Connect with us

Politica

Al 13-lea premier vine și cu nume rodate și …erodate!

Maria Ionescu

Publicat

la

Așa cum bine știți deja, Sorin Grindeanu a fost votat de către PSD și ALDE pentru a fi cel de-al 13-lea prim ministru al României de după Revoluție. Desemnarea sa a fost acceptată înainte de Revelion de către președintele Klaus Iohannis. Astăzi, încă de la primele ore, a început, la comisiile de specialitate, audierea viitorilor miniștri. Chiar dacă speram că întrebările ce le vor fi adresate viitorilor componenți ai Guvernului Grindeanu să fie cât se poate de importante, ele s-au dovedit a fi mai mult de formă. Au fost miniștri cărora li s-au adresat mai mult de 20 de întrebări dar, din lipsă de timp, aceștia nu au reușit să formuleze răspunsuri. Este dificil și chiar inutil să spunem acum că știau sau nu să dea răspunsurile adecvate. De departe, cel mai contestat ministru este Teodor Meleșcanu. Și asta nu pentru că ar fi nepregătit pentru funcția ce urmează să o dețină, ci pentru trecutul său învăluit, pe alocuri, într-o ceață profundă. În urmă cu câteva ore, cunoscutul jurnalist Doru Braia posta următorul dialog: “- Au apărut știri foarte alarmante din țara Dumneavoastră. Este adevărat că la Timișoara forțele de ordine au deschis focul împotriva protestatarilor și au omorât și rănit mai mulți cetățeni?” – Nu este nimic adevărat! Sunt doar zvonuri cu o anumită tendință, îndreptată împotriva țării noastre. În realitate, în România, vă asigur, este liniște și pace, românii sunt mobilizați să îndeplinească obiectivele fixate recent la Congresul al XIV-lea al PCR.” (un dialog din data de 18 Decembrie 1989, la Viena, între un jurnalist occidental și un funcționar diplomatic ceaușist, acreditat pe lângă ONU, pe numele său TEODOR MELEȘCANU, fost și viitor ministru de Externe al unei Românii… anticeaușiste!).” Doru Braia, ca și jurnalist care a trait în exil din anul 1978 până după Revoluție, avea acces la o mulțime de informații pe care noi, cei din țară, nici măcar nu le bănuiam. Dar … despre Meleșcanu ar fi multe de povestit și din istoria recentă, din care el a făcut parte din plin. Să nu uităm că a fost ministru de externe în perioada 1992-1996, și câteva zile în mandatul lui Viorel Ponta, dar a fost și ministru al Apărării Naționale, pe vremea lui Tăriceanu. Apoi, în timpul mandatului lui Traian Băsescu, el a fost șef al Serviciului de Informații Externe. Și, să nu uităm, Meleșcanu a fost și administratorul grupului Rompetrol, condus de către Dinu Patriciu! Ca și coloratura politică nu putem spune că a fost unilateral înclinat către stânga PSD. Nu, el a fost și membru al PNL, ApR dar și candidat la alegerile prezidențiale din anul 2014!

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Elena Udrea, foc și pară după condamnarea la închisoare: „Doamna Kovesi nu iartă și nu minte!“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Elena Udrea a avut o primă reacție după condamnarea de opt ani primită în dosarul finanțarea campaniei electorale din 2009.

”Pentru mine a fost un șoc. M-am întors în țară cu convingerea că ceva s-a schimbat în Justiție și că poți să te aperi, ceea ce eu nu am făcut în dosarul Gala Bute. Că poți să te aperi, să  aduci probe, și să demonstrezi că acuzațiile procurorilor doamnei Kovesi sunt nelegale, nedovedite…Am probat în acest dosar, chiar nu știu ce puteam să mai fac. Din acest punct de vedere sunt liniștită, am făcut tot ce se putea face. Am adus toate probele care se puteau aduce că acuzațiile procurorilor erau rupte de realitate”.

„Această femeie (.n.r. se referă la judecător) a ținut să mă condamne chiar și pe cele mai absurde acuzații din acest dosar. Nu pot să cred că are ceva personal pe mine. O blestem să simtă copiii ei ce simt copiii mei.”

„Am omorât pe cineva? Cum să dai opt ani pentru așa ceva? (…) E o aberație ce s-a întâmplat astăzi.”

Sursa: Antena 3

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Ioana Băsescu, condamnată la 5 ani de închisoare

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Curtea de Apel București a condamnat-o, marți, pe fiica fostului președinte al României, Traian Băsescu, Ioana , la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul în care a fost judecată alături de fostul ministru al Dezvoltării, Elena Udrea și fostul șef al CJ Tulcea, actualul vicepreședinte, Victor Tarhon privind modalitatea de finanțare a campaniei prezidențiale din 2009. Alături de aceștia a mai fost judecat și omul de afaceri Cătălin Andronic, proaspăt condamnat definitiv la o pedeapsă cu suspendare în dosarul Ferma Băneasa.

Decizia de marți nu este definitivă și poate fi atacată cu apel de către toate părțile din dosar, caz în care procesul va ajunge la instanța supremă.

Inițial, magistratul anticorupție a cerut la Curtea de Apel București o pedeapsă de peste 15 ani în cazul Ioanei Băsescu.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Elena Udrea, ÎNCHISOARE CU EXECUTARE în dosarul finanțării campaniei electorale din 2009

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Curtea de Apel București l-a condamnat, astăzi, pe fostul ministru al Dezvoltării, Elena Udrea, la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul în care a fost judecat alături de fiica fostului președinte al României, Traian Băsescu, Ioana, și fostul șef al CJ Tulcea, actualul vicepreședinte, Victor Tarhon privind modalitatea de finanțare a campaniei prezidențiale din 2009. De asemenea, Udrea a primit încă 2 pedepse de 5 și 3 ani pentru spălare de bani. De asemenea, instanța a dictat încă o pedeapsă de 5 ani pentru spălare de bani. În total, după contopirea pedepselor, Elena Udrea va executa 8 opt ani de închisoare. Alături de aceștia a mai fost judecat și omul de afaceri Cătălin Andronic, proaspăt condamnat definitiv la o pedeapsă cu suspendare în dosarul Ferma Băneasa.

Decizia de marți nu este definitivă și poate fi atacată cu apel de către toate părțile din dosar, caz în care procesul va ajunge la instanța supremă.

Inițial, procurorii DNA au cerut o condamnare de peste 12 ani în cazul fostului ministrul de la Turism.

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: