Connect with us

Actual

Agențiile constănțene spun ”pas” târgului de turism de la Barcelona!

Maria Ionescu

Publicat

la

Autoritatea Naţională pentru Turism va participa, în perioada 29.11.- 01.12.2016, cu un stand standard, la Târgul de Turism IBTM Barcelona. Standul României va avea o suprafață de 80,75 mp, în cadrul căruia vor expune 24 agenţii de turism, consilii judeţene şi asociaţii de turism din ţară. În cadrul standului vor fi oferite, pe lângă informaţii turistice, şi obiecte promoţionale tradiţionale româneşti. În cadrul strategiei de promovare a turismului românesc, piaţa spaniolă reprezintă o piață prioritară, cifrele privind numărul sosirilor vizitatorilor spanioli sau al înnoptărilor în unitățile de cazare din România indicând o clasare a Spaniei în topul primelor 10 țări europene emițătoare de turişti către România. IBTM este singurul târg de MICE (Meetings, Incentives, Conference and Exhibitions) din Regatul Spaniei şi unul dintre primele ca importanță din Europa. Manifestarea se desfășoară anual în Barcelona, al doilea oraş că mărime din Regat. Evenimentul se adresează strict profesioniştilor din industria de turism, nefiind accesibil publicului larg şi reuneşte expozanţi din peste 80 țări, peste 4.000 de hosted buyers din peste 60 țări şi peste 7.000 de locaţii de organizare a evenimentelor, destinaţii, hoteluri, produse şi servicii. Organizatorul IBTM, compania britanică REED Exhibitions, are în portofoliu peste 500 evenimente anuale în alte 38 țări în afară de Spania, printre care Regatul Unit al Mării Britanii, S.U.A., Franţa, Germania, Brazilia, Rusia, India, China, Australia şi Orientul Mijlociu. Dintre cele mai importante evenimente din portofoliul REED Exhibitions fac parte World Trade Market – WTM de la Londra şi Arabian Travel Market – ATM din Orientul Mijlociu şi IBTM India.

Constănțenii nu iau parte la târg

Am vrut să știm în ce măsură agențiile de turism din Constan a sunt interesate de acest târg internațional, foarte lăudat de către Autoritatea Națională pentru Turism. Am luat legătura cu Corina Martin, președintele Asociației Litoral-Delta Dunării pentru a afla dacă ea sau cineva din cadrul asociației va participa la acest târg: ”Nu participăm la târgul de la Barcelona. Și asta pentru că piața de acolo nu este una bună pentru noi. Nu suntem interesați. Noi avem alte priorități de care vom ține cont – vom avea târguri la Tel Aviv, la Berlin, la Londra. Adică participăm la acele întâlniri oficiale de unde putem să atragem turiști străini către litoral.”, ne-a spus Corina Martin. Nici Cristian Bă-rhălescu, director general al Icar Tour nu s-a arătat interesat de acest eveniment. ”Spania nu este o țară din care noi să putem atrage turiști. Nu prezintă nici un interes pentru noi și chiar nu cred că din Constanța să existe vreo agenție care să participle. Este aproape inutil să fim acolo dat fiind faptul că nu există nici un avion direct, nu există nici o conexiune! Noi personal nu particiăpăm și ne vom axa pe târgurile de pe urma cărora să putem atrage turiști.”. ne-a spus Cristian Bărhălescu.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Ordinul lui Teodosie: Toți preoții din județ, chemați la Peștera Sf Andrei în 30 noiembrie

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Războiul Arhiepiscopului Tomisului, IPS Teodosie cu autoritățile atinge alt nivel. După ce magistrații i-au respins cererea privind autorizarea pelerinajului la Mănăstirea Sf Andrei, IPS Teodosie e hotărât să cheme toți preoții din județ la mănăstire în 30 noiembrie. Potrivit unei adrese către toate protoieriile din Arhiepiscopia Tomisului, preoții, personalul clerical și călugării sunt înștiințați că sunt delegați în 30 noiembrie la Mănăstirea Peștera Sfântului Andrei pentru a săvârși Sfânta Liturghie. Tot IPS mai spune în adresă că Potrivit bisericile vor rămâne deschise pentru închinare și rugăciune individuală.

 

Sursa: dobrogealive.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Accident rutier pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa. Circulaţia este blocată

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei seri, pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa a avut loc un eveniment rutier în care au fost implicate trei autoturisme. La ora actuală, circulaţia este blocată.

Potrivit Biroului de presă al DRDP Constanţa, accidentul a avut loc între km 183-184, pe calea de rulare Constanţa – Bucureşti. În acest eveniment au fost implicate 3 autovehicule, două persoane fiind rănite.

Circulația rutieră este blocată la această oră în zona producerii accidentului.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe autostrada A2 București-Constanța, la kilometrul 183, pe sensul către București, localitatea Medgidia, județul Constanța, un autoturism a colizionat un autotren oprit din cauza unor probleme tehnice. Din primele informații, două persoane au suferit leziuni. Traficul rutier este întrerupt pe sensul către Capitală, formându-se coloană de aproximativ 700 de metri.

Reamintim că pe tronsonul kilometric 130 – 212 al autostrăzii A2 București-Constanța se circulă în condiții de ceață densă, astfel că șoferii sunt sfătuiți să sporească atenția la volan, să reducă viteză, să evite manevrele riscante în trafic, să folosească în mod corespunzător luminile din dotarea autovehiculelor și să mărească distanța de siguranță între vehicule.

Update: În urmă cu puţină vreme, circulația a fost reluată pe o bandă pe autostrada A2 București-Constanța.  Impactul s-a soldat cu rănirea gravă a unei persoane și rănirea ușoară a alteia, ambele fiind transportate la spital pentru investigații medicale.

Se estimneză ca circulația să fie reluată, în condiții normale, în 30 de minute.

Update2: Circulaţia a fost reluată pe ambele benzi.

Foto: DRDP Constanţa

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Spitalul Județean Constanța crește capacitatea de testare PCR

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Spitalul Județean “Sf. Apostol Andrei” Constanța a fost dotat cu un  nou echipament de ultimă generație, esențial activității din cadrul Laboratorului de Biologie Moleculară. Este vorba despre un sistem automat de extracție a acidului nucleic datorită căruia va crește capacitatea de testare PCR. Acesta a fost achiziționat de Grupul de firme Histria în parteneriat cu Sindicatul Liber al Navigatorilor și valoarează 135.000 lei.

Mulțumim pentru această investiție și efortul pe care l-ați făcut, sperăm ca societatea civilă să participe, în continuare, la bunul mers al acestei situații, care este și greu de suportat, și greu de gestionat, pentru că nimeni de pe planeta aceasta nu a fost pregătit nici logistic, nici uman, să se confrunte cu așa ceva, și atunci, trebuie să ne mobilizăm, să fim uniți, pentru că este singura șansă să depășim toate problemele care apar.”, a declarat Ioan Tiberiu Tofolean, managerul SCJU Constanța.

Laboratorul de Biologie Moleculară din cadrul SCJU mai dispune de 2 echipamente de testare PCR, achiziționate de către Grupul de firme Histria în parteneriat cu Sindicatul Liber al Navigatorilor și Sindicatul Liber al Navaliştilor.

Noul echipament are o capacitate de lucru mai mare. Poate prelucra 48 de probe în același timp și, datorită vitezei, durata de lucru este de aproximativ o oră. Mai mult, datorită noului echipament achiziționat de către Grupul de firme Histria în parteneriat cu Sindicatul Liber al Navigatorilor, Laboratorul de Biologie Moleculară din cadrul SCJU poate prelucra zilnic până la 160 de probe.

“De la începutul activității, în cadrul Laboratorului au fost efectuate 14 000 teste PCR.”, a precizat Crina Kibedi, purtător de cuvânt al unităţii spitaliceşti.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: