Connect with us

Politica

ALDE Constanța dă de pământ cu Learciu: ”Dorește să se lege de scaun cu orice preț”

Maria Ionescu

Publicat

la data de

În cursul zilei de vineri, Daniel Learciu și-a recâștigat poziția de consilier județean  pe care o pierduse în urma excluderii din ALDE, partid pe listele căruia fusese votat.

Iată ce declara ziarului Ordinea.ro imediat după aceea:”Am avut o ședință la Tribunal prin care s-a judecat plângerea mea împotriva ordinului prefectului de a constata încetarea de drept a mandatului de consilier. Începând de azi, sunt și consilier județean și vicepreședinte al CJC. Luni vom avea și ședință de consiliu, iar eu voi fi vicepreședinte al CJC.”

Întrebat dacă se va face apel, Learciu a precizat: ”Sunt sigur că orice apel vor face – și precizez că doar prefectura are acest drept – sunt ferm convind că instanța îmi va da câștig de cauză”, a precizat Daniel Learciu.

În cursul zilei de azi, filiala ALDE Constanța a transmis un comunicat de presă prin care precizează că Daniel Dumitru Learciu nu mai este membru al partidului.

”Acesta și-a pierdut calitatea de membru prin radiere, deoarce nu și-a plătit cotizația, conform statutului partidului. ALDE Constanța se delimitează de orice acțiune în legatură cu această persoană.

Prin acțiunile sale repetate, Learciu Dumitru Daniel nu face altceva decât să demonstreze că NU este un om politic, că NU este un om de partid și că dorește să se lege de funcție și de scaun cu orice preț, indiferent daca produce prejudicii de imagine partidului politic ALDE care l-a desemnat să ocupe acea poziție politică. Acesta NU va mai face parte din ALDE niciodată, din cauza acțiunilor denigratoare, jignirilor și amenințărilor cu dosare penale aduse membrilor ALDE. Probabil acesta reprezintă interesele altor persoane sau entități de la nivelul conducerii județului Constanța.”

În acest moment instanța de judecată a hotărât doar suspendarea ordinul Prefectului, urmând să se pronunțe și în ceeea ce privește anularea acestui ordin.

”Este bine să reamintim că alianțele politice se fac între partide, la nivel național dar și județean, nu între persoane. Îi asigurăm pe colegii noștri din PSD, că noi, cei din ALDE Constanta suntem parteneri onești., precizează filiala ALDE Constanța prin intermediul comunicatului de presă.

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Traian Băsescu, despre Liviu Dragnea: “Mare nemernic”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Fostul președinte Traian Băsescu susține că liderul PSD, Liviu Dragnea, declanșează ”inutil” o nouă criză politică și a pus la cale ”cea mai stupidă remaniere din istoria postdecembristă”.

”Dragnea declanşază inutil o criza politică !
Părându-i-se că are nevoie de un exerciţiu de autoritate, Dragnea a declanşat cea mai stupidă remaniere din istoria postdecembristă.
O remaniere care foarte probabil nu va avea sprijinul Preşedintelui, o remaniere făcută într-o perioadă de sărbători catolice şi ortodoxe, când ,foarte probabil, va fi greu să treacă rapid o reorganizare guvernamentală prin Parlament, o remaniere făcută într-o perioadă în care UDMR-ul a intrat într-un noncombat tactic.
Şi uite aşa, Dragnea declanşează o criză politică, obligând trei miniştri să demisioneze prematur, într-un moment nepotrivit, doar pentru a-şi reafirma puterea şi autoritatea.
Mare nemernic.”, scrie Traian Băsescu.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Candidații Alianței 2020 USR-PLUS la Parlamentul European vin miercuri la Constanța

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Trei dintre candidații Alianței 2020 USR PLUS la europarlamentare vor sosi miercuri, 24 aprilie la Constanța. Aceștia au străbătut țara pentru a discuta cu generația tânăra și pentru a afla care sunt dorințele și așteptările tinerilor români de la liderii lor politici. Candidații despre care vorbim sunt Anca Majaru (PLUS), Teodora Stoian (USR) și Ștefan Pălărie (PLUS). Tineri și dezinvolți, oameni simpli ca noi toți, obligați să se implice în politică  de situația actuală în care a ajuns România.

