Connect with us

Politica

ALDE face sondaje interne. Pe Gerea nu îl interesează să candideze la Constanța. Vezi ce spune despre alegerile interne

Published

on

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a confirmat, zilele trecute, informațiile potrivit cărora în teritoriu sunt în desfășurare sondaje de opinie. Prin această acțiune internă sunt cautați candidații pentru alegerile europarlamentare cât și o eventuală candidatură a lui Tăriceanu la alegerile prezidențiale.

“Pot să confirm că am hotărât să facem niște sondaje și am decis să vedem cum stau candidații noștri în teritoriu. Acest sondaj trebuie privit cu o relevanță relativă în ceea ce privește candidatura la prezidențiale. Eu nu m-am decis dacă să candidez la prezidențiale și dacă voi dori să candidez, nu voi face acest anunț acum pentru că este prea devreme. Mai mult mă interesează perfomanța Guvernului și a administrației locale, în perspectiva alegerilor europarlamentare”, susține Călin Popescu Tăriceanu.

Totodată, în calculele ALDE se află și alegerile locale, în chestionarele interne urmând să intre… numărul unu și numărul doi din fiecare organizație, după cum declară președintele interimar al ALDE Constanța, filiala județeană, deputatul Andrei Gerea pentru ziarul nostru.

“În perioada următoare se vor face sondaje în principalele organizații ale ALDE, printre care și Constanța. Pe lângă intenția de vot pentru partid se urmărește și gradul de notorietate al liderilor locali. Vor intra în chestionarul pe care îl vom folosi în sondaj oameni politici de la noi din partid, dar și lideri ai celorlalte partide. Luăm drept puncte de reper numărul unul și numărul doi din partid”, a declarat Andrei Gerea pentru “Ordinea.ro”

Întrebat dacă personal va intra în acest sondaj pe care ALDE Constanța îl va efectua știut fiind faptul că nu este deputat de Constanța, iar funcția este de coordonare, conform numirii făcută de la București, Gerea ne-a răspuns:

“Eu nu m-am hotărât dacă voi face parte din acest sondaj efectuat la Constanța. Nu văd de ce, nu intenționez să candidez la Constanța.”

Totodată, liderul interimar al ALDE Constanța ne-a explicat că nici data alegerilor interne nu a fost stabilită și că aceasta depinde de… “modul în care merge organizarea.”

Facem precizarea că, pe 8 martie a.c., într-o conferință de presă organizată la sediul ALDE din Constanța, actualul lider interimar de la municipiu, Daniel Learciu, a anunțat că va candida pentru șefia organizației județene, iar secretarul general al filialei, Claudiu Ceti, va intra în competiția pentru președinția organizației municipiului reședință de județ.

Sondaj AVANGARDE

 

ALDE Dolj a prezentat, săptămâna trecută, rezultatele unui sondaj de opinie realizat de Avangarde în perioada 1-19 martie pe un eșantion de 1.000 de persoane cu privire la intenția de vot în perspectiva alegerilor prezidențiale din 2019. Întrebările au fost adresate telefonic, marja de eroare a fiind de 3%, conform comisarul.ro.

Aceeași sursă transmite că cetățenii intervievați au fost întrebați dacă, din punctul lor de vedere, ALDE și PSD ar trebui să aibă un candidat unic la prezidențialele de anul viitor.

Rezultatele au fost următoarele: 39% – nu mă interesează; 25% – candidați separați; 22% – candidat unic; 12% – nu pot aprecia; 2% – nu răspund. Cei care au optat pentru un candidat unic au fost întrebați cine ar trebui să fie acesta.

Iată rezultatele: Călin Popescu Tăriceanu – 48%; Liviu Dragnea – 8%; Gabriela Firea – 2%, altul – 2%; nu știu/nu răspund – 40%.

sursa foto: agresulvoebeste.ro

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!