Connect with us

Actual

Județul Constanța: Arestat pentru că a violat o fetiță de 12 ani

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Un bărbat de 52 de ani, din Oltina, județul Constanța – Marcel Croitoru – a fost reținut și arestat după ce – timp de aproape doi ani – a întreținut relații sexuale cu o copilă de numai 12 ani. Potrivit Biroului de presă al IPJ Constanța, urmare a cercetărilor în cazul comiterii unei infracțiuni de viol, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Oltina au identificat un bărbat, în vârstă de 52 de ani, din localitatea Oltina, județul Constanța, bănuit de comiterea faptei. Astfel, în perioada 2016-2018, bărbatul în cauză ar fi întreținut relații sexuale cu o minoră, în vârstă de 12 ani, din aceeași localitate. În cursul zilei de 12 martie a.c., polițiștii constănțeni l-au reținut inițial pe bărbat, pentru o perioadă de 24 de ore, iar la data de 13 martie a.c., acesta a fost prezentat Judecătoriei Medgidia. Pe numele bărbatului a fost emis mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, fiind  introdus în C.R.A.P. al I.P.J. Constanța.

Cum s-au derulat lucrurile

Este cât se poate de important de precizat că fetița provine dintr-o familie dezorganizată și că viața ei numai roză nu este. Greu de spus cum anume a momit-o bărbatul – Marcel Croitoru – bunic la rândul lui, însă copila obișnuia să vină des pe la el pe acasă pentru a se juca cu nepotul lui. Dar, la un moment dat, mama fetiței a înțeles că ceva nu este în ordine după ce copila a lipsit o zi și o noapte de acasă. A întrebat-o unde a fost și ce a făcut dar ea a negat că s-ar fi întâmplat ceva. Au ajuns împreună, mama și fiică, la medicină Legală pentru control, iar aici li s-a eliberat un certificat medical potrivit căruia deflorarea copilei este mai veche. Însă, la numai 12 ani, pe care îi împlinește mâine, fetița nu are discernământ pentru aceste fapte. Așa că, bărbatul va face mulți ani de închisoare.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Istria: Un bărbat și-a pierdut viața! S-a răsturnat cu tractorul

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, serviciul de urgență 112 a fost sunat pentru a fi solicitate forțe de intervenție la Istria. Acolo, un bărbat în vârstă de 44 de ani, care efectua lucrări agricole cu tractorul s-a răsturnat și părea a fi în stare foarte gravă.

Omul a rămas prins sub tractor și a fost scos de fratele lui, până la sosirea echipelor de salvare.

La fața locului au fost trimise de urgență elicopterul și un echipaj Saj B2 pentru a acorda o mână de ajutor.

Echipajele de salvare au încercat să îl resusciteze pe bărbat dar, din nefericire nu a răspuns manevrelor. În aceste condiții, au fost nevoiți să declare decesul tractoristului.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Doi constănțeni, prinși cu 100 kg de pește în zona lacului Sinoe

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța au depistat în zona de competență doi cetăţeni români care transportau cu un autoturism, aproximativ 100 kilograme de pește și 11  plase monofilament, fără documente legale.

În data de 19.10.2018, poliţiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța,  în cadrul unor activităţi informativ-operative desfăşurate în zona de competenţă, au oprit în zona Lacului Sinoe, județul Constanța, un autoturism înmatriculat în România, în care se aflau doi cetățeni români, C.R. și L.B., în vârstă de 47, respectiv 31 de ani, domiciliați pe raza judeţului Constanta.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului, polițiștii de frontieră au descoperit în portbagajul acestuia, 11 plase de tip monofilament în care se aflau  99.80 kilograme de peşte din specia caras, în stare proaspătă, pentru care persoanele în cauză nu deţineau documente legale.

Întreaga cantitate de pește a fost predată unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar plasele monofilament, în lungime de aproximativ 1.000 metri au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de “deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui şi altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit ori produselor din peşte”, “producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament” și „pescuit comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit”, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Acțiune de control în zona aeroporturilor din țară! A fost și la Kogălniceanu

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

La data de 18 octombrie a.c., sub coordonarea de specialitate a Direcţiei de Poliţie Transporturi și a Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au acţionat, în zona aeroporturilor internaţionale Henri Coandă Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova, Suceava, Constanța, Bacău şi Iaşi, pentru verificarea autovehiculelor care efectuează transport în regim de taxi.

Activitatea a vizat depistarea persoanelor care practică ilegal taximetria, a celor care acostează persoane pentru a le oferi ilegal astfel de servicii, precum şi a celor care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare sau standardul de calitate a serviciilor oferite.

De asemenea, polițiștii au verificat funcționarea corectă a aparatelor de taxat, precum și starea tehnică a autovehiculelor care efectuau activități de taximetrie.

În doar două ore, în funcție de traficul de pasageri din fiecare aeroport, poliţiştii au verificat 273 de autoturisme, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 117 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 30.000 de lei.

Dintre sancţiunile aplicate, 98 au fost pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice, 18 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, iar o sancțiune a fost aplicată pentru alte abateri.

Pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege, au fost retrase 13 certificate de înmatriculare. Totodată, au fost reținute 3 permise de conducere.

În acțiune au fost angrenați și lucrători ai Registrului Auto Român și jandarmi. Astfel de controale, pentru siguranța transportului public de persoane, continuă şi în perioada următoare.

Foto: Adevărul

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: