Conecteaza-te cu noi

Administratie

Vergil Chițac, criticat dur de liderul USR Constanța, Dumitru Caragheorghe: „De bani nu duce orașul lipsă…de primar, da!“

Published

on

Liderul consilierilor USR din Constanța, Dumitru Caragheorghe, critică în termeni duri modul în care este condus orașul de către primarul Chițac și spune că municipiul dispune de bani, nu și de un management suficient de bun.

„Primăria încheie primul trimestru al anului cu excedent bugetar de aproximativ 173 milioane lei. Ne-am obișnuit deja cu incapacitatea Primăriei de a pune în circulație banii prin proiecte care să aducă beneficii reale orașului. Bani sunt! Management, nu prea! Halucinant, lună de lună se aruncă noi și noi idei buclucașe menite parcă să testeze reziliența cetățenilor la aroganțe sau poate chiar intenții cel puțin dubioase.“, a declarat Caragheorghe.

Liderul consilierilor USR aduce în atenție și recentul scandal între artiștii plastici din Constanța și Primăria Constanța, punctând faptul că administrația publică locală ar fi putut avea o altfel de abordare, nu una de forță.

„A venit și rândul artiștilor plastici să le fie pusă la încercare capacitatea de luptă. Se trimit în cascadă controale ale Poliției Locale menite să demonstreze, în mod jenant, necesitatea unor intervenții de urgență asupra imobilelor în care există ateliere de creație. În realitate, comparativ cu alte imobile din administrarea Primăriei, necesarul de lucrări este relativ mic sau insuficient de relevant ca să producă atâtea convulsii. Dacă nu cumva există alte interese. Căci altfel s-ar fi putut comunica direct pentru soluții… căci bani sunt.“, a spus consilierul USR.

Advertisement

Dumitru Caragheorghe nu ezită să se întrebe, în altă ordine de idei, care sunt interesele ideii de a concesiona mai multe piețe din oraș, în special Piața Tomi III?

„Și dacă tot sunt bani, nu putem să nu ne întrebăm retoric “de ce se plătește un studiu de oportunitate care să prezinte aproape similar situația a 7 piețe din oraș dar propune soluții de intervenții diferite cu un singur argument ridicol în cazul locației de la Tomis III?”. Cu alte cuvinte, pentru 4 locații se propun modernizări din bani publici și administrarea de către municipalitate, iar pentru alte 3 locații se propun concesiuni la tarife ridicole permițându-se totodată subconcesionarea!“, a afirmat oficialul USR.

Dumitru Caragheorghe notează în continuarea comentariului său faptul că, poate tocmai pentru că sunt bani, Primăria nu s-a omorât cu firea să pună la punct o procedură de lucru cu asociațiile de proprietari din oraș pentru a depune un număr cât mai mare de proiecte pentru creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale prin PNRR!

„Așa că fondurile s-au epuizat, iar Constanța are un număr mic de proiecte, alese Dumnezeu știe cum, generând nemulțumiri justificate pentru mulți dintre constănțeni care sperau să se poată accesa acești bani facil sau cel puțin să fi putut participa la competiția de dosare! Dar n-ai cu cine… Și dacă tot sunt bani, salutăm inițiativa colegilor liberali de a premia elevii merituoși ai Liceului Ovidius și le mulțumim că au înțeles cum un astfel de demers trebuie aplicat nediscriminatoriu si elevilor și profesorilor altor unități de învățământ cu rezultate identice sau similare în competiții internaționale. De aceea, consilierii USR vin cu amendament de premiere și pentru elevii Colegiului Mircea Cel Bătrân și ai Liceului Internațional de Informatică.

În plan urbanistic, pentru că am propus suspendarea valabilității PUZ-ului Mamaia (proiect ce a fost respins de PNL împreună cu PSD) și pentru ca facem în continuare demersuri pentru a supune votului Consiliului local un proiect de hotărâre care are în vedere stoparea haosului urbanistic pana la elaborarea unui nou PUZ în Mamaia nu putem fi de acord nici cu documentațiile a două PUD-uri aberante în zona de protecție a Castelului Reginei Maria și la restaurantul Estival. De bani nu duce orașul lipsă… de Primar, da!“, a mai spus Dumitru Caragheorghe.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions