Connect with us

Actual

Cine păzește parcurile orașului primește o căruță de bani. Milioane de lei! Și ce face?

Maria Ionescu

Publicat

la

Nu știu dacă în alte țări există servicii de securitate, de o formă sau alta, mai mici sau mai mari, de stat sau private, care să deservească populația ce dorește să își petreacă câteva ore departe de lumea dezlănțuită. E un fel de a spune ”departe de lumea dezlănțuită” dat fiind faptul că prin cotloanele parcurilor la care ne referim s-au întâmplat foarte multe grozăvii, începând cu cazuri de viol, bătăi, furturi sau chiar crime. Dar să vedem cum stau, la nivel oficial, lucrurile. De ani de zile, cea mai mare firma de pază din municipiu este Conpress Holding. Firma are sute de angajați, plătește salarii aproape derizorii, așadar are angajați oameni pe măsură. Mai mult, municipalitatea plăteşte din bani publici, din banii noștri, ai constănțenilor, firme private care să asigure paza şi securitatea. În ultima perioadă (mă refer la anii 2013 și 2015), s-au încheiat noi contracte între Primăria și câteva firme specializate în pază și Securitate. Iată cum stau lucrurile: pe 9.09.2015, RAEDPP Constanţa a încheiat contractul nr. 9755, în valoare de 921.696 de lei, cu Conpress Holding, pentru „servicii de paza şi protecţie a sediilor RAEDPP Constanţa şi a obiectivelor de interes local aflate în administrarea sa“. Pe 28 noiembrie 2014, Municipiul Constanţa a încheiat contractul nr. 157402 pentru „Serviciul de asigurare a integrităţii bunurilor publice şi private aparţinând Primăriei Municipiului Constanţa, în perioada 1.12. 2014 – 30.11.2017“, pentru suma de 8.406.568,80 de lei. Unicul ofertant, aceeaşi Conpres Holding, a şi primit contractul. Tot în septembrie 2014, municipalitatea a încheiat un contract, pentru următorii patru ani, pentru „Serviciul de asigurare a integrităţii bunurilor publice şi private aparţinând municipiului Constanţa din staţiunea Mamaia“. Aceeaşi Conpress Holding a încasat 12.271.870,80 de lei prin acest contract. Pe 25 octombrie 2013, municipalitatea a încheiat contractul „Serviciul de asigurare a integrităţii bunurilor publice şi private aparţinând municipiului Constanta, în perioada 26.10.2013 – 25.10.2016“ cu firma Kokkai Comimpex SRL, care avea să presteze aceste servicii pentru suma de 3.846.182,4 lei.

De altfel, inspectorii ANI au sesizat procurorii anticorupție în cazul a două contracte date de Primăria Constanța către Conpress Holding. Valoarea totală a contractelor este de 4,6 milioane de euro. Acuzațiile: conflict de interese. Contractul are denumirea „serviciu de asigurare a integrității bunurilor publice și private aparținând Primăriei în perioada 1 decembrie 2014 – 30 noiembrie 2017”, „cu excepția serviciilor de transport”, se mai arată în anunțul de atribuire publicat, pe 7 ianuarie 2015, în sistemul de achiziții publice. În ciuda valorii consistente și a numărului mare de firme de pază care ar fi putut concura pentru adjudecarea acestui contract public, s-a primit o singură ofertă care a și fost acceptată de Primărie.

Un tânăr  constănțean, ecologistul Sorin Belu a postat o poza, pe care o vom publica. El s-a plimbat prin parcul Tăbăcărie și a remarcat activitatea exacerbate pe care o au agenții de pază. ”Ce fac paznicii în timpul serviciului în Parcul Tăbăcăriei? Răspuns = păzesc ghereta să nu fie furată – greșit! Răspunsul corect este= taie frunza….și așteaptă schimbul. În rest tot 112 rezolvă problema.
Cer oficial întreruperea contract cu firma și contract (angajări) poliție +jandarmerie (cadre pregătite să intervină)! Rămâne de văzut dacă se va sesiza cineva și dacă, la nivel înalt, va lua măsurile ce se impun.

 

 

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

OFICIAL! Se redeschid restaurantele, cafenelele și cinematografele din municipiul Constanța. Vezi lista restricțiilor rămase

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

În municipiul Constanța incidența cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus a scăzut simțitor, motiv pentru care Comitetul Local pentru Situații de Urgență Constanța s-a întrunit astăzi pentru decide ce măsuri se vor impune a fi respectate în perioada următoare în așa fel încât numărul cazuri să fie în continuă scădere.

Astfel, vor trebui respectate următoarele:

1)purtarea măștii de protecție va fi în continuare obligatorie, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise. Este permisă înlăturarea acesteia pentru perioade scurte de timp în vederea fumatului, consumului de produse alimentare sau băuturi în afara teraselor, cât și pentru desfășurarea activităților sportive individuale sau altor asemenea activități, doar dacă persoanele sunt în afara zonelor de trafic pietonal și la minimum 2 metri față de alte persoane.

2) cinematografele, instituţiile de spectacole şi/sau concerte vor putea funcționa cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului.

3)activitatea restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi doar în intervalul orar 06.00-23.00.

4)activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din hoteluri, pensiuni sau alte unităţi de cazare este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi doar în intervalul orar 06.00-23.00.

5) în situaţia în care activitatea operatorilor economici prevăzuţi la pct. 3 şi 4 este restricţionată sau închisă, se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.

6) operatorii economici prevăzuţi la pct. 3 şi 4 vor respecta obligaţiile stabilite prin ordin comun al ministrului sănătăţii şi al ministrului economiei, energiei şi mediului de afaceri nr. 1493/2788/149/2020 pentru aprobarea Normei privind stabilirea măsurilor specifice de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 pentru activităţile de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice în unităţile de alimentaţie publică de tipul restaurantelor şi cafenelelor din interiorul clădirilor, precum şi în spaţiile special amenajate din exteriorul clădirilor.

7) activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

În plină stradă, un constănțean și-a snopit în bătaie fosta concubină. A fost arestat

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de marți, 26 ianuarie, în jurul orei 18.30, polițiști din cadrul Secției 5 (IPJ Constanța) au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că o femeie, de 46 de ani, este agresată fizic de un bărbat, în plină stradă.

Femeia plecase de acasă către locul de muncă și a fost lovită de către fostul său concubin.

În urma cercetărilor, polițiștii l-au identificat pe bărbatul în cauză, în vârstă de 54 de ani, care a fost reținut pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe.

În cursul zilei de ieri, acesta a fost prezentat instanței de judecată, care a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța de arestare preventivă pentru 30 de zile. Bărbatul a fost escortat și încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Administratorul unui teren de fotbal din Constanța, amendat. Vezi pentru ce

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, 27 ianuarie a.c., polițiști din cadrul Secției 2 s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, pe un teren de fotbal acoperit, situat pe bulevardul Aurel Vlaicu din Constanța, mai multe persoane joacă fotbal, încălcându-se astfel normele legale în vigoare referitoare la măsurile de limitare a răspândirii noului coronavirus.

Polițiștii au identificat 19 persoane, care au fost sancționate cu avertisment scris, iar administratorul societății comerciale a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, conform Legii 55/2020.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: