Connect with us

Actual

Agențiile constănțene spun ”pas” târgului de turism de la Barcelona!

Maria Ionescu

Publicat

la

Autoritatea Naţională pentru Turism va participa, în perioada 29.11.- 01.12.2016, cu un stand standard, la Târgul de Turism IBTM Barcelona. Standul României va avea o suprafață de 80,75 mp, în cadrul căruia vor expune 24 agenţii de turism, consilii judeţene şi asociaţii de turism din ţară. În cadrul standului vor fi oferite, pe lângă informaţii turistice, şi obiecte promoţionale tradiţionale româneşti. În cadrul strategiei de promovare a turismului românesc, piaţa spaniolă reprezintă o piață prioritară, cifrele privind numărul sosirilor vizitatorilor spanioli sau al înnoptărilor în unitățile de cazare din România indicând o clasare a Spaniei în topul primelor 10 țări europene emițătoare de turişti către România. IBTM este singurul târg de MICE (Meetings, Incentives, Conference and Exhibitions) din Regatul Spaniei şi unul dintre primele ca importanță din Europa. Manifestarea se desfășoară anual în Barcelona, al doilea oraş că mărime din Regat. Evenimentul se adresează strict profesioniştilor din industria de turism, nefiind accesibil publicului larg şi reuneşte expozanţi din peste 80 țări, peste 4.000 de hosted buyers din peste 60 țări şi peste 7.000 de locaţii de organizare a evenimentelor, destinaţii, hoteluri, produse şi servicii. Organizatorul IBTM, compania britanică REED Exhibitions, are în portofoliu peste 500 evenimente anuale în alte 38 țări în afară de Spania, printre care Regatul Unit al Mării Britanii, S.U.A., Franţa, Germania, Brazilia, Rusia, India, China, Australia şi Orientul Mijlociu. Dintre cele mai importante evenimente din portofoliul REED Exhibitions fac parte World Trade Market – WTM de la Londra şi Arabian Travel Market – ATM din Orientul Mijlociu şi IBTM India.

Constănțenii nu iau parte la târg

Am vrut să știm în ce măsură agențiile de turism din Constan a sunt interesate de acest târg internațional, foarte lăudat de către Autoritatea Națională pentru Turism. Am luat legătura cu Corina Martin, președintele Asociației Litoral-Delta Dunării pentru a afla dacă ea sau cineva din cadrul asociației va participa la acest târg: ”Nu participăm la târgul de la Barcelona. Și asta pentru că piața de acolo nu este una bună pentru noi. Nu suntem interesați. Noi avem alte priorități de care vom ține cont – vom avea târguri la Tel Aviv, la Berlin, la Londra. Adică participăm la acele întâlniri oficiale de unde putem să atragem turiști străini către litoral.”, ne-a spus Corina Martin. Nici Cristian Bă-rhălescu, director general al Icar Tour nu s-a arătat interesat de acest eveniment. ”Spania nu este o țară din care noi să putem atrage turiști. Nu prezintă nici un interes pentru noi și chiar nu cred că din Constanța să existe vreo agenție care să participle. Este aproape inutil să fim acolo dat fiind faptul că nu există nici un avion direct, nu există nici o conexiune! Noi personal nu particiăpăm și ne vom axa pe târgurile de pe urma cărora să putem atrage turiști.”. ne-a spus Cristian Bărhălescu.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Alertă meteo. Revin ninsorile în mai multe județe din țară

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu puțină vreme, Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare  meteorologică valabilă de azi, de la ora 23.00 și până în data de 11 martie, ora 10.00.

Potrivit meteorologilor, sunt precipitații moderate cantitativ predominant sub formă de ninsoare, intensificări ale vântului.

În intervalul menționat, aria precipitațiilor moderate cantitativ va cuprinde treptat Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul Banatului și zona Carpaților Meridionali și de Curbură. Vor predomina ninsorile, iar în extremitatea de sud și în sud-est, în noaptea de marți spre miercuri (9/10 martie) și în prima parte a zilei de miercuri (10 martie) precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ploaie. Izolat se va forma polei sau ghețuș.

Ninsori în general slabe cantitativ se vor semnala local și în Transilvania, Moldova și în restul zonei montane.
Vântul va prezenta intensificări în regiunile sudice și sud-estice, precum și la munte, cu viteze în general de 45…55 km/h, temporar viscolind ninsoarea şi amplificând senzaţia de frig.

Notă: vremea va fi deosebit de rece pe parcursul zilelor de miercuri şi joi cu precădere în regiunile sudice, unde valorile termice vor fi cu 8…10 grade mai scăzute decât mediile multianuale, iar în nopțile de miercuri spre joi (10/11 martie) și joi spre vineri (11/12 martie) în majoritatea regiunilor.

De asemenea, meteorologii au emis și un cod galben de ninsori, valabil de mâine, 10 martie, ora 03:00  până în data de 11 martie, ora 06:00.
Sunt vizate ninsori însemnate cantitativ, precum și strat de zăpadă local consistent.
În Oltenia și în cea mai mare parte a Munteniei, precum și în zona Munților Banatului, în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, începând din a doua parte a nopții de marți spre miercuri (9/10 martie) și până în dimineața zilei de joi (11 martie), temporar vor fi mai ales ninsori însemnate cantitativ (20…30 l/mp) și se va depune strat de zăpadă, local consistent.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Ce spune Jandarmeria Cernavodă despre tragicul eveniment înregistrat la Centrala Nucleară

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu puțină vreme, Biroul de presă al Jandarmeriei Cernavodă – UM 0495 – a transmis următorul comunicat de presă referitor la tragicul eveniment înregistrat în această dimineață la Centrala Nuclearoelectrică:

Marți 09 martie, la ora 7:47, un subofițer al Unității Speciale 72 Jandarmi Protecție Instituțională Cernavodă aflat în serviciu a folosit pistolul din dotare provocându-și o rană la nivelul capului.

Imediat, colegii au anunțat producerea evenimentului. Militarul, în vârstă de 43 de ani se afla în serviciu la Centrala Nuclearoelectrică Cernavodă și a fost transportat de urgență la o unitate medicală, în stare gravă, cu un elicopter SMURD.

În momentul de față nu se cunosc cauzele care l-au determinat pe colegul nostru să recurgă la un asemenea gest. A fost declanșată o anchetă de către unitatea de Parchet competentă.

Subofițerul, cu o vechime în serviciu de peste 21 de ani, are la activ trei misiuni internaționale, iar la ultima evaluare psihologică, din luna septembrie a anului 2020 a fost declarat apt.

Vom reveni cu noi informații, în funcție de evoluția evenimentului.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Vremea se răcește. Vezi ce temperaturi se vor înregistra în Dobrogea

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În Dobrogea, astăzi vremea va fi schimbătoare ca aspect și se va răci față de intervalul anterior. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 și 8 grade, iar cele minime între -2 și 3 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare noaptea când, izolat, vor fi precipitații mixte slabe. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare, noaptea, în special în zona de coastă.

În intervalul 10 – 11 martie vremea va deveni rece pentru această dată, cu temperaturi maxime ce se vor încadra între 1 și 6 grade, iar cele minime între -4 și 2 grade. Cerul va fi mai mult noros și pe arii extinse vor fi precipitații, la început sub formă de ploaie, apoi mai ales lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare ziua, iar noaptea intensificările se vor restrânge la zona de coastă.

Și în intervalul 11 – 12 martie vremea va fi rece. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 și 4 grade, iar cele minime între -5 și -1 grad. Cerul va fi temporar noros, iar la începutul intevalului, izolat, vor mai fi posibile ninsori slabe. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare ziua.

Pentru intervalul 12 – 13 martie, deși temperaturile vor crește față de intervalul anterior, vremea va rămâne ușor mai rece pentru această dată. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 și 8 grade, iar cele minime între -2 și 2 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare ziua, apoi va scădea în intensitate.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: