Connect with us

Administratie

Vergil Chițac, criticat dur de liderul USR Constanța, Dumitru Caragheorghe: „De bani nu duce orașul lipsă…de primar, da!“

Publicat

la

Liderul consilierilor USR din Constanța, Dumitru Caragheorghe, critică în termeni duri modul în care este condus orașul de către primarul Chițac și spune că municipiul dispune de bani, nu și de un management suficient de bun.

„Primăria încheie primul trimestru al anului cu excedent bugetar de aproximativ 173 milioane lei. Ne-am obișnuit deja cu incapacitatea Primăriei de a pune în circulație banii prin proiecte care să aducă beneficii reale orașului. Bani sunt! Management, nu prea! Halucinant, lună de lună se aruncă noi și noi idei buclucașe menite parcă să testeze reziliența cetățenilor la aroganțe sau poate chiar intenții cel puțin dubioase.“, a declarat Caragheorghe.

Liderul consilierilor USR aduce în atenție și recentul scandal între artiștii plastici din Constanța și Primăria Constanța, punctând faptul că administrația publică locală ar fi putut avea o altfel de abordare, nu una de forță.

„A venit și rândul artiștilor plastici să le fie pusă la încercare capacitatea de luptă. Se trimit în cascadă controale ale Poliției Locale menite să demonstreze, în mod jenant, necesitatea unor intervenții de urgență asupra imobilelor în care există ateliere de creație. În realitate, comparativ cu alte imobile din administrarea Primăriei, necesarul de lucrări este relativ mic sau insuficient de relevant ca să producă atâtea convulsii. Dacă nu cumva există alte interese. Căci altfel s-ar fi putut comunica direct pentru soluții… căci bani sunt.“, a spus consilierul USR.

Dumitru Caragheorghe nu ezită să se întrebe, în altă ordine de idei, care sunt interesele ideii de a concesiona mai multe piețe din oraș, în special Piața Tomi III?

„Și dacă tot sunt bani, nu putem să nu ne întrebăm retoric “de ce se plătește un studiu de oportunitate care să prezinte aproape similar situația a 7 piețe din oraș dar propune soluții de intervenții diferite cu un singur argument ridicol în cazul locației de la Tomis III?”. Cu alte cuvinte, pentru 4 locații se propun modernizări din bani publici și administrarea de către municipalitate, iar pentru alte 3 locații se propun concesiuni la tarife ridicole permițându-se totodată subconcesionarea!“, a afirmat oficialul USR.

Dumitru Caragheorghe notează în continuarea comentariului său faptul că, poate tocmai pentru că sunt bani, Primăria nu s-a omorât cu firea să pună la punct o procedură de lucru cu asociațiile de proprietari din oraș pentru a depune un număr cât mai mare de proiecte pentru creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale prin PNRR!

„Așa că fondurile s-au epuizat, iar Constanța are un număr mic de proiecte, alese Dumnezeu știe cum, generând nemulțumiri justificate pentru mulți dintre constănțeni care sperau să se poată accesa acești bani facil sau cel puțin să fi putut participa la competiția de dosare! Dar n-ai cu cine… Și dacă tot sunt bani, salutăm inițiativa colegilor liberali de a premia elevii merituoși ai Liceului Ovidius și le mulțumim că au înțeles cum un astfel de demers trebuie aplicat nediscriminatoriu si elevilor și profesorilor altor unități de învățământ cu rezultate identice sau similare în competiții internaționale. De aceea, consilierii USR vin cu amendament de premiere și pentru elevii Colegiului Mircea Cel Bătrân și ai Liceului Internațional de Informatică.

În plan urbanistic, pentru că am propus suspendarea valabilității PUZ-ului Mamaia (proiect ce a fost respins de PNL împreună cu PSD) și pentru ca facem în continuare demersuri pentru a supune votului Consiliului local un proiect de hotărâre care are în vedere stoparea haosului urbanistic pana la elaborarea unui nou PUZ în Mamaia nu putem fi de acord nici cu documentațiile a două PUD-uri aberante în zona de protecție a Castelului Reginei Maria și la restaurantul Estival. De bani nu duce orașul lipsă… de Primar, da!“, a mai spus Dumitru Caragheorghe.

Comments

comments

Administratie

Constanța. Un tronson al străzii Farului va fi resistematizat

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța anunță că un tronson al străzii Farului va fi resistematizat pentru îmbunătățirea circulației rutiere.

„Proiectul de reorganizare a traficului rutier a fost realizat în urma consultării repetate cu cetățenii rezidenți ai zonei și măsurării valorilor de trafic pe o perioadă relevantă. Primăria Municipiului Constanța împreună cu reprezentanții Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Constanța și Confort Urban au analizat și avizat modificarea sensului de circulație pe strada Farului, tronsonul cuprins între bulevardul Tomis și strada Salcâmilor. Astfel, începând cu data de 7 iulie, circulația rutieră va fi permisă dinspre strada Salcâmilor către bulevardul Tomis. Prin implementarea acestei măsuri se va asigura fluidizarea traficului rutier din zona tranzitată de strada Farului. Totodată, se va permite accesul conducătorilor auto din bulevardul Alexandru Lăpușneanu către bulevardul Tomis. În contextul noilor reglementări, facem apel către participanții la trafic să respecte regulile de circulație și semnificația mijloacelor de semnalizare rutieră.“, notează Primăria Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Consilierul local Cristiana Popescu (USR): „Metri cubi de beton nu înseamnă turism de calitate. Mamaia este sortită degradării urbanistice“

Publicat

la data de

Scris de

Stațiunea Mamaia a devenit mai mult un cartier al Constanței decât o zonă destinată exclusiv turiștilor, este opinia multora după avalanșa de blocuri ridicate. Aprobarea unor Planuri Urbanistice Zonale la ultima ședință a Consiliului Local, și care vizează ridicarea unor blocuri chiar și cu 15 nivele, a determinat-o pe Cristiana Popescu, consilier din partea USR, să critice lipsa de coeziune în privința interzicerii unor astfel de construcții.

„Metri cubi de beton nu înseamnă turism de calitate. Stațiunea Mamaia este sortită degradării urbanistice constante chiar și în actuala administrație în lipsa unei viziuni clare despre calitatea turismului din stațiune. Am întrebat câțiva dintre proiectanții documentațiilor de urbanism derogatorii elaborate pentru Stațiunea Mamaia ce caută ei când merg în concediu și dacă pentru ei ca turiști prezintă interes ceea ce proiectează ca prestatori de servicii. Răspunsurile au fost sincere și categorice în spatele microfoanelor închise: NU . Caută resorturi turistice și hoteluri.

Prin urmare umplem stațiunea de blocuri de locuințe colective și apar hoteluri, dar acestea nu au căutare pentru un turism de calitate, au căutare doar pentru speculă imobiliară.

Știați ca în stațiunea Mamaia lângă Hotel Parc a existat un bazin generos de înot construit în 1973? Bazinul a fost dezafectat după 2010 din motive puerile, însă clădirea există și acum. În ultima ședință a Consiliului Local a fost aprobat un PUZ  care întărește posibilitatea de a construi peste clădirea fostului bazin de înot, ce se află într-o  zonă  emblematică a stațiunii, imobile P+14 în timp ce primim promisiuni de la domnul primar și domnul ministru al sportului că vom construi alte bazine olimpice în loc să avem grijă de ce am primit moștenire.

Tot în această ședință a fost aprobată o alta documentație de urbanism ce permite construirea unui monstru de beton în imediata apropiere a stației finale de la telegondola (zona Albatros). O să fie o plăcere să admiri pe fereastră în locul mării, mecanismul de funcționare al telegondolei într-o zona extrem de înghesuită  a stațiunii.

În luna mai a fost aprobată tot în CL o documentație de urbanism ce permite supraetajarea unei construcții cu aparthoteruri pe plaja.

Consilierii locali USR au inițiat încă din luna decembrie a anului trecut două proiecte de hotărâri care vizează încetarea valabilității PUZ-urilor monstruoase din Palazu Mare și Stațiunea Mamaia în încercarea de a da o alternativa de încredere consilierilor PNL care au refuzat să voteze anterior atât anularea cât și suspendarea celor 2 documentații de urbanism. Aceste două proiecte de hotărâri ÎNCĂ nu au ajuns pe ordinea de zi a Consiliului Local deși au trecut deja 7 luni de la depunere, timp în care consilierii PNL votează împreună cu PSD “dezvoltarea” cartierului Palazu Mare și a Stațiunii Mamaia.“, a scris Cristiana Popescu.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Cinci noi medici pediatri vor asigura gărzi permanente la Centrul de Sănătate din Năvodari

Publicat

la data de

Scris de

Cinci medici pediatri au început din această lună activitatea la punctul UPU-SMURD din cadrul Centrului Multifuncțional de Sănătate Năvodari, urmând să asigure permanența pentru micuții pacienți care au nevoie rapidă de un consult medical.

Examenul pentru posturile disponibile s-a finalizat luna trecută, fiind ocupate 5 din cele 6 posturi scoase la concurs de către conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța.

„Noilor medici le urăm bun venit în echipă și spor la treabă! Centrul Multifuncțional de Sănătate Năvodari face parte din structura SCJU “Sf. Apostol Andrei” Constanța și oferă servicii medicale gratuite în regim ambulatoriu dar și în regim de urgență, în cadrul punctului extern UPU-SMURD, doar pentru cazurile care reprezintă urgențe  minore. Cazurile grave vor fi redirecționate către Unitatea Primiri Urgențe din cadrul SCJU Constanța.“, notează conducerea Spitalului Județean.

Conducerea Primăriei Năvodari notează că le urează bun venit și mult succes celor cei 5 medici pediatri vor asigura permanența pentru micuții pacienți care au nevoie rapidă de un consult medical, la punctul UPU-SMURD Năvodari din cadrul Centrului de Sănătate Multifuncțional! În cadrul punctului extern de lucru UPU-SMURD Năvodari sunt tratate urgențele minore pediatrice, pacienții în stare gravă sau cu risc de agravare (cazurile de cod galben și roșu) vor fi preluați și transportați direct către UPU Constanța.

„Obiectiv îndeplinit: 5 noi medici pediatri la Năvodari, gărzi permanente pe Pediatrie la Centrul de Sănătate. Le urez bun venit și mult succes celor 5 noi medici pediatri care, începând de astăzi, s-au alăturat echipei UPU-SMURD Năvodari din cadrul Centrului de Sănătate. Astfel, cu data de astăzi, orașul Năvodari va avea 24h/24h, 7 zile/săptămână, servicii medicale pe Urgență Pediatrie. Puteți veni cu cei mici la spitalul nostru la orice oră, vor fi gărzi permanente! Bine de știut: Pacienții în stare gravă sau cu risc de agravare (cazurile de cod galben și roșu) vor fi preluați și transportați direct către UPU Constanța.“, a spus primarul Florin Chelaru.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: