Connect with us

Actual

ALDE Constanța ne demonstrează că armonia politică nu există! Mircea Banias: “Gigi Chiru nu este un subiect pentru mine!”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

De la nivel național vine verdictul pentru Gigi Chiru: “Este un trădător!”

Armonia și bunul mers al lucrurilor din ALDE Constanța nu trece măsura timpului. Ședința de sâmbătă a fost una pe repede înainte, așa cum am prezentat, pasul spre împăcare nefiind decât unul de moment, disensiunile mai vechi punându-și amprenta pe activitatea liderilor locali. Concret, vicepreședintele Biroului Județean, Christian Gigi Chiru, și-a adus singur scaun și s-a așezat undeva lângă prezidiu și explică pentru “Ordinea.ro” că nu ar fi fost ceva premeditat, însă nu se aștepta nimeni ca la întâlnire să participe și Mircea Banias, Valentin Vrabie, respectiv cei care nu au agreat modul de organizare propus de ceilalți colegi din conducerea organizației. “Scaunul mi l-am adus singur la prezidiu, era prea multă lume care s-a așezat la acolo și am zis că nu e cazul de discuții suplimentare pe acest subiect. Banias, Vrabie nu anunțaseră că vor veni la ședință, dar nu cred că a existat un alt motiv pentru care prezența mea să nu fi fost la prezidiu. Relația mea cu actuala conducere a ALDE Constanța este una colegială, armonioasă. Și dacă au ceva cu mine, nimeni nu mi-a adus vreo nemulțumire în față, iar în spate nu știu să se discute ceva. Oricum, nu cred că aibă cineva ce să-mi reproșeze, nu cred că este cineva atât de merituos care să comenteze la adresa mea”, a declarat vicepreședintele ALDE Constanța, Christian Gigi Chiru pentru ziarul nostru. Întrebat dacă va candida pentru o funcție în viitorul Birou local, Chiru ne-a răspuns: “Nu voi candida pentru vreo funcție, poate doar membru în noul Birou de conducere, dar încă nu am decis asta. Oricum, sunt într-un moment în care fac o analiză a tot ceea ce am făcut pentru a-mi pune la punt proiectele viitoare. Sunt om de acțiune și experiența și talentul pe care mi le-am șlefuit îmi dau încredere și mă obligă să fac politică pe alt palier și va veni momentul când voi prezenta intențiile pe care le am.”

Contactat telefonic pentru a comenta pe marginea acestui subiect președintele ALDE Constanța, deputatul Mircea Banias a afirmat următoarele: “Nu am vreo relație cu Gigi Chiru. Singurul lucru comun cu dumnealui este că și el este membru ALDE. Nu aș avea ce să spun mai mult deoarece Gigi Chiru nu este pentru mine un subiect de discuție. Astăzi, la București se decide soarta congresului și vedem ce s-o mai întâmpla… ”.

“Pe Chiru cred că nu îl place Mircea”

O altă declarație pare să vină în susținerea unei eventuale marginalăzări a vicelui ALDE Constanța, și anume declarația liderului de la nivel national, Jean Paul Tucan. Acesta ne-a spus că la ședința de sâmbătă lucrurile nu ar trebui interpretate, dar nu ascunde tensiunile dintre Chiru și Banias. “Eu nu aș interpreta așezarea lui Chiru la prezidiu. Relația cu Gigi Chiru este una normală, Mircea (Mircea Banias n.r.) cred că nu îl place pe Gigi Chiru, dar astea sunt tensiuni mult mai vechi ale lor, eu așa înțeleg”, a declarat Jean Tucan pentru ziarul nostru.

Se dorește desființarea ALDE și revenirea la PC și PLR

De precizat că, afirmațiile președintelui ALDE Constanța, Mircea Banias, ne-au fost acordate în jurul prânzului. La fel și cele acordate de Chiru și Tucan. După aceea, la nivel national s-a pornit scandalul. Daniel Constantin, co-președinte ALDE, a amenințat că va depune în instanță cerere pentru desființarea ALDE și revenirea la PC și PLR, cele două partide care au format alianța politică. Ceva mai târziu, alte declarații de la nivel național aveau să deschidă altă listă a acuzațiilor. Surprinzător sau nu, pe lista celor acuzați că au trădat partidul îl regăsim pe nimeni altul decât Gigi Chiru. “În ALDE sunt trădători cu istorie politică precum Mircea Moloț, Gigi Chiru, Varujan Vosganian și mulți alții”, scrie vicepreședintele ALDE de la nivel național, Mircea Irimie, într-un comunicat de presă.

Gigi Chiru susține că nici nu îl cunoaște pe Mircea Irimie și că s-a trezit vorbind. “S-a trezit vorbind acest domn pe care nici nu îl cunosc. Dincolo de aceste aspecte, sigur nu ar avea niciun motiv pentru astfel de afirmații publice. Personal, nu mă voi stresa nici să înțeleg ce l-a determinat să mă include în lista la care faceți referire”, explică Gigi Chiru.

Comments

comments

Actual

A fost stabilită data festivalului Neversea 2020. Când pot fi cumpărate abonamente la preț special

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

A fost stabilită data ediției din 2020 a festivalului Neversea. Potrivit organizatorilor, cea de-a patra ediție a festivalului va avea loc în perioada 2-5 iulie 2020, iar primele abonamente la preț special vor fi scoase la vânzare marți, 22 octombrie, ora 14.00!

„Plaja NEVERSEA, unde libertatea nu are limite, dragostea e la ea acasă și timpul se oprește în loc își deschide porțile în anul 2020, în perioada 2-5 iulie. Cea de-a patra ediție a celui mai mare festival pe plajă din România, NEVERSEA, se anunță a fi una și mai spectaculoasă, atât din punct de vedere al line-up-ului, cât și al experiențelor pe care participanții le vor trăi în perimetrul festivalului. Primele abonamente la un preț special pentru festivalul NEVERSEA 2020 se vor pune în vânzare, marți, 22 octombrie, ora 14.00. Fanii festivalului au mai multe opțiuni de abonamente. Abonamentele General Acces Basic sunt la prețul special de 94 de euro plus taxe, din prețul final de 144 de euro plus taxe. La această variantă de abonament fanii festivalului au posibilitatea să-și facă check-in online gratuit în termen de maxim 30 de zile de la achiziția abonamentului. După acest termen, deținătorii abonamentelor vor trebui să plătească taxe suplimentare. Participanții au la dispoziție și abonamentele General Acces Flexi la prețul de 99 de euro plus taxe, din prețul final de 159 de euro plus taxe. La această variantă, participanții au posibilitatea să-și facă check-in online gratuit cu până la 14 zile înainte de începerea festivalului. În niciuna dintre variantele de mai sus, cumpărătorii nu pot returna abonamentele. Fanii festivalului NEVERSEA au posibilitatea să achiziționeze și abonamente General Access Risk Free la prețul de 104 euro plus taxe, din prețul final de 159 de euro plus taxe. La această variantă, cei care au achiziționat abonamentul pot realiza check-in-ul gratuit în termen de maxim 30 de zile de la achiziția acestuia și îl pot returna cu până la cel puțin 14 zile înaintea de începerea festivalului. Vor fi disponibile și abonamentele VIP la prețul de 210 euro plus taxe, din prețul final de 260 de euro plus taxe. Abonamentul VIP este dedicat celor care au peste 18 ani, iar cei care îl achiziționează pot realiza check-in-ul gratuit în termen de maxim 30 de zile de la plata abonamentului“, se arată într-un comunicat al organizatorilor.

Toate abonamentele pot fi achiziționate de pe neversea.com.

Ce a fost la „NEVERSEA 2019“

În acest an, în cele patru zile de festival, peste 240.000 de participanți din țară dar și din străinătate au trecut pragul tărâmului NEVERSEA. Peste 150 de artiști internaționali au urcat pe cele 7 scene. Cei mai mulți participanți au venit din orașele București și Constanța, urmate de Cluj-Napoca, Ploiești, Brașov și Timișoara. Festivalul NEVERSEA a avut participanți din 95 de țări de pe întreg globul. Dintre aceste țări, cei mai mulți participanți au ajuns din Marea Britanie, Franța, Israel, Germania și Statele Unite ale Americii.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Un turist s-a pierdut în Delta Dunării. Aproape 3 ore au durat căutările

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Salvatorii Detașamentului de pompieri Tulcea au fost solicitați să intervină în această dimineață pentru găsirea unui bărbat de 70 de ani care s-a pierdut în zona canalului Șontea, în zona localității Pardina.

Bărbatul venise împreună cu un grup de persoane în zonă, dar se îndepărtase, și nu știa să se întoarcă.

În căutarea persoanei rătăcite au pornit 4 pompieri cu 1 ambarcațiune tip SAR. În sprijinul salvatorilor au început căutările și lucrători din cadrul Poliției de Frontieră și Poliției Pardina.

Primul apel a fost în jurul orei 08:20, dar bărbatul care a sunat a indicat o altă zonă a Deltei Dunării. Ulterior s-a luat legătura cu grupul de persoane și au fost primite informații clare, care au dus la recuperarea persoanei.

Bărbatul, care era turist,  a fost găsit de către echipajul de pompieri în jurul orei 11.00,  la o distanță de aproximativ 3 km față de ceilalți membri ai grupului și nu necesită îngrijiri medicale.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

5 bărbați condamnați la închisoare, găsiți pe raza localității Cuza Vodă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

La data de 16 octombrie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului Investigații Criminale al I.P.J. Constanța, cu sprijinul luptătorilor Servicului pentru Acțiuni Speciale din cadrul inspectoratelor de poliție Constanța, Tulcea, Brăila și Galați, au depistat mai multe persoane urmărite în baza unor mandate de executare a pedepselor cu închisoarea.

Astfel, polițiștii de investigații criminale au identificat pe raza localității Cuza Vodă din județul Constanța:

– un bărbat de 56 de ani, pe numele căruia Tribunalul Ialomița a emis două mandate de executare a pedepselor de 5 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată;

– un bărbat de 32 de ani, pe numele căruia Tribunalul Constanța și Tribunalul Ialomița au emis cinci mandate de executare a pedepselor de 4 ani, 5 ani, 6 ani, 7 ani și 6 luni, respectiv 5 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată;

– un bărbat de 37 de ani, pe numele căruia Tribunalul Constanța a emis un mandat de executare a pedepsei de 7 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată;

– un bărbat de 52 de ani, pe numele căruia Tribunalul Constanța a emis un mandat de executare a pedepsei de 2 ani și 6 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată;

– un bărbat de 44 de ani, pe numele căruia Tribunalul Constanța a emis un mandat de executare a pedepsei de 3 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată.

Persoanele în cauză au fost escortate și introduse în Penitenciarul Poarta Albă.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: