Connect with us

Actual

Cine păzește parcurile orașului primește o căruță de bani. Milioane de lei! Și ce face?

Maria Ionescu

Publicat

la

Nu știu dacă în alte țări există servicii de securitate, de o formă sau alta, mai mici sau mai mari, de stat sau private, care să deservească populația ce dorește să își petreacă câteva ore departe de lumea dezlănțuită. E un fel de a spune ”departe de lumea dezlănțuită” dat fiind faptul că prin cotloanele parcurilor la care ne referim s-au întâmplat foarte multe grozăvii, începând cu cazuri de viol, bătăi, furturi sau chiar crime. Dar să vedem cum stau, la nivel oficial, lucrurile. De ani de zile, cea mai mare firma de pază din municipiu este Conpress Holding. Firma are sute de angajați, plătește salarii aproape derizorii, așadar are angajați oameni pe măsură. Mai mult, municipalitatea plăteşte din bani publici, din banii noștri, ai constănțenilor, firme private care să asigure paza şi securitatea. În ultima perioadă (mă refer la anii 2013 și 2015), s-au încheiat noi contracte între Primăria și câteva firme specializate în pază și Securitate. Iată cum stau lucrurile: pe 9.09.2015, RAEDPP Constanţa a încheiat contractul nr. 9755, în valoare de 921.696 de lei, cu Conpress Holding, pentru „servicii de paza şi protecţie a sediilor RAEDPP Constanţa şi a obiectivelor de interes local aflate în administrarea sa“. Pe 28 noiembrie 2014, Municipiul Constanţa a încheiat contractul nr. 157402 pentru „Serviciul de asigurare a integrităţii bunurilor publice şi private aparţinând Primăriei Municipiului Constanţa, în perioada 1.12. 2014 – 30.11.2017“, pentru suma de 8.406.568,80 de lei. Unicul ofertant, aceeaşi Conpres Holding, a şi primit contractul. Tot în septembrie 2014, municipalitatea a încheiat un contract, pentru următorii patru ani, pentru „Serviciul de asigurare a integrităţii bunurilor publice şi private aparţinând municipiului Constanţa din staţiunea Mamaia“. Aceeaşi Conpress Holding a încasat 12.271.870,80 de lei prin acest contract. Pe 25 octombrie 2013, municipalitatea a încheiat contractul „Serviciul de asigurare a integrităţii bunurilor publice şi private aparţinând municipiului Constanta, în perioada 26.10.2013 – 25.10.2016“ cu firma Kokkai Comimpex SRL, care avea să presteze aceste servicii pentru suma de 3.846.182,4 lei.

De altfel, inspectorii ANI au sesizat procurorii anticorupție în cazul a două contracte date de Primăria Constanța către Conpress Holding. Valoarea totală a contractelor este de 4,6 milioane de euro. Acuzațiile: conflict de interese. Contractul are denumirea „serviciu de asigurare a integrității bunurilor publice și private aparținând Primăriei în perioada 1 decembrie 2014 – 30 noiembrie 2017”, „cu excepția serviciilor de transport”, se mai arată în anunțul de atribuire publicat, pe 7 ianuarie 2015, în sistemul de achiziții publice. În ciuda valorii consistente și a numărului mare de firme de pază care ar fi putut concura pentru adjudecarea acestui contract public, s-a primit o singură ofertă care a și fost acceptată de Primărie.

Un tânăr  constănțean, ecologistul Sorin Belu a postat o poza, pe care o vom publica. El s-a plimbat prin parcul Tăbăcărie și a remarcat activitatea exacerbate pe care o au agenții de pază. ”Ce fac paznicii în timpul serviciului în Parcul Tăbăcăriei? Răspuns = păzesc ghereta să nu fie furată – greșit! Răspunsul corect este= taie frunza….și așteaptă schimbul. În rest tot 112 rezolvă problema.
Cer oficial întreruperea contract cu firma și contract (angajări) poliție +jandarmerie (cadre pregătite să intervină)! Rămâne de văzut dacă se va sesiza cineva și dacă, la nivel înalt, va lua măsurile ce se impun.

 

 

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

A fost cutremur în România. Vezi ce magnitudine a avut

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, 18 aprilie, la ora 13:03:16, ora locală a României,  s-a produs în Zona Seismică Vrancea, județul Buzău un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.8, la adâncimea de 134 km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 56 km E de Brașov, 64 km N de Ploiești, 119 km N de București, 128 km S de Bacău, 133 km NE de Pitești, 134 km V de Brăila, 136 km V de Galați, 171 km E de Sibiu, 184 km N de Ruse, 210 km SV de Iași.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Mâine, Piața Griviței din Constanța va fi închisă

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Continuă acțiunile de curățenie generală în piețele administrate de Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța. Astfel, mâine, Piața agroalimentară Grivița va fi închisă pentru igienizare, astfel încât producătorii și comercianții să își vândă marfa în condiții de siguranță sanitară. Activitatea comercială va fi reluată marți, 20.04.202, începând cu ora 07:00. Totodată, pe toată perioada stării de alertă se mențin măsurile pentru siguranța cetățenilor: marcaje inscripționate pe asfalt, dezinfectant pentru mâini, măsurarea temperaturii de la distanță, precum și purtarea măștii. Clienții piețelor sunt rugați să păstreze distanţa socială recomandată de 1,5 – 2 metri.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

(VIDEO) Accident rutier cu 3 victime pe DN 22, în apropiere de Oituz. Intervine elicopterul

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, în jurul orei 13.00, a avut loc un grav accident rutier pe DN 22, în apropierea intersecției spre satul Oituz, în care au fost implicate trei autoturisme.

Potrivit primelor informații, la fața locului au fost trimise de urgență elicopterul SMURD, două echipaje SAJ B2 și Smurd B.

Trei persoane rănite au fost transportate la Spitalul județean Constanța.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române a informat că traficul rutier este oprit pe ambele sensuri pentru a permite intervenția echipajelor specializate.

Se estimează reluarea normală a circulației în 45 de minute.

Știre în curs de actualizare.

Update: Oficial, din partea Biroului de presă al IPJ Constanța.

Astăzi, în jurul orei 13.40, polițiștii constănțeni au fost sesizați despre producerea unui accident rutier pe DN 22, în afara localității Lumina – zona intersecției cu localitatea Oituz.

Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că impactul s-a produs între trei autoturisme și o autoutilitară.

În urma accidentului rutier, a rezultat vătămarea corporală ușoară a doi dintre conducătorii auto (o femeie, de 22 de ani, respectiv un bărbat, de 70 de ani) și a pasagerului din autoutilitară, bărbat, în vârstă de 82 de ani.

În cauză, a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: