Connect with us

Actual

Acces public la informaţiile Panama Papers din 9 mai

Avatar

Publicat

la

International Consortium of Investigative Journalists (Consorţiul Internaţional al Jurnaliştilor de Investigaţii) va lansa, pe 9 mai, o bază de date cu informaţii referitoare la mai mult de 200.000 de entităţi offshore, care fac parte din ancheta Panama Papers. Baza de date va fi probabil cea mai mare dezvăluire, făcută vreodată, despre secretele companiilor offshore şi oamenii din spatele lor.

Datele provin de la firma de avocatură panameză Mossack Fonseca, unul dintre cei mai buni ,,jucători” din lumea offshore, şi include informaţii despre companii, trusturi, fundaţii şi fonduri, constituite în 21 de paradisuri fiscale, de la Hong Kong până în Nevada, şi face legătura între personaje importante din peste 200 de ţări şi teritorii.

După publicarea bazei electronice de date, utilizatorii vor avea la dispoziţie informaţii despre reţelele create în jurul a mii de companii offshore, inclusiv evidenţele interne ale firmei Mossack Fonseca cu privire la adevăraţii proprietari ai companiilor offshore.

Baza de date interactivă va include, de asemenea, informaţii cu privire la alte încă 100.000 de companii, care au făcut parte, în 2013, din ancheta ICIJ. Nu vor fi făcute publice documentele originale, ci doar informaţii corporative de bază.

ICIJ nu va furniza informaţii cu caracter personal, baza de date nu va include înregistrări de conturi bancare şi tranzacţii financiare, email-uri şi alte tipuri de corespondenţă, paşapoarte şi numere de telefon. Informaţiile limitate şi selectate vor fi furnizate în interes public.

Baza de date va fi publicată pe 9 mai, la ora locală 14.00 (21.00 ora României n.r).

Sursa: ICIJ

Comments

comments

Actual

Accident MORTAL la miezul nopții, în apropiere de localitatea Nicolae Bălcescu

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul nopții ce a trecut, în jurul orei 00.00, în județul Constanța a avut loc un eveniment rutier grav în urma căruia o femeie și-a pierdut viața.

Potrivit IPJ Constanța, accidentul s-a produs pe DN 2A, dinspre Constanța spre Hârșova, în afara localității Nicolae Bălcescu.

Un autoturism condus de o femeie, de 29 de ani, a surprins și accidentat o femeie care se deplasa pe partea carosabilă. În urma accidentului,  a rezultat decesul victimei.

Până la această oră, femeia care și-a pierdut viața nu a putut fi identificată. Potrivit IPJ Constanța, are aproximativ 45-50 de ani.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Țeavă de gaz spartă, la intrarea în Satul de Vacanță

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu puțină vreme, autoritățile din Constanța au fost anunțate că, în apropierea stației Rompetrol situată la intrarea în Satul de Vacanță este o țeavă de gaz spartă.

La fața locului s-a deplasat de urgență o autospecială de stingere și o ambulanță smurd b din cadrul Detașamentului Fripis.

”Colegii asigură măsuri de prevenire și stingere a unui eventual incendiu. S-a perimetrizat zona împreună cu un echipaj de poliție.”, a precizat Anca Chiriță, purtător de cuvânt al ISU Constanța.

A fost anunțată firma de gaz, care va trimite un echipaj pentru remediere. Se vor face cercetări pentru a stabili în ce condiții s-a spart conducta de gaz.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

RADET: Programare citiri contoare

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

R.A.D.E.T. Constanța anunță că în intervalul de timp 27.01.2020 – 01.02.2020 se vor efectua citirile contoarelor de energie termică montate la consumatori.

Tabelul cuprinzând planificarea pe zile a punctelor termice pentru care se vor citi contoarele de energie termică montate la consumatori poate fi consultat pe site-ul www.radet-constanta.ro, la secțiunea comunicate. Cei care primesc factura în format electronic vor avea toate informațiile pe adresa de e-mail.

Consumatorii de energie termică sunt rugați pe această cale să facă demersurile necesare pentru a permite accesul reprezentanților regiei la grupurile de măsură, astfel încât citirea contoarelor să se efectueze în termenele stabilite.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: