Conecteaza-te cu noi

Actual

Iată ce amenzi a dat poliția locală proprietarilor de câini din Constanța

Published

on

În ultima perioada, lucrătorii Poliției Locale cu atribuții în domeniul ordinii și liniștii publice au aplicat 26 de amenzi contravenționale în valoare totală de 13.000 lei în ceea ce privește modul de comportament al proprietarilor de animale de companie, în special de câini.

Nenumărate reclamații au fost depuse de către oamenii care ies în parcuri și constată că acestea sunt pline de mizeria lăsată de câini și pe care proprietarii nu o strâng. De asemenea, mulți constănțeni au mai reclamat că au văzut de foarte multe ori câini lăsați liberi prin parc sau care nu au lesă ori botniță.

Locuitorii din zona străzii Raposodiei au semnalat faptul că anumite persoane, care ies la plimbare cu animalele de companie, nu colectează excrementele făcute și lăsate pe domeniul public.

Ca urmare a deplasării în teren, s-a constatat că aspectele sesizate se confirmă, fapt pentru care au fost dispuse măsuri de sancționare contravențională cu amendă în valoare de 1.000 lei, împotriva a două persoane pentru încălcarea prevederilor normelor legale privind curățenia în municipiul Constanța.

Advertisement

”Pe această cale, aducem la cunoștința opiniei publice totodată că nerespectarea normelor legale privind plimbatul câinilor fără lesă, botniță pe drumurile publice, în parcuri și alte spații/locuri publice, chiar însoțiți de stăpâni, cu excepția locurilor special amenajate sau încalcarea normelor legale privind menținerea curățeniei pe domeniul public atrage răspunderea contravențională a însoțitorului patrupedului sau răspunderea penală cum a fost cazul din data de 09.05.2018 când un câine, talie mare, din rasa metis a fost găsit abandonat în zona școlii nr.7, situație care a intrat sub sfera de incidență a prevederilor art.13 coroborat cu articolul 14 alin.2 lit.c din O.U.G nr.155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinlor fără stăpân.

Deoarece fapta întrunea elementele constitutive ale unei infracțiuni, cazul a fost declinat spre competentă soluționare secției de poliție competentă material de pe raza de domiciliu a deținătorului legal al patrupedului.

În aceeași zi, câinele la care facem referire a fost capturat,ridicat și transportat în localitatea Ovidiu, la adăpostul câinilor fără stăpân.

Activitățile de verificare și control se vor derula zilnic, iar ca măsură preventivă, recomandăm tuturor deținătorilor de animale de companie să adopte măsurile necesare pentru respectarea prevederilor legale care intră în sfera de competență a Direcției Generale Poliția Locală.”, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliției Locale, Valentina Chiriță.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions