Connect with us

Politica

Adriana Câmpeanu, candidat PNL pentru Camera Deputaților: „E momentul să regândim legea sănătății, în favoarea pacientului”

Tatian Iorga

Publicat

la

Adriana Teodora Câmpeanu este o figură cunoscută în politica municipiului Constanța. Face parte din echipa PNL și este, astăzi, la al doilea mandat de consilier local. Un om dedicat, pertinent, care s-a făcut respectat între colegii săi prin implicare, seriozitate și muncă, astfel încât organizația de partid liberală a decis să-i ofere un loc pe listele de candidați ai PNL Constanța pentru Camera Deputaților.

Adriana Câmpeanu nu este doar consilier local ci este, de asemenea și un medic stomatolog cunoscut și apreciat. Este constănțeancă de o viață și spune că nu s-ar vedea trăind în altă parte niciodată.

În ceea ce privește activitatea pe care ar desfășura-o în Parlamentul României, Adriana Câmpeanu are un punct de vedere interesant. Spre deosebire de alți candidați, care pleacă la drum cu proiecte bine puse la punct, Adriana Câmpeanu consideră că mare parte din activitatea viitorului deputat trebuie să se desfășoare în baza sugestiilor primite de la alegători.

”Sunt constănțeancă, născută și crescută aici. Nu aș putea trăi în altă parte. Am copilărit pe Ferdinand, acum locuiesc pe Sarmisegetuza. Iubesc orașul ăsta, e parte din mine. Sunt împlinită familial, sunt căsătorită, am doi copii. Am făcut liceul la Ovidius iar apoi la Universitatea Ovidius am studiat pentru a deveni un bun medic stomatolog. Am chiar un master și un doctorat, în domeniu. Luate pe bune, nu așa cum s-a obișnuit lumea, în ultima vreme”, spune Adriana Câmpeanu.

Referitor la activitatea din Parlament, judecând după contextul prin care trecem, Adriana Câmpeanu consideră că punctul de plecare ar fi o regândire a legii sănătății.

”Vedem cu toții prin ce trecem. Mă refer la această pandemie care ne afectează pe toți. Cred că ar trebui să ne aplecăm asupra legii sănătății, care de 14 ani a primit doar anumite modificări și s-o regândim din temelii. Să găsim soluții, atât din punct de vedere al pacientului dar și din punctul de vedere al medicului, pentru a adapta această lege la nevoile vremurilor pe care le trăim.”, spune Adriana Câmpeanu.

Adriana Câmpeanu spune, de asemenea, că ar insista pentru o armonizare a formării profesionale a adulților, cu modul de lucru din acest domeniu al Uniunii Europene, pentru a eficientiza situația oamenilor care se califică profesional în anumite meserii, dorind să profeseze în afara României.

”Formarea profesională a adulților trebuie să fie un capitol din legea educației. Curicula și metodele de învățare trebuie să fie aceleași ca în Uniunea Europeană. Vrei să înveți un om să fie zidar, învață-l ca în Uniunea Europeană. Trebuie să existe aceeași curiculă. Nu-i dai unui om care vrea să se recalifice 1000 de ore de curs, când în Uniunea Europeană pentru aceeași meserie face 100 de ore. E absurd. Trebuie să existe o linie dreaptă, din punct de vedere al recalificării, pentru a ajuta muncitorul să se adapteze și să-și găsească de muncă rapid. Aici trebuie să intervină legiuitorul”, spune candidatul PNL pentru Camera Deputaților, Adriana Câmpeanu.

Un capitol important din activitatea viitorului deputat este, după cum a mărturisit, legat de problemele județului și municipiului Constanța, pe care dorește să le prezinte și de la nivelul de parlamentar, pentru a le putea găsi soluții.

Adriana Câmpeanu spune că marele regret este că până în acest moment, autoritățile locale din Constanța nu au reușit să demareze construcția unui spital regional, atât de necesar în acest județ.

”Mă uit la autoritățile din Cluj care au apelat direct către Bruxelles și au reușit să obțină fonduri direct de acolo, pentru un spital regional. Deci se poate evita orice blocaj, dacă știi cum să-ți faci treaba. Dar am toată convingerea că acum, cu noii parlamentari, lucrurile se vor schimba în bine și vom avea spitalul regional pe care-l merităm. Eu una, mă voi bate pentru acest proiect”, conchide Adriana Câmpeanu.

Dacă v-au convins proiectele interlocutorului nostru, o găsiți pe lista de candidați pentru Camera Deputaților a PNL Constanța, la alegerile parlamentare din 6 decembrie. Tot ce trebuie să faceți este să sprijiniți aceste proiecte printr-un vot, pentru Adriana Câmpeanu și pentru PNL.

Executat de Asociația Puterea Civică – portal: ordinea.ro

Comandat de Partidul Național Liberal – Filiala Constanța

CUI mandatar financiar coordonator: 11200025

Comments

comments

Politica

Deputatul USR Iulian Bulai, despre Eminescu: „Dacă ar fi trăit astăzi, ar fi semnat pentru “Fără penali în funcţii publice”, La mulţi ani, Mihai!“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Comisiei de cultură din Camera Deputaţilor, deputatul USR de Neamţ Iulian Bulai, afirmă, într-o postare pe Facebook, că, dacă Eminescu ar fi trăit astăzi, ar fi semnat pentru “Fără penali în funcţii publice”, ar fi eliminat pensiile speciale, ar fi desfiinţat inspectoratele şcolare, ar fi vrut să construim mai repede autostrada A8, pentur a ajunge mai repede de la Iaşi la Viena.

” Dacă Eminescu ar fi trăit astăzi:

– ar fi semnat pentru “Fără penali în funcții publice”.

– ar fi eliminat pensiile speciale.

– ar fi desființat inspectoratele școlare, pe care le știa bine.

– ar fi vrut să construim mai repede autostrada A8, pentru a ajunge mai repede de la Iași la Viena.

– ar fi reformat radical TVR, SRR și CNA.

La mulți ani, Mihai!

Mulțumim pentru moștenirea primită de la tine!”, a scris Bulai.

Astăzi se împlinesc 171 de ani de la neşterea poetului Mihai Eminescu şi este celebrată Ziua Culturii Naţionale.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Președinte CJ Constanța, Mihai Lupu, cheamă ONG-urile la discuții

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, îi invită pe reprezentanții Organizațiilor Non Guvernamentale de pe raza județului Constanța la o întâlnire oficială pentru identificarea și demararea unei colaborări pentru realizarea unor proiecte comune care să vină în sprijinul locuitorilor din județul nostru.

„Îmi doresc să continui seria de întâlniri, pe care am demarat-o odată cu întrevederea de lucru cu rectorii și președinții senatului universităților din Constanța, și cu reprezentanții Organizațiilor Non Guvernamentale din Constanța. Avem proiecte de cercetare împreună cu mediul academic, care vor duce la valorificarea și fructificarea acestora și dorim să dezvoltăm proiecte similare și cu societatea civilă constănțeană. Suntem deschiși la propunerile venite din partea ONG-urilor și vom acorda tot sprijinul nostru pentru elaborarea și implementarea proiectelor cu impact asupra locuitorilor din județul Constanța”, a declarat Mihai Lupu.

Evenimentul se va desfășura în 25 ianuarie 2021, începând cu ora 11:00, în sala “Remus Opreanu” a Palatului Administrativ, cu respectarea tuturor normelor de siguranță epidemiologice în vigoare. Toate Organizațiile Non Guvernamentale care doresc să participe la această întâlnire vor desemna un singur reprezentant și vor putea accesa formularul de înscriere online, pe site-ul Consiliului Județean Constanța, la următorul link: http://www.cjc.ro/sectiune.php?s=215.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Președintele USR Constanța, Remus Negoi: „Mascarada primarului Cîrjaliu trebuie să înceteze la Agigea!“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Organizației Județene Constanța a USR, senatorul Remus Negoi, îl critică dur pe primarul comunei Agigea, Maricel Cîrjaliu pentru tertipurile la care apelează pentru a controla activitatea Consiliului Local.

„Azi, 15 ianuarie 2021 de la ora 15:00, primarul pesedist Cîrjaliu, de la Agigea, a convocat a treia ședință de Consiliu Local cu același unic punct pe ordinea de zi – votarea comisiilor de lucru. Votul comisiilor și a viceprimarului comunei Agigea s-a făcut pe 12.11.2020, conform Procesului verbal de ședință atașat de colegii. Doar că individul nu vrea să emită Hotârea de Consiliu Local conform acelui proces verbal pentru că poate. Pentru că PSD. E un abuz inimaginabil al primarului pesedist! Am discutat îndelung cu președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă, cu prim-vicepreședintele PNL Constanța, Septimiu Bourceanu. Dumnealor m-au asigurat că se vor implica, mai ales că în parteneriatul creat la Agigea, în Consiliul Local, avem 4 consilieri USRPLUS și 2 consilieri PNL. De asemenea, am solicitat prefectului județului Constanța, Silviu Coșa, să trimită un reprezentant al Instituției Prefectului la ședința de azi a Consiliului Local Agigea, pentru a media și a pune în aplicare decizia prin vot a consilierilor locali din 12.11.2020. Această situație absurdă trebuie să înceteze! Blocajul impus de primarul Cîrjaliu, doar pentru că nu-i convine rezultatul alegerilor, este un abuz incalificabil! În egală măsură, secretarul general al comunei Agigea comite un abuz incredibil, refuzând să pună în aplicare votul consilierilor. Cu astfel de manevre ticăloase, PSD confirmă încă o dată că este partidul care nu se va reforma niciodată!“, a declarat Remus Negoi.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: