Connect with us

Actual

Adio venituri suplimentare! Reprezentanţii statului vor face muncă voluntară în AGA

Published

on

Conform unei ordonanţe de urgenţă, adoptată astăzi de Guvern, operatorii economici la care statul şi unităţile administrativ-teritoriale deţin direct sau indirect o participaţie unică sau majoritară nu mai pot acorda remuneraţii reprezentanţilor în adunările generale ale acţionarilor.

În document, se mai precizează că statul şi unităţile administrativ-teritoriale, în exercitarea calităţii de acţionar, acordă mandate cu titlu gratuit reprezentanţilor săi în adunările generale ale acţionarilor.

,,Guvernul a ţinut cont de obligativitatea asigurării unui tratament egal între acţionarii unei societăţi, precum şi necesitatea luării unor măsuri care să conducă la optimizarea cheltuielilor societăţilor la care statul sau unităţile administrativ-teritoriale sunt acţionari unici sau majoritari, sau deţin direct ori indirect o participaţie majoritară.

De asemenea, Executivul a avut în vedere necesitatea implementării în regim de urgenţă a unor măsuri (…), astfel încât acestea să aibă o influenţă pozitivă asupra economiei naţionale şi implicit să reprezinte un vector de redresare economică şi echilibrare a bugetului de stat.”, se arată într-un comunicat al guvernului.

Statul român are calitatea de acţionar majoritar în aproape 1.400 de societăţi, din care 253 de întreprinderi aflate în subordinea, în coordonarea, sub autoritatea organelor administraţiei publice centrale, şi 1.090 de întreprinderi aflate în subordinea, coordonarea, sub autoritatea administraţiei locale.

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta