Connect with us

Administratie

Administrația Chițac reface metodologia de vânzare a terenurilor. Vechea formă a fost anulată de instanță la cererea Constanța Altfel

Published

on

Primăria condusă de Vergil Chițac aduce la cunoștința publică faptul că a inițiat un proiect de hotărâre cu privire la aprobarea metodologiei de vânzare a bunurilor imobile proprietate privată a municipiului Constanța. În fapt este vorba de o nouă metodologie, una creionată de Chițac – Ovanesian și compania, căci vechea formă, făcută de Decebal Făgădău, a fost anulat de instanță la cererea Asociației Constanța Altfel, condusă până nu de mult de Chițac și Ovanesian. Mai exact, procesul a fost intentat după ce metodologia de vânzare a bunurilor imobile (adoptată în 31.07.2017) a suferit modificări în ședința Consiliului Local în ședința din 30 mai 2019.

„Solutia pe scurt: Admite acţiunea. Anulează Hotărârea Consiliului Local Constanţa nr.261/31.07.2017 privind aprobarea metodologiei de vânzare a bunurilor imobile proprietate privată a municipiului Constanţa astfel cum a fost modificată prin Hotărârea Consiliului Local Constanţa nr.213/30.05.2019. Obligă pârâtul la plata către reclamanţi a sumei de 50 lei reprezentând cheltuieli de judecată. Prezenta hotărâre, la rămânerea definitivă se publica în Monitorul oficial al municipiului Constanţa. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea pentru exercitarea căii de atac se va depune la Tribunalul Constanţa. Pronunţată cu aplicarea art.402, teza a II-a Cpciv, azi 16.12.2020.

Document: Hotarâre 1728/2020 16.12.2020“, se arată în minuta instanței din 16 decembrie 2020.

Decizia instanței a fost atacată cu recurs de Consiliul Local Constanța în 15 aprilie 2021.

Chiar dacă procesul nu este finalizat, acum actuala conducere a Primăriei vine cu propria variantă a modului în care trebuie vândute terenurile în Constanța. Oare o să fie mai proastă metodologia lui Chițac față de cea a lui Făgădău? Antecedente sunt dacă ținem seama de faptul că Vergil Chițac și apropiații săi au făcut un regulament al parcărilor mult mai prost decât cel de pe vremea lui Decebal Făgădău.

Proiectul de hotărâre inițiat de Chițac poate fi consultat, începând cu data de 19.07.2021, pentru o perioadă de 30 de zile, pe site-ul instituției www.primaria-constanța.ro la secțiunea ”De interes public – Transparență decizională pe legea nr.52/2003 – Informare și consultare publică” – https://cutt.ly/7mNe4ws.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta