Connect with us

Administratie

Administrația Chițac vrea să se împrumute de la BERD pentru construcția de parcări multietajate și reabilitarea iluminatului public

Publicat

la

Primarul Vergil Chițac va propune, mâine, în ședința Consiliului Local Constanța aprobarea proiectului de hotărâre privind aprobarea pre-acordului de finanțare dintre Municipiul Constanța și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare pentru investiția în sistemul de iluminat public și construcția de parcări multietajate.

„Dezvoltarea economică și demografică a municipiului Constanța a condus la amplificarea traficului prin creșterea numărului de mașini și, implicit la congestionarea arterelor de circulație prin lipsa parcărilor. Acest lucru ridică probleme pentru municipalitate și din punct de vedere al iluminatului public pe anumite străzi și bulevarde. În acest sens, pentru soluționarea acestor probleme importante pentru satisfacerea nevoilor cetățenilor, municipiul Constanta, intenționează să acceseze finanțare prin acordarea unui Împrumut din partea Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Întrucât iluminatul public reprezintă unul din criteriile de calitate ale civilizației, pentru crearea unor condiții mai bune de desfășurare a activității populației, pentru scăderea accidentelor rutiere, pentru scăderea numărului de agresiuni împotriva persoanelor, este necesara reconstrucția integrală a sistemului de iluminat pe anumite bulevarde, străzi și parcuri ale municipiului Constanța. Totodată, managementul parcărilor din Constanța a devenit o temă prioritară în dezbaterea publică și în politicile de mobilitate ale administrației orașului în contextul elaborării Planului de Mobilitate Urbana Durabilă (PMUD). Planificarea mobilității urbane este o sarcină dificilă, având în vedere că orașul Constanța nu a fost proiectat pentru activitatea economică și volumul de trafic de astăzi.“, se arată în referatul de aprobare semnat de primarul Chițac.

„Printr-un acord de imprumut incheiat intre BERD și Oraș pe 30 Decembrie 2016, Banca a acordat Municipiului Constanta un imprumut in valoare de pana la 100 milioane RON (“Acordul de Imprumut existent”), in termenii și condițiile stabilite in acordul de imprumut existent, pentru a actualiza flota de transport și serviciile sale. Municipiul Constanta dorește sa investeasca intr-un proiect de regenerare urbana ce include urmatoarele doua componente de investitii: i) reabilitarea și modemizarea infrastructurii publice de iluminat stradal prin implementarea unor masuri de eficienta energetica) reabilitarea spatiului urban pentru parcari (“Proiectul”).“, se arată în proiectul de hotărâre.

Comments

comments

Administratie

Constanța. Încep lucrările de reamenajare a spațiilor exterioare la două școli

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța anunță că încep lucrările de reamenajare a spațiilor exterioare la Școala Gimnazială Nr.17 „Ion Minulescu” și la Școala Gimnazială Nr. 18 „Jean Bart”.

Primăria Constanța, prin SC Confort Urban SRL, demarează astăzi lucrările de reabilitare a suprafețelor exterioare ce aparțin Școlii Gimnaziale Nr.17 „Ion Minulescu” din cartierul Km 5 și Școlii Gimnaziale Nr. 18 „Jean Bart” din cartierul Viile Noi.

„Investițiile în infrastructura rețelei de unități școlare sunt extrem de importante pentru dezvoltarea comunității locale. Era absolut necesar să realizăm aceste lucrări deoarece căile de acces în instituțiile de învățământ și terenurile de sport se prezentau într-o stare avansată de deteriorare. Copiii noștri au nevoie de spații adecvate desfășurării unui învățământ de calitate”, a declarat viceprimarul municipiului Constanța Florin Cocargeanu.

Zonele de acces și terenurile de sport vor fi reabilitate prin așternerea unui nou covor asfaltic de tip BA8 destinat traficului pietonal. În etapa premergătoare asfaltării, se vor executa lucrări de decopertare a suprafețelor. Lucrările de reamenajare vor continua toată săptămâna. Până se vor relua cursurile școlare din toamnă, Primăria Municipiului Constanța, prin SC Confort Urban SRL, va mai executa astfel de lucrări și în alte unități de învățământ din oraș.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța a PICAT concursul pentru postul de director la Direcția de Logistică

Publicat

la data de

Scris de

Consilierul primarului Vergil Chițac și purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța, Alin Vintilă, a picat proba scrisă a concursului  pentru postul de director executiv al Direcției de Logistică. El a obținut doar 68,58 de puncte și lui îi trebuiau 70 de puncte ca să fie declarat admis. Amintim că, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanţa și-a depus dosarul la concurs, alături de alte două persoane, pentru postul de director executiv, gradul II la Direcţia Logistică.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Încă o autoutilitară confiscată. Șoferul a fost amendat cu 10.000 de lei pentru că arunca deșeuri provenite din construcții

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța informează că polițiștii locali au confiscat încă o autoutilitară care transporta ilegal deșeuri. Sursa citată menționează că polițiștii locali au depistat pe strada Crișului din Constanța un bărbat în timp ce arunca dintr-o mașină deșeuri provenite din construcții. Persoana în cauză a fost sancționată cu amendă de 10.000 lei, în conformitate cu prevederile OUG nr. 92/2021. De asemenea, bărbatul a rămas și fără autoutilitara, care i-a fost confiscat de polițiștii locali din cadrul Direcției generale poliția locală. Primăria reamintește că depozitarea necorespunzătoare a deșeurilor poate produce consecințe greu de remediat, iar recuperarea unui sol contaminat poate dura până la 30 de ani.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: