor desfășura lucrurile. ”Avem profesori care fac naveta de la Constanța și știu că le va fi greu. Deocamdată este în regulă deoarece la școală vin doar cadrele didactice și încă nu s-a închis podul. După ce se va închide va începe și școala și … vom vedea ce va fi.”. Mult mai vehement a fost ex-primarul orașului Eforie, Ovidiu Brăiloiu. El s-a arătat contrariat de ”orbul găinilor” pe care îl au oficialii care ar trebui să se implice. ”Nu știu de ce nu se implică nimeni. Oare chiar nimeni nu vede ce se întâmplă? Mi se pare de noaptea minții. Ce se va întâmpla cu oamenii care fac naveta? Singura variantă rămâne podul nou de la Agigea dar până se vor obișnui oamenii cu acest nou traseu va mai trece o bucată de vreme.”, a declarat Brăiloiu. Nici primarul comunei Costinești, Traian Cristea, nu s-a arătat mai lejer în limbaj. ” Vom ocoli prin zona portului Constanța Sud și drumul se mai lungește cu vreo 2 km. N-o fi foc, o vom face și pe asta, dar mi se pare incredibil că se lucrează de atâția ani la acest pod și tot nu e gata. Păi ne întoarcem cu capul în jos. Ceaușescu l-a făcut în vreo doi ani, iar noi nu suntem în stare să-l reparăm în cinci sau șase ani. Am depășit un cincinal și tot nu e gata. Să fie oare gata anul viitor?”  Dacă va fi gata sau nu, asta rămâne de văzut. Depinde foarte mult de constructor și în aceeași măsură depinde și de CNADNR. Iar cum aici se preconizează a avea loc mari schimbări, totul sau aproape totul rămâne cu semnul întrebării.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

FĂRĂ MASCĂ la orele de sport

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Ministerul Sănătății anunță, miercuri, că nu este de acord cu renunțarea la masca de protecție în timpul orelor de Educație Fizică din interior, dar activitățile sportive din aer liber se pot desfășura fără mască, cu respectarea distanței dintre elevi.

Ministerul Sănătății anunță că susține în continuare purtarea măștii în timpul activităților sportive care se desfășoară în interior. Totodată, activitățile sportive în aer liber se pot desfășura fără purtarea măștii de protecție, cu respectarea distanței fizice recomandate între elevi, conform Mediafax.

Astfel, ministrul Sănătății Vlad Voiculescu îi răspunde ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, în ceea ce privește propunerile de completare a Ordinului ministrului Educației și ministrului Sănătății nr. 3.235/93/4.2.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică referitoare la purtarea măștilor de protecție în timpul activităților sportive.

Cei de la MS spun că au ținut cont, în decizia lor de incidența în creștere a cazurilor de la reluarea cursurilor în format fizic; de creșterea cazurilor pozitive COVID-19 în rândul cadrelor didactice de la reluarea orelor de clasă și a numărului claselor/grupelor suspendate, conform datelor oficiale și de numărul în creștere de infectări cu SARS-Cov-2, noua varianta UK – linia genetică B.1.1.7, precum și repartiția lor geografică extinsă pe tot teritoriul României, cu rata de transmitere și contagiozitate crescută la copii.

De asemenea, reprezentanții MS subliniază că în timpul efortului fizic crește mult eliminarea de aerosoli ce pot vehicula SARS-CoV-2 de la un bolnav la o persoană receptivă, implicit riscul de transmitere, iar măsura relaxării purtării măștilor în timpul orelor de sport ar zădărnici efortul susținut de a purta mască în timpul tuturor celorlalte activități școlare. De asemenea, spun cei de a MS precizează că mai multe țări au luat decizia sistării complet a activităților sportive.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Accident rutier grav în Mamaia. Un autoturism a intrat într-un stâlp

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, în jurul orei 15.oo, în dreptul hotelului Laguna din stațiunea Mamaia a avut loc un grav accident rutier. Un autoturism cu numere de Buzău a pătruns pe contrasens, apoi a intrat într-un stâlp.

Potrivit primelor informații, mașina era condusă de un bărbat în vârstă de 60 de ani, căruia se pare că i s-a făcut rău la volan.

Autoturismul circula dinspre Năvodari către Constanța.

Știre în curs de actualizare.

Update: Cu câteva minute în urmă a fost declarat decesul bărbatului.

Update2: Iată cum s-a produs acest accident rutier, potrivit Biroului de presă al IPJ Constanța

Astăzi, în jurul orei 15.00, polițiștii rutieri au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier, pe bulevardul Mamaia din stațiunea Mamaia.

Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că impactul s-a produs între un autoturism, condus de un bărbat, de 60 de ani, și un stâlp de iluminat public.

În urma accidentului, a rezultat decesul la fața locului a conducătorului auto, care se afla singur în autoturism.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Trei persoane au ajuns ieri în spatele gratiilor de la Poarta Albă. Vezi ce infracțiuni au comis

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri,  2 martie, polițiștii constănțeni au pus în executare trei mandate. Trei persoane au fost escortate și încarcerate în penitenciarul Poarta Albă. Este vorba despre doi bărbați și o femeie. Unul dintre bărbați a fost arestat și condamnat la închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, altul pentru infracțiuni la regimul circulației. În ceea ce o privește pe femeie, aceasta a ajuns în spatele gratiilor pentru mărturie mincinoasă.

Potrivit Biroului de presă al IPJ Constanța, la data de 2 martie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au identificat un bărbat, de 47 de ani, pe numele căruia Judecătoria Constanța a emis un mandat de executare a pedepsei de 2 ani și 424 de zile de închisoare, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

În aceeași zi, polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au identificat un bărbat, de 38 de ani, pe numele căruia Judecătoria Constanța a emis un mandat de executare a pedepsei de 2 ani și 5 luni de închisoare, sub aspectul săvârșirii de infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Tot ieri, polițiști din cadrul Poliției orașului Ovidiu au identificat o femeie, de 65 de ani, pe numele căreia Judecătoria Constanța a emis un mandat de executare a pedepsei de 2 ani și 6 luni de închisoare, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de mărturie mincinoasă.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: