Connect with us

Actual

Acces public la informaţiile Panama Papers din 9 mai

Avatar

Publicat

la

International Consortium of Investigative Journalists (Consorţiul Internaţional al Jurnaliştilor de Investigaţii) va lansa, pe 9 mai, o bază de date cu informaţii referitoare la mai mult de 200.000 de entităţi offshore, care fac parte din ancheta Panama Papers. Baza de date va fi probabil cea mai mare dezvăluire, făcută vreodată, despre secretele companiilor offshore şi oamenii din spatele lor.

Datele provin de la firma de avocatură panameză Mossack Fonseca, unul dintre cei mai buni ,,jucători” din lumea offshore, şi include informaţii despre companii, trusturi, fundaţii şi fonduri, constituite în 21 de paradisuri fiscale, de la Hong Kong până în Nevada, şi face legătura între personaje importante din peste 200 de ţări şi teritorii.

După publicarea bazei electronice de date, utilizatorii vor avea la dispoziţie informaţii despre reţelele create în jurul a mii de companii offshore, inclusiv evidenţele interne ale firmei Mossack Fonseca cu privire la adevăraţii proprietari ai companiilor offshore.

Baza de date interactivă va include, de asemenea, informaţii cu privire la alte încă 100.000 de companii, care au făcut parte, în 2013, din ancheta ICIJ. Nu vor fi făcute publice documentele originale, ci doar informaţii corporative de bază.

ICIJ nu va furniza informaţii cu caracter personal, baza de date nu va include înregistrări de conturi bancare şi tranzacţii financiare, email-uri şi alte tipuri de corespondenţă, paşapoarte şi numere de telefon. Informaţiile limitate şi selectate vor fi furnizate în interes public.

Baza de date va fi publicată pe 9 mai, la ora locală 14.00 (21.00 ora României n.r).

Sursa: ICIJ

Comments

comments

Actual

Un TIR s-a răsturnat la intrarea în Portul Constanța Sud Agigea

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În jurul orei 5.00 a acestei dimineți, la numărul de urgență 112 a fost anunțat un accident rutier care s-a produs la cel de-al doilea sens giratoriu al intrării  în Portul Constanța Sud Agigea, la ieșirea de pe Autostrada A4. Concret, s-a anunțat faptul că un TIR s-a răsturnat în afara părții carosabile, șoferul este rănit iar la fața locului erau și scugeri de combustibil.

Imediat s-au deplasat o autospecială și o ambulanță smurd b.

Șoferul TIR-ului a fost preluat de către echipajul medical și transportat la spital cu leziuni minore, conștient, colaborant.

Pompierii au deconectat bornele bateriei și au perimetrizat zona.

Știre în curs de actualizare.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Accident în Portul Constanța. Un docher a căzut de la înălțime!

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei seri, prin numărul de urgență 112 a fost anunțat un accident în Portul Constanța, la dana 44-45, unde un bărbat a căzut de la înălțime.

Potrivit ISU Constanța, la fața locului au fost alocate atât resurse medicale (ambulanța de terapie intensivă mobilă și o ambulanță smurd b) dar și o autospecială de stingere cu modul de descarcerare, deoarece persoana era căzută pe o platformă la o înălțime de aproximativ  10 metri. Bărbatul a fost preluat de echipajul medical, conștient, colaborant și transportat la spital.

Potrivit IPJ Constanța, este vorba despre un bărbat, de 49 de ani, din Constanța,  care a căzut de la aproximativ 15 metri înălțime, pe un utilaj (separator cereale), aflat la 2 metri înălțime. Bărbatul prezintă traumatism cranio-cerebral închis.
Bărbatul este angajat docher-mecanizator în portul Constanța.

Polițiști din cadrul Serviciului de Poliție Transporturi Maritime efectuează cercetări.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Constanța: Un dulap a căzut peste un copil de grădiniță. Micuțul a ajuns la spital

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei seri, un incident neplăcut s-a produs la grădinița cu program prelungit Perluțele Mării, situată pe strada Mihai Viteazu, nr. 56 din Constanța.

În jurul orei 17.00, un apel la 112 anunța că un copil în vârstă de 5 ani a fost rănit după ce a căzut un dulap peste el. Conștient, micuțul a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate. Se pare că dulapul a căzut peste copil după ce acesta s-a agățat de el.

Potrivit inspectorului școlar general, Mihai Sorin, din primele informații a reieșit că, după terminarea programului, unul dintre copii a fost preluat de la grupă de către mama sa. Micuțul a ieșit pe hol înaintea mamei și, în timp ce se juca, un dulap s-a răsturnat peste el, dar numai parțial, căci obiectul de mobilier a rămas sprijinit de peretele opus, holul fiind îngust.
Conform procedurii, a fost anunțat Serviciul 112 și, implicit, Inspectoratul Județean de Poliție.

”Din datele pe care le avem până în prezent, la sosirea echipajului de urgență medicală, copilul era conștient, având numai câteva zgârieturi la o ureche și la degete (fără sângerare abundentă). Aștept să primesc informații în scris, în această seară, iar mâine voi fi prezent la prima oră la grădiniță, pentru gestiona situația.”, a precizat inspectorul școlar general Mihai Sorin.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: