Connect with us

Actual

ABADL: Din nou au fost colectate probe de apă de pe plaja Arena Regia, din Năvodari

Maria Ionescu

Publicat

la

În cursul zilei de azi, angajaţi ai Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral s-au deplasat, din nou, pe plaja staţiunii Năvodari, în zona complexului Arena Regia, pentru a colecta probe de apă. De asemenea, inspectorii au contactat reprezentanţii SC Europrod Energy SRL.

Potrivit directorului ABADL, Bogdan Bola, în urma verificărilor de pe plaja Năvodari, s-au luat mai multe decizii.

În primul rând, societatea Europrod Energy a sistat evacuarea apelor de epuisment în Marea Neagră începând de astăzi, aceasta apă fiind evacuată de acum în rețeaua de canalizare existentă în zonă.

Societatea a procedat la dezafectarea conductei amplasate pentru evacuarea apelor de epuisment și va efectua lucrări de aducere la starea inițială a suprafeței de plajă.

Bodgan Bola precizează că astăzi nu se mai constată prezența factorului olfactiv în zonă, de asemenea apa din zona evacuării nu prezintă irizații de hidrocarburi sau alte suspensii potențial poluatoare.

“S-au prelevat probe de apă din Marea Neagră, dar și din conductă, din zona evacuării de către un reprezentat al laboratorului A.B.A.D.L., în vederea analizării parametrilor fizico chimici ai apei. Din primele investigații la fața locului, apa respectivă nu prezintă semne că ar fi apă menajeră, cu dejecții. Culoarea închisă a apei era dată, cel mai probabil, de algele moarte (tocate), intrate în putrefacție, care erau eliminate odată cu apa din pânza freatică.

Voi reveni cu detalii atunci când vor ieși probele de laborator – săptămâna aceasta, cu siguranță.”, precizează Bodgan Bola, director al ABADL.

Reamintim că, în cursul lunii trecute, ABADL a precizat că apele care sunt evacuate prin conducta amplasată pe plajă în zona Arena Regia din localitatea Năvodari, unde se construiește un imobil, nu sunt ape uzate.

Iată textul postat de ordinea.ro în data de 16 martie a.c.

ABADL: Apele care se deversează în mare, în zona Arena Regia, NU sunt ape uzate

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

În timpul uraganului Sally, un comandant de navă român a salvat 4 marinari

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Duminică, 13 septembrie 2020, nava “COSCO Malaysia” la comanda căreia se afla comandantul de cursă lungă român Bogdan Rusu, a salvat 4 marinari aflați pe un velier în Golful Mexic.
Evenimentul a avut loc la aproximativ 68 de mile vest de Clearwater, în jurul orei 11 dimineața (local GMT),
în timpul furtunii tropicale Sally.
Cei 4 marinari ai velierului „Yes Dear” erau în mare pericol după ce nava lor a luat apă, iar US Coast Guard a abandonat salvarea cu un elicopter HH – 60 Jayhawk din cauza vremii nefavorabile.
Nava „COSCO Malaysia”, înregistrată în Hong Kong, sub conducerea comandantului Bogdan Rusu, a înfruntat uraganul și a lansat o acțiune de salvare a celor 4 marinari, debarcându-i apoi în siguranță în portul Tampa Bay.
US Coast Guard a mulțumit comandantului navei pentru curajul și efortul echipajului, prin președintele Grupului de Căutare și Salvare, Benjamin Strong, afirmând că “salvarea unei vieți pe mare este o provocare, salvarea a patru vieți într-o furtună tropicală este un lucru extraordinar”.
Bogdan Rusu, comandantul care și-a asumat riscul de a înfunta marea, pentru a-și salva semenii, merită propus pentru premiul “Bravery at Sea”, conferit de Secretariatul General al Organizației Maritime Internaționale ( IMO), pentru acte de bravură pe mare. Propunerile pentru acest premiu se fac anual către Secretariatul General al Organizației Maritime Internaționale ( IMO) până în luna aprilie a anului următor.
”Bogdan Rusu este membru al Asociației Comandanților de Navă din România, potrivit declarației
comanadantului Marius Țuțuianu, președinte al acesteia.”, a precizat Ovidiu Sorin Cupșa, Ambasador maritim IMO. 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Portul Midia. Tigări de contrabandă ascunse în saci din plastic

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța au descoperit în Portul Midia, într-un autoturism condus de un cetăţean sirian, 500 pachete țigări de contrabandă.

În data de 18.09.2020, în jurul orei 02.00, polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au depistat în zona Porții de acces nr. 2 a Portului Midia, un autoturism înmatriculat în România, la volanul căruia se afla un cetățean sirian, în vârstă de 61 ani.

În urma controlului efectuat în portbagajul autoturismului, polițiștii de frontieră au descoperit doi saci din plastic de culoare neagră, ce conţineau 500 pachete ţigări de contrabandă, diferite mărci, care aveau aplicate timbrul pentru produse accizabile.

Cantitatea de țigări  fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

”În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 270, alin. 3 din Legea 86/2006 privind Codul Vamal, la finalizare urmând a fi luate masurile legale ce se impun.”, precizează reprezentanții Biroului de presă al Gărzii de Coastă Constanța.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Tânăr din Năvodari urmărit internațional pentru furt calificat comis în Olanda

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Poliţişti de investigaţii criminale din cadrul I.P.J. Constanța au depistat un bărbat care era urmărit internaţional pentru infracțiuni ce ar fi fost comise pe teritoriul Olandei. Schimbul de date şi informaţii a fost asigurat prin Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională.

La data de 17 septembrie a.c., poliţişti de investigații criminale au depistat un bărbat, de 24 de ani, din Năvodari, pe numele căruia exista un mandat european de arestare, emis de autorităţile olandeze.

Cel în cauză a fost dat în urmărire internaţională, fiind bănuit de săvârșirea infracțiunii de furt calificat, faptă comisă în orașul Leidschendam din Olanda.

Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Constanța, urmând a fi predat autorităţilor olandeze în vederea executării pedepsei cu închisoarea.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: