Connect with us

Politica

ALDE Constanța dă de pământ cu Learciu: ”Dorește să se lege de scaun cu orice preț”

Maria Ionescu

Publicat

la

În cursul zilei de vineri, Daniel Learciu și-a recâștigat poziția de consilier județean  pe care o pierduse în urma excluderii din ALDE, partid pe listele căruia fusese votat.

Iată ce declara ziarului Ordinea.ro imediat după aceea:”Am avut o ședință la Tribunal prin care s-a judecat plângerea mea împotriva ordinului prefectului de a constata încetarea de drept a mandatului de consilier. Începând de azi, sunt și consilier județean și vicepreședinte al CJC. Luni vom avea și ședință de consiliu, iar eu voi fi vicepreședinte al CJC.”

Întrebat dacă se va face apel, Learciu a precizat: ”Sunt sigur că orice apel vor face – și precizez că doar prefectura are acest drept – sunt ferm convind că instanța îmi va da câștig de cauză”, a precizat Daniel Learciu.

În cursul zilei de azi, filiala ALDE Constanța a transmis un comunicat de presă prin care precizează că Daniel Dumitru Learciu nu mai este membru al partidului.

”Acesta și-a pierdut calitatea de membru prin radiere, deoarce nu și-a plătit cotizația, conform statutului partidului. ALDE Constanța se delimitează de orice acțiune în legatură cu această persoană.

Prin acțiunile sale repetate, Learciu Dumitru Daniel nu face altceva decât să demonstreze că NU este un om politic, că NU este un om de partid și că dorește să se lege de funcție și de scaun cu orice preț, indiferent daca produce prejudicii de imagine partidului politic ALDE care l-a desemnat să ocupe acea poziție politică. Acesta NU va mai face parte din ALDE niciodată, din cauza acțiunilor denigratoare, jignirilor și amenințărilor cu dosare penale aduse membrilor ALDE. Probabil acesta reprezintă interesele altor persoane sau entități de la nivelul conducerii județului Constanța.”

În acest moment instanța de judecată a hotărât doar suspendarea ordinul Prefectului, urmând să se pronunțe și în ceeea ce privește anularea acestui ordin.

”Este bine să reamintim că alianțele politice se fac între partide, la nivel național dar și județean, nu între persoane. Îi asigurăm pe colegii noștri din PSD, că noi, cei din ALDE Constanta suntem parteneri onești., precizează filiala ALDE Constanța prin intermediul comunicatului de presă.

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Strângerea de semnături pentru Dan Barna începe din parcul Primăriei Constanța

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primul miting din campania de strângere de semnături pentru Dan Barna, reprezentantul Alianței USR – PLUS, pentru funcția de președinte al României, va avea loc marți, 27 august, la Constanța, în parcul de lângă Primăria Constanța, începând cu ora 18.00, pe esplanada din fața monumentului Victoriei. La manifestare va participa și Dacian Cioloș, președintele PLUS și propunerea Alianței USR – PLUS pentru funcția de prim-ministru al României.

„Alegerile europarlamentare din mai au fost un prim pas către o Românie civilizată. Alianța USR – PLUS a demonstrat că se poate bate de la egal la egal cu partidele vechi. Suntem o alternativă puternică, o forță politică nouă și bine conturată. Alegerile prezidențiale sunt următorul test pe care avem convingerea să îl vom trece cu succes“, a declarat președintele USR, Dan Barna.

„Alegerile prezidențiale sunt șansa de a aduce o forță nouă, cu viziune europeană și cu profesionalism și competență în fruntea statului român, așa cum alegerile europene au arătat că românii își doresc. Dan Barna este susținut de o alianță politică puternică și sunt sigur că votul românilor ne va permite să schimbăm România“, a spus președintele PLUS, Dacian Cioloș.

În cadrul evenimentului de lansare de la Constanța va susține un concert formația Omul Cu Șobolani.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Birchall, zburată de la Justiție pentru că a vrut să desființeze Secția Specială?

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Conducerea PSD a decis, astăzi, să o dea afară din funcția de ministru al Justiției pe Ana Birchall și să o propună pe Dana Gârbovan, președintele Uniunii Naționale a Judecătorilor din România. Oficial, nu s-au spus motivele pentru care Birchall va fi remaniată, însă, în mediul online, s-a aflat că Viorica Dăncilă a dat-o afară pe Ana Birchall din funcția de ministru al Justiției din cauză că a vrut să desființeze Secția Specială. Cei de la USR spun că, în schimb Dana Gârbovan este susținător al modificărilor aduse de PSD la legile justiției și un critic al rapoartelor GRECO, fiind unul dintre magistrații care a susținut introducerea unui prag pentru abuzul în serviciu.

„Dana Gârbovan este cea care a trimis Comisiei Iordache propunerea de înființare a Secției Speciale, care a deschis dosare de intimidare ale procurilor cinstiți și a blocat dosarele lui Ghiță și Hrebenciuc. Ea trebuie să își dea demisia din funcția de judecător la Curtea de Apel Cluj pentru a deveni ministrul Justiției. Legea interzice propunerea unui magistrat pentru funcția de ministru sau secretar de stat. Tot ea a mai primit propunerea de a deveni ministru al Justiției, după OUG 13 și demisia lui Florin Iordache din Guvern. Atunci, Dana Gârbovan l-a refuzat pe premierul Sorin Grindeanu si apoi a susținut public că magistratul este incompatibil cu o funcția de ministru și că vrea să rămână doar judecătoare. Dar probabil s-au schimbat multe în 2 ani si jumătate. Să sperăm că nu va repeta istoria lui Tudorel Toader care a ajuns în Guvern sub haina de independent a unui profesor cu experiență și a subminat complet independența justiției“, scriu cei de la USR pe Facebook.

Președintele USR, Dan Barna, îi cere președintelui Iohannis să nu accepte această numire și să folosească toate pârghiile pe care funcția prezidențială i le oferă pentru a se asigură că PSD nu va reuși să-și subordoneze Justiția.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

REMANIERE: Dăncilă o schimbă pe Birchall de la Justiție cu un… independent și un deputat de Constanța ajunge vicepremier

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Liderii PSD au stabilit, vineri, 23 august, în ședința CEX, o remaniere guvernamentală cu schimbări la 5 ministere. O mare surpriză este schimbarea ministrului Justiției cu un independent.

Senatorul Mihai Fifor merge ministru plin la Interne

Senatorul Șerban Valeca ia Educația. Valeca a mai fost ministru al cercetării si inovării

Judecătoarea Dana Gârbovan va fi propusă la Justiție.

Ana Birchall – vicepremier pe parteneriate strategice

Deputatul Iulian Iancu – vicepremier pe probleme economice

sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: