Actual

Vremea se răcește drastic la sfârșitul săptămânii! Va ploua sau poate chiar va ninge…

mart. 14, 2018 Maria Ionescu

În cursul zilei de azi, Agenția Națională de Meteorologie a dat publicității un Buletin agrometeorologic. Ne-a atras foarte mult atenția prognoza acestei săptămâni, valabilă de pe data de 15 până pe 21 martie. La începutul perioadei va predomina un regim termic al aerului mai ridicat decât în mod obişnuit, după care, spre sfârşitul intervalului se va produce o răcire accentuată a vremii, în aproape toată ţara. Temperatura medie diurnă a aerului se va încadra între 0…13°C în primele zile, abaterile termice pozitive fiind de 1…7°C şi -8…3°C în restul perioadei, valori mai scăzute cu 1…8°C comparativ cu mediile climatologice.

Temperatura maximă a aerului va fi cuprinsă între -6…20°C, pe întreg teritoriul agricol al ţării. Temperatura minimă a aerului se va situa între -10…7°C, în majoritatea zonelor de cultură, fiind condiţii de producere a îngheţului la sol. Se întrevăd precipitaţii sub formă de ploi locale în cea mai mare parte a regiunilor agricole, dar şi mixte (ploaie, lapoviţă şi ninsoare), în special spre sfârşitul intervalului, acestea fiind însoţite de intensificări temporare ale vântului.

Comments

comments

Maria Ionescu

About The Author

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!