Conecteaza-te cu noi

Societate

Administrația Porturilor Maritime s-a înnoit cu autoturisme electrice și 10 stații de încărcare

Published

on

auto electrice port

Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA a înlocuit 9 autovehicule vechi din parcul auto, uzate, mari consumatoare de combustibil, utilizate preponderent în regim de tură 24/24h, 7 zile din 7, cu 9 autoturisme noi, cu sistem de propulsie electric, mai puțin poluante și eficiente din punct de vedere energetic. Cel mai vechi autoturism înlocuit era fabricat în anul 2004, restul fiind din anul 2013, toate având un rulaj foarte mare.

Achiziția autoturismelor noi a fost realizată prin Programul de Stimulare a Înnoirii Parcului Auto Național 2020-2024 – componenta Rabla Plus și are ca obiectiv reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră generate de transportul rutier, prin tranziția către combustibili alternativi, cu emisii reduse.

Valoarea totală a celor nouă autoturisme este de 1.596.532,68 lei  (TVA inclus), 460.500 lei reprezentând finanțarea din Fondul pentru Mediu pentru un număr de 9 ecotichete, diferența de 1.136.032,68 lei (TVA inclus), fiind plătită din bugetul propriu al companiei.

În completarea acestei achiziții, Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța a pus în funcțiune 10 stații de încărcare pentru mașini electrice în Portul Constanța, destinate autoturismelor companiei.

Advertisement

Acestea sunt localizate astfel:

  • Zona Gara Maritimă – 3 stații;
  • Hala parc auto a CNAPM – 3 stații;
  • Sucursala Energetică Port – o stație;
  • Sucursala Nave Tehnice Portuare – o stație;
  • Parcarea din zona clădirii Rădăcina Mol 1 Sud – 2 stații.

”Fiecare stație are o putere totală de 44 kW, este dotată cu două terminale (prize) de încărcare (22kW/terminal), conectori de încărcare Type 2 – C și comunicații GSM, GPS, GPRS modem, OCPP 1,6 J; Lan, 4G, card RFID. Fiecare terminal deține o funcție de contorizare a energiei electrice consumate și display TFT.”, a precizat Florin Vizan, director general.

 

 

 

 

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions