Conecteaza-te cu noi

Administratie

Acuzat de liberali că nu a dat bani la școli, Făgădău toarnă asfalt și montează bănci

Published

on

Primăria Municipiului Constanța ne anunță că se reabilitează spațiul aferent unităților de învățământ din oraș. Astfel, Primăria precizează că, prin SC Confort Urban SRL, a finalizat lucrările de asfaltare în curtea Școlii Gimnaziale Nr.24 „Ion Jalea”, situată pe strada Griviței.

„În scurt timp, vor fi montate bănci și elemente de infrastructură metalică. Acțiuni similare se vor desfășura în perioada următoare la „Liceul Teoretic Ovidius”. În acest sens, municipalitatea urmărește crearea unor condiții mai bune în liceele, școlile și grădinițele din oraș“, spun cei de la Primărie.

Recent, liberalii au acuzat autoritatea locală din Constanța că își bate joc de instituțiile de învățământ din oraș. În această idee, consilierul local al PNL Adriana Arghirescu a scris, pe Facebook, că situația unităților de învățământ din municipiu este dezastruoasă și că zeci de instituții de învățământ din Constanța vor începe anul școlar 2019-2020 cu ZERO lei pentru renovări, reabilitări, fără bani pentru utilități sau alte necesități urgente.

„Este halucinant și revoltător faptul că bugetul pentru unitățile școlare de la Ministerul Educației pe trimitestrul trei adică lunile iulie, august și septembrie, este ZERO. Fix în perioada în care au cea mai mare nevoie de bani, conducerile școlilor din Constanța trebuie să se descurce singure pentru că nu vor vedea niciun leu. Mai grav este că nici Primăria Constanța nu ia măcar în calcul să scoată bani din “buzunar” și să îi repartizeze unităților de învățământ pentru măcar minime reparații. În schimb, primarul și aghiotanții săi bat din picior să dea 600.000 de lei pe exproprieri pentru proprietarii apăruți peste noapte ai terenurilor pe care se va construi Sala Polivalentă. Asta în condițiile în care instanțele judecătorești nu s-au pronunțat definitiv asupra acestei chestiuni. Mă întreb cu ce tupeu vor mai merge primarul și cei doi viceprimari la deschiderea anului școlar și ce le vor spune părinților și copiilor care vor fi nevoiți să învețe în clădiri nereabilitate de mai bine de un an, cu utilitățile neplătite și fără strictul necesar“, a scris Arghirescu.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions