Conecteaza-te cu noi
SEAS

Societate

Activități fizice și de recreere în aer liber pentru studenți și liceeni, la Universitatea Ovidius

Published

on

caiac

Facultatea de Educație Fizică și Sport (FEFS) din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC) organizează, în perioada 14 octombrie – 5 noiembrie, o serie de activități și întreceri sportive, desfăşurate în cadrul proiectului CNFIS-FDI-2023-F-0025 – Centrul de practică, recreere și SPORTURI NAUTICE al studenților din cadrul Universității Ovidius din Constanța – NAUTIC@ OVIDIUS WATER (NOW).

Activitățile fizice se adresează studenților tuturor specializărilor UOC și liceenilor constănțeni și se vor desfășura timp de patru weekenduri consecutive, în intervalul orar 10.00 – 13.00, la sediul FEFS (str. Căpitan Aviator Al. Șerbănescu, nr. 1), fiind organizate în cadrul a trei evenimente derulate concomitent: „UOC Nautic @ Ovidius Water (NOW)”, „Sport la Universitatea Ovidius – 2023”, și „Porți deschise la Universitatea Ovidius -2023”.

”Acesta este al doilea an în care participanților li se oferă acces la baza sportivă și la materialele necesare pentru desfășurarea de activități fizice și de recreere în aer liber, sub atenta supraveghere a cadrelor didactice. Scopul nostru este prevenirea și reducerea inactivității fizice și a obiceiurilor sedentare, care pot avea consecințe serioase asupra sănătății, precum creșterea în greutate, obezitatea, boli cardiovasculare, diabetul de tip 2, stări anxioase și depresie”, precizează prof. univ. dr. Ionel Melenco, decanul FEFS.

tenis

În acest context, disciplinele sportive pe care le pot practica participanții sunt: volei, fotbal, baschet, handbal, tenis, tenis de masă, padel, badminton, teqball, rugby tag, atletism, gimnastică, fitness, aerobic, kangoo jumps, trx, șah, stand up paddle, caiac, canoe, plimbări cu hidrobicicletele, windsurf și yoga pe apă.

”Proiectul CNFIS-FDI-2023-F-0025 – Centrul de practică, recreere și SPORTURI NAUTICE al studenților din cadrul Universității Ovidius din Constanța – NAUTIC@ OVIDIUS WATER (NOW) are o valoare totală de 259.000 lei și este unul dintre cele șapte proiecte ale UOC, finanțate de Ministerul Educației prin Fondul de Dezvoltare Instituțională.”, precizează reprezentanți ai Biroului de presă al Universității Ovidius din Constanța.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions