Conecteaza-te cu noi

Justitie

Adina Florea, în cursa pentru şefia Secţiei de anchetare a magistraţilor.

Published

on

Procurorii Adina Florea şi Sorin Eugen Iasinovschi întrunesc condiţiile pentru participare la concursul pentru şefia Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie, precizează Agerpres.

CSM a publicat, joi, lista candidaţilor care întrunesc condiţiile de participare la concursul pentru numirea în funcţia de procuror-şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, organizat în perioada 15 mai – 18 iunie, fiind declaraţi admişi actualul procuror-şef adjunct al SIIJ Adina Florea şi Sorin Eugen Iasinovschi.

Bogdan Ciprain Pîrlog fost respins, motivul fiind „lipsa de vechime efectivă de 18 ani în funcţia de procuror”.

Actualul procuror-şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie, Gheorghe Stan, a fost propus de Partidul Social Democrat pentru funcţia de judecător la Curtea Constituţională a României. Acesta a fost votat de Cameră pentru a merge judecător la CCR.

Procurorul Adina Florea este, în prezent, adjunctul Secţiei Speciale, iar Iasinovschi vine de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Advertisement

Potrivit CSM, Bogdan Pîrlog poate formula contestaţie în termen de 24 de ore.

În proiectul său, procurorul Bogdan Pîrlog arată că prevederile legislative care au dus la înfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie încalcă Constituţia. El citează rapoartele MCV, GRECO şi cel al Consiliului Europei.

Primul obiectiv din proiectul depus pentru şefia Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ) este sistarea imediată a activităţii Secţiei.

“Obiective operaţionale pentru viitorul mandat, ţinând cont de cele expuse:
– Sistarea imediată a activităţii Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie ca urmare a constituirii nelegale a acesteia.
– Sistarea imediată a activităţii procuroriilor din cadrul secţiei ca urmare a procedurii vădit ilegale de desemnare.
– Restituirea dosarelor către parchetele de la care au fost preluate ilegal.
– Restituirea dosarelor nou formate către parchetele competente potrivit legii.
– Sesizarea unităţilor de parchet competente a efectua urmărirea penală faţă de procurorii din cadrul secţiei, care au comis infracţiuni în activitatea desfăşurată în cadrul secţiei (de ex. efectuarea cercetărilor în cadrul dosarului „Timmermans”)”
, se arată în proiectul procurorului Bogdan Pîrlog.

Bogdan Pîrlog este prim-procuror adjunct al Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti.

Advertisement

Foto: Adevărul

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions