Connect with us

Administratie

Proiectele orașului Năvodari, prezentate în cadrul unei întâlniri cu reprezentanții Zonei Metropolitane Constanța

Publicat

la

Primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru, a declarat că a avut astăzi o întâlnire cu reprezentanții Zonei Metropolitane Constanța pentru a discuta proiectele de investiții pe care le are localitatea pe care o conduce și modalitatea în care acestea pot fi integrate și armonizate cu investițiile și proiectele Zonei Metropolitane.

 • Extindere si amenajare Școala nr. 3 Năvodari
 • Creșterea eficienței energetice prin modernizarea si extinderea iluminatului public în orașul Năvodari
 • Finalizare si modernizare clădire cu funcție cultural-recreativă Casa de Cultură Năvodari
 • Unitate de Îngrijiri Persoane Vârstnice si Centru de Zi oraș Năvodari
 • Îmbunătățirea mobilității urbane în orașul Năvodari pe străzile: Rândunelelor, Albinelor, Constanței, Plopilor, Recoltei, Corbului, Nuferilor
 • Reabilitare si modernizare drum de acces între localitatea Ovidiu – Zona de litoral Mamaia Sat – Mamaia Nord – oraș Năvodari
 • Construire creșă și branșamente de utilități
 • Reabilitare și modernizare stadion Flacăra
 • Realizare parc pentru tineret în zona Mamaia Sat
 • Extindere rețea de gaze naturale cartier Midia Sat si Peninsula
 • Sistem de supraveghere video și siguranță a spațiului public cu componentă inteligentă de modernizare trafic
 • Construire Azi de bătrâni oraș Năvodari
 • Amenajare stații de reîncărcare autovehicule electrice
 • Dotări spații publice cu mobilier urban inteligent
 • Creșterea eficienței energetice a clădirii cămin nou Liceu
 • Creșterea eficienței energetice a clădirii Creșă nr.20
 • Creșterea eficienței energetice a clădirii Grădinița nr.3 Năvodari
 • Creșterea eficienței energetice a clădirii fost sediu administrativ Clădirea 29
 • Creșterea eficienței energetice a clădirii Cămin nr1 Liceu
 • Îmbunătățirea accesului între orașul Năvodari până la intrarea în loc. Lumina – Sibioara, spre Drum E60
 • Construire pod rutier Mamaia Nord
 • Execuție Canalizare Menajeră zona de nord a orașului Năvodari
 • Asfaltare tramă stradală zona Mamaia Sat
 • Creșterea eficientei energetice a clădirii Primăriei Năvodari
 • Construire bazin olimpic oraș Năvodari
 • Construire zonă de promenadă front canal Năvodari
 • Asfaltarea principalelor artere/străzi, extindere rețea piste de biciclete si trotuare

Comments

comments

Administratie

Chițac: „În viziunea mea, parcările rezidențiale trebuie licitate“

Publicat

la data de

Scris de

Primarul Constanței, Vergil Chițac, s-a lăudat, astăzi, într-o conferință de presă, că a reușit să adune la masă tot spectrul politic din Consiliul Local pentru a da o nouă formă regulamentului parcărilor. Deși s-a opus din răsputeri modificării acestuia, Chițac a afirmat cu nonșalanță că nu a spus că actualul regulament al parcărilor are o formă foarte bună. Chițac a spus că nouă formă a regulamentului parcărilor va fi urcată spre consultare publică săptămâna viitoare, iar apoi supusă aprobării Consiliului Local. Primarul a mai spus că, totuși, are o nemulțumire legată de faptul că, în viziunea sa, parcările rezidențiale trebuie licitate.

El a mai spus că, toți banii strânși din parcări vor fi cheltuiți tot pentru parcări.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Răsăuțeanu taxează dur ipocrizia lui Chițac: „În 2020 susținea sistemul centralelor de cartier. Acum vrea un CET nou“

Publicat

la data de

Scris de

Liderul consilierilor PSD, Costin Răsăuțeanu îl taxează dur pe primarul Vergil Chițac și îl acuză de ipocrizie, atât pe el, cât și pe liberali. Răsăuțeanu afirmă că, în campania electorală din 2020, candidatul Vergil Chițac susținea că singura soluție pentru încălzirea apartamentelor în municipiul Constanța este sistemul centralelor de cartier.

„Le găsise și locația: structura actualelor puncte termice. Așa după cum era notat în programul său electoral. Program care a dispărut de Altfel, șters fiind de pe site-ul primarului în exercițiu! Mai mult decât atât, candidatul Vergil Chițac înfiera cu mânie liberală soluția pe care administrația PSD a prezentat-o încă din 2019, respectiv construcția unui CET nou cu instalații de cogenerare! Ca să nu mai amintim și faptul că, la acel moment, PNL a votat împotriva propunerii social – democraților.

În 2022, mai precis în cadrul ședinței extraordinare desfășurată ieri, primarul Vergil Chițac în postură de inițiator (!!!) a supus votului proiectul „Sursă de producţie energie utilă termic şi electrică prin cogenerare de înaltă eficienţă, în municipiul Constanţa“. Adică fix ce hulea cu doar doi ani în urmă! Așa cum au procedat și liberalii. Cei care, ieri, l-au votat!

Drept este că acum au fost supuse votului și cheltuielile  legate de proiect în vederea depunerii acestuia în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă. La fel de adevărat este, însă, și că banii din PNRR sunt acolo, dar nu ajung în visteria municipiului dacă administrația publică locală nu știe cum să-i acceseze. Iar până acum, administrația Chițac nu a dat dovadă de prea multă pricepere în accesarea de fonduri!“, spune Răsăuțeanu.

„Astăzi (ieri, n.r.) s-a votat un proiect extrem de important pentru Constanța și constănțeni: am trecut într-o nouă etapă a Strategiei de termoficare în sistem centralizat a municipiului Constanța, inițiată de PSD în 2019. Se pare că, până la urmă, soluția PSD a fost una foarte bună, având în vedere faptul că actualul primar o preia și o pune în practică. Trebuie să nu se greșească atunci când se va depune proiectul pentru a primi finanțare. În același timp, trebuie să ne mișcăm repede pentru a nu pierde oportunitatea finanțării prin PNRR. Banii sunt acolo, dar trebuie să știm cum să îi accesăm. Altfel putem să îi pierdem definitiv.

Prețul enorm pe care îl plătesc astăzi constanțenii pe gigacalorie poate să scadă semnificativ, dacă lucrurile se vor mișca rapid și cum trebuie. Constănțenii nu mai pot aștepta ani de zile pentru ca prețul gigacaloriei să scadă și să ajungă la un nivel acceptabil”, mai afirmat Costin Răsăuțeanu.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Constanța va cheltui 1,2 milioane de lei pe muzică de petrecere. Evenimentele vor avea loc în perioada 2 – 4 septembrie

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța caută o firmă care să organizeze evenimentele din perioada 2 – 4 septembrie 2022, care vor avea loc în parcarea de la Plaja Modern. Este vorba despre un spectacol de muzică românească lăutărească și de petrecere, precum și cele ale etniilor. Recitalurile vor fi susținute de artiști, orchestre, tarafuri și ansambluri.

Valoarea totală estimată a acestui spectacol 1.091.230 de lei fără TVA sau 1.298.563 de lei cu TVA.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: