Conecteaza-te cu noi
SEAS

Politica

Adio motoare pe benzină și motorină în UE! S-a VOTAT acordul începând cu 2035

Published

on

Ambasadorii celor 27 de state membre ale Uniunii Europene au adoptat astăzi acordul care marchează eliminarea motoarelor termice la autoturismele noi – începând din 2035. Votul a fost posibil după ce Germania şi-a ridicat blocajul în schimbul unei derogări în cazul carburanţilor sintetici, relatează AFP și news.ro.

Textul obligă automobilele noi să nu mai emită deloc dioxid de carbon (CO2) – interzicâ de facto vehiculele pe benzină, motorină şi hibride -, în favoarea celor electrice. Acest text urmează să fie introdus pe ordinea de zi a unei reuniuni, marţi, a miniştrilor Energiei din UE, în vederea adoptării sale oficiale, anunţă preşedinţia suedieză a Uniunii. Germania a blocat planul, în ultimul moment, după ce acesta a fost adoptat, la jumătatea lui februarie, de către Parlamentul European (PE) reunit în sesiune plenară. Pentru a-şi justifica răzgândirea, Germania a cerut Comisiei Europene (CE) să prezinte o propunere care să deschidă calea automobilelor care funcţionează cu carburanţi de sinteză. Această tehnologie – controversată şi care se află în dezvoltare – constă în a produce carburant pe baza CO2 rezultat din activităţi industriale.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions