Societate
AEC: Eleva care a scos la iveală fenomenul fondului școlii la Liceul ”Callatis” din Mangalia, intimidată de directoare

Societate
Ovidiu Cupșa, director general CERONAV, ales într-o nouă funcție în cadrul Asociației Edinna

În perioada 17 – 18 mai 2022, delegația CERONAV participă la cea de-a 16-a Adunare Generală a Asociației EDINNA – Education in Inland Navigation, care se desfășoară la Varna, Bulgaria.
Directorul General al Centrului Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale, Ovidiu Cupșa – Ambasador Maritim IMO a fost ales pentru funcția de vice-președinte secretar EDINNA, după ce în perioada 2014 – 2020 a ocupat timp de trei mandate funcția de vice-președinte EDINNA.
Tema centrală a agendei întrunirii este Directiva Europeană 2017/2397 privind recunoașterea calificărilor profesionale în sectorul navigației pe ape interioare. Aceasta a fost adoptată de Parlamentul European în noiembrie 2017, iar în luna ianuarie 2022 a fost transpusă în legislația națională a Statelor Membre UE. Încă de la începutul acestui amplu proces de armonizare a standardelor de pregătire profesională, CERONAV, în calitatea sa de membru fondator al Asociației EDINNA, și-a adus contribuția prin proiecte europene precum PLATINA, HINT, NELI, Danube SKILLS, Green DANUBE și COMPETING, dar și în cadrul lucrărilor Comitetului CESNI / QP pentru elaborarea standardelor de competențe.
Directiva confirmă eforturile depuse de Comisia Europeană, Comitetul European pentru standardizarea calificărilor profesionale pe apele interioare din Europa, numeroase organisme internaționale și instituții de resort incluzând și CERONAV.
”Experiența pe care am dobândit-o pe parcursul celor 3 mandate în funcția de vice-președinte EDINNA reprezintă garanția contribuției și eforturilor constante pe care CERONAV le-a dedicat armonizării și dezvoltării sistemului educațional și de formare profesională în domeniul navigației pe ape interioare. Prin alegerea mea în noua funcție, sunt onorat să-mi îndeplinesc în continuare responsabilitatea față de membrii EDINNA în ceea ce privește punerea în aplicare a Directivei Europene 2017/2397. România este unul dintre cei mai importanți furnizori de marinari fluviali din UE, iar recunoașterea certificărilor și accesul la locurile de muncă pentru marinarii români reprezintă un interes major pentru statul român.”, a declarat Ovidiu Sorin Cupșa, Director General CERONAV, Ambasador Maritim IMO.
CERONAV este una dintre cele mai prestigioase instituții de pregătire în domeniul maritim și al navigației pe ape interioare și unul dintre membrii fondatori ai Asociației EDINNA, al cărei scop este acela de a realiza o cooperare mai bine structurată între statele din care provin membrii acesteia şi de a stabili un sistem armonizat de pregătire şi certificare a personalului din domeniul navigației pe ape interioare.
Comments
Societate
Dispecerat operațional pentru monitorizarea și controlul centralelor termice, în Portul Constanța

CN Administrația Porturilor Maritime SA a implementat, din fonduri proprii, un sistem centralizat de operare și mentenanță a centralelor termice.
”Investiția a fost necesară avându-se în vedere că Portul Constanța deține licență de distribuție a energiei termice, este alimentat la rețeaua de gaze naturale și că există un interes major de înlocuire a centralelor termice din Portul Constanța care nu sunt alimentate cu gaze naturale, cu centrale noi, moderne, economice și performante, care să fie alimentate cu gaze naturale.”, au precizat reprezentanții Biroului de presă al APMC.
Cu ajutorul noului sistem de monitorizare este posibilă vizualizarea grafică a sistemelor și instalațiilor monitorizate, monitorizarea parametrilor de funcționare, emiterea comenzilor de funcționare de la distanță, înregistrarea evenimentelor, managementul alarmelor, stocarea datelor, realizarea rapoartelor, urmărirea operațiilor de întreținere etc. Acestea vor genera costuri reduse date de scăderea timpilor de intervenție pentru mentenanța corectivă, o monitorizare online a funcționării întregului sistem de distribuție a energiei termice, reducerea timpului de alimentare cu energie termică a consumatorilor.
Dispeceratul operațional pentru monitorizare și control centrale termice a fost structurat pe două loturi, valoarea totală fiind de 405.259 lei (fără TVA).
Comments
Societate
Simona Halep anunță când se va retrage din tenis

Simona Halep a explicat că și-a făcut planul de carieră, iar în momentul în care va simți că nu mai poate concura la cel mai înalt nivel, atunci va pune stop și se va retrage din tenis.
“Bineînţeles, am fost şocată când am auzit de retragerea lui Ash Barty, pentru că era cea mai bună jucătoare din lume şi a câştigat totul. Nu vreau să comparăm planurile de carieră şi de retragere în general, deoarece avem vieţi diferite una de cealaltă. Ea a realizat mai multe decât am realizat eu la vârsta ei, aşa că nu pot să mă compar. Nu mă aşteptam ca ea să se retragă, dar acum că a făcut-o, înseamnă că este clar că este mulţumită de decizia ei. Îi doresc toate cele bune. A fost atât de puternică să ia această decizie atât de repede.
Comments
-
Actual2 zile ago
S-a întâmplat la Constanța. Focuri de armă pentru prinderea unui bărbat care conducea drogat și fără permis
-
Administratie4 săptămâni ago
Primăria Constanța îi îndeamnă pe cetățeni să nu își facă program de Paște: va oferi un party stradal!
-
Administratie3 săptămâni ago
Primăria Constanța anunță că vrea să organizeze un festival de film de amploare
-
Administratie2 săptămâni ago
Primăria Constanța anunță că peste 1.000 de tone de deșeuri au fost strânse din oraș în campania „Curățăm România”
-
Actual4 săptămâni ago
Primarul Chițac a făcut acte, în săptămâna patimilor, pentru a-i lăsa pe artiștii plastici fără sedii
-
Societate3 săptămâni ago
Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța face angajări. Sunt vacante 22 de posturi
-
Societate2 săptămâni ago
Biblioteca Județeană Constanța face angajări. Vezi ce posturi sunt vacante
-
Societate2 săptămâni ago
(Update) Alertă la Cumpăna! Un minor a dispărut în drum spre școală