Conecteaza-te cu noi
SEAS

Societate

Încă o distincție British Council pentru școala ”Gheorghe Țițeica” din Constanța

Published

on

titeica premiu

Marți, 10 octombrie, în cadrul unei ceremonii restrânse intitulate Advantege Event, care a avut la sediul Consiliul Britanic din București, Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” a fost recompensată din nou cu distincția Premium Plus Member, una care girează munca de calitate derulată aici de către echipa de profesori de limba engleză. Instituția școlară constănțeană a fost reprezentată de prof. Cristina Lomnoșanu care, în anul 2015, punea bazele proiectului prin care această școală devine abilitată să deruleze examene Cambridge, nivelurile KET și PET. Aceste examene au o largă rezonanță în comunitatea de elevi și de părinți de la malul mării, sute de candidați participând, anual, la examenele menționate anterior. Ambele examene echivalează proba pentru admiterea în clasa a IX-a în clasele liceale cu studiu bilingv și intensiv al limbii engleze, iar, în plus, examenul PET echivalează și proba de competențe lingvistice din cadrul examenului de bacalaureat.

Prezent la ceremonie, ambasadorul Marii Britanii la București, Excelența Sa domnul Andrew Noble LVO, a mulțumit tuturor colaboratorilor din țară care se implică în promovarea limbii și a culturii engleze, recunoscând efortul susținut pe care aceștia îl fac pentru a asigura menținerea standardelor de calitate cât mai ridicate. Domnia Sa a mărturisit că este onorat să fie prezent la manifestare pentru a înmâna distincțiile care validează munca și calitatea.

”Școala „Gheorghe Țițeica” este asociată, de mulți ani, cu ideea de examene Cambridge, acesta fiind unul dintre proiectele cele mai de succes ale noastre.”, a declarat prof. Cristina Lomnoșanu. „Alături de colegele mele, Dorina Șacu, Adina Netedu, Doinița Stoian și Nicoleta Savu, dar și cu ajutorul prețios al altor profesori de limba engleză din oraș, cărora le mulțumesc încă o dată pe această cale, putem materializa, an de an, organizarea examenelor Cambridge KET și PET, care acoperă o nevoie stringentă a comunității locale. De asemenea, țin să mulțumesc Asociației de Părinți a școlii care susține demersul nostru și candidaților care ne aleg. Suntem mândri că numele școlii noastre este asociat cu acest proiect de succes, care se bucură de recunoașterea calității, an de an, de către Consiliul Britanic, respectiv Ambasada Marii Britanii la București.”, a mai mărturisit coordonatoarea proiectului.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions