Connect with us

Politica

ALDE are de spălat rufe cu Vrabie. Dar nu o face în public

Published

on

Președintele ALDE Constanța, deputatul Andrei Gerea, declară că nu are comentarii de făcut față de înregistrările audio cu primarul Valentin Vrabie. ”Serios, nu e cazul, nu ne spălăm rufele în public”, a răspuns Gerea la întrebările adresate de redactorii Ordinea.Ro. Conducerea ALDE a fost somată în spațiul public să ia o atitudine față de înregistrările audio cu Valentin Vrabie, primar de Medgidia și membru al acestei formațiuni politice. Președintele PMP Constanța, Caludiu Palaz, l-a calificat pe Vrabie drept birjar și vătaf, cerând izolarea politică a acestuia. Cu toate acestea, ALDE refuză să adopte o atitudine publică vizavi de acest subiect. Singura reacție este precizarea președintelui Gerea. Formularea aleasă de acesta – ”nu ne spălăm rufele în public” – are în sine o încărcătură semantică interesantă. Astfel, în mod tradițional, această formulare se folosește atunci când există o dispută în interiorul unei familii.

Reamintim că sâmbătă noaptea, jurnalistul Dorian Hapurnea a postat pe Facebook mai multe înregistrări ale unor convorbiri telefonice, purtate de primarul ALDE din Medgidia cu un opozant din societatea civilă, pe numele său Adrian Barză. Valentin Vrabie folosește un limbaj plin de înjurături și trivialități, oarecum specific unui interlop, fiind într-o evidentă stare de ebrietate. In vino veritas, acesta îi spune interlocutorului său: ”Am și eu 2-3 proști ca tine la ALDE și mă folosesc de ei, mă, Adriane. Că, ce să fac, pentru interesele medgidienilor…”.  

Citește și

Înregistrări audio cu Valentin Vrabie, beat și pus pe înjurături și trivialități de cea mai joasă speță

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Adrian Cârlescu este absolvent al Facultăţii de Filozofie a Universităţii din Bucureşti (1998), finalizată cu o teză de licenţă coordonată de profesorul Gabriel Liiceanu, şi a unui masterat de filozofia culturii în cadrul aceleiaşi facultăţi (2000). Activează în presa locală, constănţeană, din anul 1998. A fost reporter şi editor de ştiri la MTC TV, redactor-şef la Replica de Constanţa, redactor în departamentul de investigaţii la Ziua de Constanţa, co-fondator la Dezvăluiri.Ro. De-a lungul timpului a publicat anchete jurnalistice despre retrocedările lui Radu Mazăre, introducerea Pădurii Comorova în intravilan şi vânzarea ei, abuzul judiciar de la Fruvimed Medgidia SA, geneza Fondului Proprietatea, jaful din piscicultură, interesele din zona investiţiilor în energia eoliană, averea ascunsă şi faptele reprobabile ale unor politicieni, magistraţi sau oameni de afaceri abonaţi la lucrări publice. În 2014, a publicat cartea-document „Columbia – spectacolul morţii. Regimul de detenţie în Colonia Cernavodă a Canalului Vechi”. În 2015, a publicat, alături de dr. Sorin Marcel Colesniuc, lucrarea „O istorie a oraşului Cernavodă”, redactând, în baza documentelor de arhivă, secţiunea dedicată evoluţiei oraşului din 1878 până în prezent.