Conecteaza-te cu noi

Politica

Palaz, reacție după ce o jurnalistă a fost agresată: „Agresivitatea lui Chițac și muțenia politicienilor nu ne pot surprinde“

Published

on

 

Liderul PMP Constanța, Claudiu-Iorga Palaz, a comentat, prin intermediul unui comunicat de presă, incidentul în care au fost implicați primarul Vergil Chițac și jurnalista Emilia Mihăilă de la Radio Sky.

„Agresivitatea lui Chițac și muțenia politicienilor nu ne pot surprinde. Gestul făcut de primarul Constanței față de un reprezentant al presei este de departe unul de o agresivitate care nu trebuie tolerată, nici îngropată ca subiect, nici vândută o tăcere surdă. Violența fizică și verbală nu au, în mod normal, ce căuta între un bărbat și o femeie, între un primar și un cetățean.

Însă gestul făcut ieri de Vergil Chițac față de Ema Mihăilă nu trebuie să ne surprindă, atât timp cât acesta a tolerat, zilele trecute, ca angajați ai primăriei să aibă un comportament suburban, de maidan, în raport cu cetățeni ai Constanței, fără ca domnul primar să mustre în vreun fel sau să se delimiteze de huliganismul subalternilor.

Advertisement

Înțeleg că, după ce a rămas fără doamna Ovanesian, Chițac s-a exprimat prin purtătorul de cuvânt, care a avut astfel prima reacție din 2020 și până acum, dar nu și-a cerut scuze, nici pe departe, ci a pozat în victimă, dorind să creioneze o imagine de huligan asupra unei jurnaliste cu o înălțime de 1,65 m.

În raport cu gestul violent de ieri al domnului primar Chițac, sunt două lucruri care mă întristează mai mult. Domnul Chițac mai are un an și jumătate și va juca șah. Dar politicienii vor rămâne. Și vor cere  încă un vot, încă un mandat. Să nu uitați când vă vor promite schimbări, siguranță etc că ei sunt cei care nu au condamnat public violența edilului, care nu s-au delimitat de agresivitatea lui Chitac asupra unei femei. Este de neacceptat să ne dorim o societate la nivelul anului 2023 dar să aplaudăm prin lipsă de reacție violența unui bărbat față de o femeie.

Iar al doilea lucru pe care nu îl pot accepta este tăcerea domnului Lupu, țînând cont de faptul că într-o ședință de CJ a afirmat că Ema Mihăilă este prietena dumnealui. Domnule Lupu, de ce nu vă apărați prietena? Vă este teamă sau rușine să vă mustrați colegul de partid după ce a agresat o persoană cu care ați afirmat public că aveți o relație de prietenie? Sau aprobați un astfel de comportament ca un bărbat adevărat ce sunteți?“, spune Claudiu Palaz, presedinte PMP Constanța.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions