Actual

Accident de muncă: Poștaș mușcat de câine la Băneasa! A ajuns la Centrul de Urgență

mart. 14, 2018 Maria Ionescu

Să nu vă imaginați că în comuna Băneasa sunt câini vagabonzi – aici nimeni nu vine cu mașinile încărcate cu animale pentru scăpa de ele. În comună există câte cel puțin un patruped la fiecare casă și, de regulă, aceștia sunt ținuți legați pentru a nu crea probleme. Cu toate acestea, în cursul zilei de ieri, 13.03., s-a înregistrat un fapt care a uluit pe toată lumea.

Căplănuși Gabriela, în vârstă de 43 de ani este angajată la Posta Română. În timp ce se afla pe teren pentru a distribui scrisori, pensii și alte documente, femeia s-a trezit că e înhățată de un câine. Ea intrase în curtea unui locatar, iar câinele acestuia a muşcat-o deoarece lanţul cu care era legat a fost mult prea lung. Iar mușcătura acestuia  a fost atât de puternică, încât  femeia a fost transportată la  Centrul de Urgență Băneasa pentru acordarea îngrijirilor medicale. Dat fiind faptul că incidentul s-a produs în timpul orelor de program și femeia și-a pierdut temporar capacitatea de muncă, au fost declanșate  verificările pentru acest accident de muncă. Cu toate acestea, ieri a făcut o injecţie antitetanos, iar azi şi-a reluat activitatea.

”Accidentul este in curs de cercetare de catre o comisie numita de catre CN POSTA ROMANA SA in conformitate cu prevederile art.29 alin.(1) lit.a) din Legea nr.319/2006, cu modificarile si completarile ulterioare. Dupa finalizarea cercetarii dosarul de cercetare intocmit de comisia numita de catre angajator va fi inaintat pentru verificare si avizare la Inspectoratul Teritorial de Munca Constanta, care va analiza dosarul, il va aviza  sau in cazul in care  se constata ca cercetarea nu a fost efectuata corespunzator, va dispune in scris masuri pentru refacerea procesului verbal de cercetare si/sau completarea dosarului, dupa caz.” , se precizează pe site-ul Insopectoratului teritorisal de Muncă Constanța. (Foto: Arhivă)

Comments

comments

Maria Ionescu

About The Author

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!