Cei trei candidați vor campa van-ul în zona falezei din Constanța, vizavi de Comandamentul Flotei, începând cu ora 17.00.

Având o bogată experienţă în zona de educaţie şi tineret, candidații USR PLUS la europarlamentare vor să asculte vocea tinerilor din Constanța, să afle care sunt dorinţele acestei generaţii active, creative şi implicate şi cum pot să le reprezinte responsabil valorile comune. La rândul lor, tinerii care vor veni la întâlnire vor afla care sunt oportunităţile pe care Uniunea Europeană le oferă:

  • Erasmus
  • Practică în instituțiile europene
  • Studii
  • Educaţie financiară şi antreprenorială.

Anca Majaru, Teodora Stoian și Ștefan Pălărie îsi propun să vorbească deschis și cinstit  cu tinerii despre oportunități, implicare și Despre Alegeri în viață!  

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Proiect PSD: Mandatele primarilor și consilierilor județeni ar putea crește la cinci ani

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Mai mulți parlamentari PSD au depus, la Senat, un proiect legislativ care prevede prelungirea mandatului primarilor și consilierilor locali/județeni, de la patru la cinci ani. Inițiatorii argumentează că o astfel de măsură ar duce la realizarea proiectelor asumate, scrie Mediafax.

Propunerea legislativă privind modificarea articolului 24, alin.1, secţiunea 2, din Legea Nr.215/2001 – Legea Administraţiei Publice Locale prevede prelungirea mandatului primarilor și consilierilor județeni de la patru la cinci ani.

Inițiatorii sunt mai mulți parlamentari din PSD, printre care și ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, fostul ministru al Educației, Liviu Pop, senatorul PSD Șerban Nicolae dar și ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici. Ei susțin că proiectele de finanțare europene nu pot fi finalizate într-un mandat de patru ani, iar echipei care preia următorul mandat îi este greu să ducă la bun sfârșit proiectul în derulare.

„În prezent, durata mandatului în situația descrisă la motivul proiectului legislativ este de patru ani. Majoritatea proiectelor de finanțare europeană au o durată estimat standardizată de cinzi ani. Este greu pentru o echipă să vină, să preia din mers și să finalizeze cu succes, prin mpsuri potrivite, proiectul aflat în derulare. Modificarea propusă, în sensul arătat de prezenta expunere de motive nu generează costuri imputabile bugetului consolidat al statului, bugetelor locale, cât și terților, părți active, pasive și reactive în societatea românească”, se arată în expunerea de motive a proiectului legislativ.

Astfel, PSD propune ca mandatul primarilor și consilierilor locali sau județeni să fie egal cu cel al președintelui României, respectiv de cinci ani.

„În legislatura românească, mandatul aleșilor locali, conform articolului 24, alin 1 secțiunea 2 din Legea nr. 215/2001-Legea Administrației Publice Locale, stabilește durata mandatului în cazul primaruluim al consilierilor locali și consilierilor județeni, la o perioadă de patru ani de la data scrutinului. Situația reală, întâlnită în acrivitatea administrațiilor locale/județene, arată că perioada de timp consfințită de legiuitor nu permite, în contextul biocratic, realizarea proiectelor asumate. Având în vedere practica întâlnită în ceea ce privește mandatul președintelui României, unde perioada de exercitare a funcției conform rezultatului de la alegeri este de cinci ani, implementarea acestei perioade și în cazul primarilor, al consilierilor locali și consilierilor județeni se susține fără echivoc, crează o responsabilitate suplimentară și aduce în zona de decizie o perioadă de timp suficient îndeplinirii obligațiilor asumate”, se mai arată în proiectul legislativ.

Senatul este prima Cameră sesizată în acest sens.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: