Connect with us

Administratie

Au început lucrările de extindere și modernizare a rețelei de canalizare și alimentare cu apă în Mamaia Sat

Publicat

la

Primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru, a anunțat că a început săptămâna pe șantierul de lucrări din Mamaia Sat. El spune că se lucrează la amenajarea căminelor de canalizare pe mai multe străzi, cu mențiunea că zonele cu activitate turistică vor fi ocolite de lucrări până în toamnă. La finale săptămânii trecute, edilul anunța că au demarat lucrările pentru extinderea și modernizarea rețelei de canalizare și alimentare cu apă din Mamaia Sat și Năvodari.

„După două luni de organizare de șantier, compania care a câștigat licitația pentru extinderea rețelei de canalizare și apă în Mamaia Sat și Năvodari a început lucrările în teren. În momentul de față, echipele de muncitori intervin pe strada Răsăritului, strada C3 și strada C4. Am stabilit cu constructorul ca pe timpul sezonului estival să nu deschidă șantiere în zonele cu activitate turistică mare, ci să înceapă cu străzile rezidențiale.“, spunea Chelaru.

Potrivit indicatorilor tehnici aferenți investiției pentru zona Mamaia Sat și orașul Năvodari, se vor desfășura lucrări de:

Extindere a sistemului de canalizare pe o lungime de 11 km.

Reabilitare a sistemului de canalizare existent (reabilitarea a 822 de conducte existente),

Extinderea și reabilitarea conductelor de refulare pe o lungime de peste 7 km

Construire a 2 noi stații de pompare ape uzate, iar cele existente vor fi reabilitate,

Realizarea a 950 de noi racorduri.

De asemenea, se va construi o stație regională de epurare a apei uzate la Corbu pentru localitățile Năvodari, Mamaia Sat, Lumina și Corbu.

La finalul acestui proiect, gradul de acoperire cu serviciul de canalizare în Mamaia Sat va fi asigurat în proporție de 95%.

Străzile cuprinse în lucrările de canalizare

Extindere rețelei de canalizare ape uzate menajere în Mamaia Sat cuprinde: Strada C1, Strada C2, Strada C3, Strada C4, Strada M18, Strada M10, Strada M11, Strada M12, Strada M13, Strada M14, Strada M15, Strada M16, Strada M17, Strada M18, Strada M19, Strada M20, Strada M2, Strada M3, Strada M4, Strada M5, Strada M6, Strada M7, Strada M8, Strada M9, Strada M18.

Reabilitare rețea de canalizare ape uzate menajere în Năvodari: Strada Frunzelor, Alee picior taluz, Strada Constanței, Strada Poștei.

Din cauza configurației terenului, în Mamaia Sat, au fost prevăzute 2 stații de pompare ape uzate cu separare de solide.

Stații de pompare ape uzate în Mamaia Sat: M2/M17, M13/M8

Extindere conducte refulare în Mamaia Sat: Strada M17, Strada M19, Strada M12, Strada M8.

Străzile cuprinse în lucrările de alimentare cu apă

Extindere rețea distribuție apă potabilă în Mamaia Sat curinde: Strada T12, Strada T3, Strada T13, Strada T4, Strada Trup 22DL, Strada C1, Strada C2, Strada C3, Strada C4, Strada D10, Aleea D29, DE 158/5/40, DE 158/5/43, DE 158/5/67, Strada Hanului, Strada M4, Strada M5, Prelungirea D10, Prelungirea D12, Prelungirea D17, Prelungirea D18, Prelungirea D19, Prelungirea D20, Prelungirea D24, Strada Promenada, Strada T14, Strada T2, Strada T6, Strada Vacanței.

Reabilitare conducte magistrale în Mamai Sat: Bdul Mamaia, Strada T13, Strada T2, Strada T5, Strada T3, Strada Victoriei, Strada Vacanței, Strada T17, Zona ACN

Extindere rețea distribuție apă potabilă în Năvodari: Strada Răsăritului, Strada Tractorului.

Reabilitare rețea distribuție apă potabilă în Năvodari: Strada Plopilor, Strada Școlii, Strada Culturii, Strada Constanței, Strada Rândunelelor

Reabilitare conducte magistrale în Năvodari: Strada Plopilor, Strada Corbului, Strada Constanței.

Comments

comments

Administratie

Constanța. A început distribuirea voucherelor în cadrul programului INFANT

Publicat

la data de

Scris de

De astăzi, 21 de cupluri sau femei singure ce nu pot avea copii dispun de resursele financiare necesare fertilizării in vitro. Mai exact, Primăria Constanța, prin DGAS, le acordă vouchere în valoare de 10.000 lei, pe care le pot folosi pentru decontarea procedurilor care sunt atât de costisitoare.

Amintim că, programul INFANT a fost lansat de fosta administrație condusă de Decebal Făgădău pentru creșterea natalității în rândul populației de pe raza municipiului Constanța, până la sfârșitul anului tinerii interesați încă mai pot depune cereri în cadrul programului INFANT. Municipalitatea a alocat fonduri pentru acest an pentru 100 de vouchere.

Cererile se vor depune la adresa de email: inscrieriinfant@dgas-ct.ro.

Documente necesare:

– solicitare pentru înscriere (formular 2);

– adeverința de la unitatea sanitară parteneră (formular 1) cu indicația de FIV care atestă că solicitanții sunt eligibili pentru intrarea în programul “INFANT”;

– copii după actele de identitate ale solicitanților care să ateste domiciliul stabil în Constanța în ultimii 3 ani;

– declarația de consimțământ (formular 3) privind prelucrarea datelor cu caracter personal și consultarea bazelor de date pentru confirmarea criteriilor de eligibilitate prevăzute la art.3 pct.e.

Toate documentele trebuie să fie scanate și vizibile.

Documentele necesare și Regulamentul programului “INFANT” se pot vizualiza și descărca accesând site-ul www.primaria-constanta.ro/spas secțiunea INFANT.

Beneficiari pot fi femeile singure sau cuplurile care au diagnostic de infertilitate stabilit de către un medic specialist în obstetrică-ginecologie cu competență în tratamentul infertilității cuplului și în reproducere umană asistată medical.

Relații suplimentare la numerele de telefon: 0341.448.531; 0341.180.113.

În acest an, 34 de cupluri sau femei singure care până acum s-au aflat în imposibilitatea de a avea copii au apelat la ajutorul Primăriei Constanța pentru a beneficia a sprijin financiar pentru procedurile de fertilizare in vitro. Dintre acestea 21 de dosare au fost aprobate, 2 au fost respinse și 11 sunt în analiză.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Serbarea țăranilor dobrogeni, în acest weekend la Năvodari

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Năvodari anunță că, începând de vineri, 24 septembrie, și până duminică, Primăria Năvodari și Asociația TARANILOR DOBROGENI vă invită la o adevărată sărbătoare a toamnei. Cei mai importanți producători agricoli din Năvodari și Dobrogea, meșteri populari, crescători de animale și cei mai iscusiți artizani îi așteaptă pe cetățeni pe stadionul Flacăra, între orele 10 și 20!

„Nu vor lipsi evenimentele tradiționale cu muzică, dans, jocuri și concursuri, avand ca temă COPILARIA si JOCURILE COPILARIEI  la țară. Bucatele tradiționale dobrogene ne vor potoli pofta și foamea, iar mustul va curge din belșug!“, informează Primăria.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Oficial! Cererea privind anularea regulamentului parcărilor, înregistrată la Tribunalul Constanța

Publicat

la data de

Scris de

E oficial. Dosarul în care Organizația Patronală Mamaia Constanța cere anularea noul Regulament al parcărilor a fost înregistrat ieri, pe rolul Secției de contencios administrativ și fiscal a Tribunalului. Indicativul dosarului este 7099/118/2021, iar părți în cauză sunt Organizația Patronală Mamaia Constanța, în calitate de contestator, și, respectiv, Consiliul Local al Municipiului Constanța, în calitate de intimat.

Ordinea.ro nota ieri că Organizația Patronală Mamaia a atacat regulamentul parcărilor din municipiul Constanța. Reprezentanții investitorilor din turism spun că, din cauza taxelor uriașe din Mamaia, mulți turiști au evitat stațiunea, ceea ce au generat pierderi. Regulamentul parcărilor i-a scos din minți pe turiștii care au venit în vacanță pe litoral. Un cetățean a povestit pe Facebook experiența nefericită pe care a trăit-o în Constanța. Turistul spune că a trăit o experiență neplăcută și că în loc să se relaxeze, s-a stresat încercând să plătească. El spune că se simte jupuit de bani: „un gust amar, mulțumesc Primăria Constanța, sunteți buni, încurajați maxim turismul, în Bulgaria sau Grecia, că aici văd ca îl faceți stresant și complicat faceți stresant și complicat.“

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: