Conecteaza-te cu noi

Administratie

Abuzul merge mai departe. PNL și PSD au votat raportul de evaluare pentru bucata de plajă ce va fi vândută mogulului Ion Dumitrache

Published

on

terasa felix dumitrache

În ciuda protestelor consilierilor USR, aleșii de la PNL și PSD au aprobat cu majoritate de voturi proiectul ce reprezintă raportul de evaluare a vânzării celor 854 mp de plajă din staţiunea Mamaia către firma deținută de liderul PSD Constanța, Ion Dumitrache. Este vorba de aprobarea vânzării prin licitație publică, a caietului de sarcini, a fișei de date a procedurii, precum și a raportului de evaluare ce stabilește prețul minim de pornire a vânzării terenului în suprafață de 854 mp, situat în municipiul Constanța, stațiunea Mamaia identificat cu număr cadastral 230677, proprietatea privată a municipiului Constanța, aferent construcției C1-Bufet Felix-Parter, cu respectarea dreptului de preemțiune al societății MARINA & SANTIS SRL.

Potrivit documentației, prețul de pornire a licitației este de 1.485.960 de euro fără TVA. Numai că, Dumitrache având drept de preempțiune, cel mai probabil că ăsta va fi și prețul pe care îl da pentru cei 854 de metri de teren pe plajă și pe care liderul PSD vrea să ridice un bloc.

Consilierii locali din Constanța împreună cu fostul Ministru al Justiției Stelian Ion au declarat că proiectul va fi atacat în instanță și că vor face plângeri penale inițiatorilor.

De altfel, USR Constanța a lansat petiția: STOP vânzării plajelor din Mamaia! Acestea sunt ale constănțenilor, nu ale lui Chițac, PNL și PSD“ Cei de la USR spun că până acum s-au strâns peste 1.000 de semnături.

Advertisement

Dezbaterile asupra acestui proiect au fost intense între primarul Vergil Chițac și aleșii USR, la care s-au adăugat senatorul Remus Negoi și deputatul Stelian Ion.

Înainte de a părăsi ședința, primarul Chițac i-a acuzat pe cei de la USR că fac prea multă gălăgie pe acest subiect și a susținut că nu e vorba de vânzarea unei bucăți de plajă ci despre o platformă betonată.

„Acolo e platformă betonată. USR a vrut să facă un eveniment politic cu acest caz. Eu nu plec după fentă. Acolo nu e plajă. Scopul lor (a celor de la USR n.r.) este să nu încasăm bani la Primărie. Pe mine nu mă interesează cum s-a votat în 2019 (pe marginea aceluiași subiect, n.r.). E perfect legal“, a spus Chițac, care a părăsit ședința de Consiliul Local.

Proiectul a fost votat de 19 consilieri de la PNL și PSD, iar șapte aleși de la USR au votat „împotrivă“.

Citește și:

Advertisement

Ovanesian: „Lăsați plaja “muritorilor”…Nu stă Constanța într-un pumn de arginți“

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions