Connect with us

Politica

Alegeri cu voturi renumărate, la Cernavodă! Iar primar este… Liviu Negoiță

Maria Ionescu

Publicat

la

Ieri a fost o zi normală de alegeri la Cernavodă. Un pic mai mult de jumătate dintre locuitorii cu drept de vot, adică 50,1%, respectiv 8.032 de persoane, au renunțat la confortul unei zile de duminică și s-au prezentat la urne. Bătălia a fost foarte mare între candidații PNL și PSD, pe care i-au despărțit numai câteva voturi. Reamintim că PNL îl are drept candidat pe Liviu Negoiță, un politician care a ocupat funcția de consilier local. El a fost ales președinte interimar al PNL Cernavodă de-abia la finele lunii martie a.c., după ce fostul primar Gheorghe Hânsă, care a fost condamnat la închisoare cu executare, și-a pierdut calitatea de membru al partidului. Negoiță lucrează de 25 de ani ca specialist al Autorității Navale Române, iar la ora actuală este căpitan șef de port adjunct. Reprezentantul PSD, Ștefan Pleșa, fost viceprimar al orașului, a ocupat funcția de primar interimar după arestarea edilului Hânsă. El are o carieră îndelungată de consilier și viceprimar al orașului. A mai fost viceprimar și înainte de anul 2000, timp de două mandate, așa că a fost ocupat cu primăria ani de zile. Aseară, după finalizarea procesului de vot, Ștefan Pleșa anunța că a câștigat alegerile. Doar că în acestă dimineață s-au constatat o serie de nereguli, iar diferența dintre cei doi era de numai câteva voturi. Aproape intreaga zi, procesul de renumărare a voturilor a fost în toi. De-abia pe la ora 19.30 s-a finalizat renumărarea voturilor, iar noul primar, ales cu o diferenta de numai 14 voturi, este Liviu Negoiță.
Reamintim că la Cernavodă au candidat pentru fotoliul de primar Liviu Negoiță – PNL, Ștefan Pleșa – PSD, Mariana Mircea – ALDE, Marian Sava – PMP, Niculina Lefter – Partida Romilor Pro Europa, și independenții Silvian Nicolae și Laurențiu Ionescu.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Ministrul Educației vine cu trei noutăți în privința transportului elevilor

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a anunțat în această seară, la Antena3, trei noutăți de importante pentru elevi, în contextul în care preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor, Rareş Voicu, i-a adresat o întrebare cu privire la transportul elevilor.

„Este un subiect extrem de important, pentru că, din păcate, pe baza unei reglementări eronate prin Legea 226, reglementare eronată care a făcut această lege inaplicabilă, am fost obligați să intervinăm printr-o ordonanță de urgență, pentru a putea face aplicabilă Legea 226. Ordonanța de urgență a fost deja prezentată în Guvern, miercuri va aprobată, iar noutățile sunt următoarele. Prima noutate este că primii trei km din naveta elevilor nu se mai decontează ca până acum cu 10 lei, ci cu 30 lei. Mai apoi, de la 3 până la 50 km, se decontează cu 3 lei/km.

A doua noutate: se scoate plafonul, limitarea de distanță, care era până acum de 50 de km. Naveta va fi decontată indiferent de distanța pe care elevul este nevoit să o parcurgă până la școală”, a spus ministrul Sorin Cîmpeanu.

„A treia noutate este foarte clară: spre deosebire de situația de până acum, nu mai este obligat elevul să avanseze banii, banii vor fi avansați de către Ministerul Educației, există un buget de 100 milioane lei în acest moment pentru decontarea navetei elevilor, urmând ca decontul să se facă la sfârșit de lună”, a zis ministrul Educației. „Deci, Ministerul Educației, prin inspectorate, livrează banii școlilor, iar elevul are relația de decontare cu școala”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

„Un alt lucru foarte important, pentru a fi deschis maximum. Există situații în țară, în trei, patru județe, în care tarifele abonamentelor sunt mai mari decât posibilitatea de decontare prin Ministerul Educației. În aceste situații, am luat legătura deja cu președinții Consiliilor Județene și sunt convins că aceștia vor negocia cu transportatorii în așa fel încât elevii să aibă condiții privilegiate”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Alte promisiuni ale Guvernului Cîțu: „Emblema acestui Guvern va fi construcția de spitale noi“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Premierul Florin Cîțu și-a luat angajamentul de a construi spitale noi în România, el susținând că va fi emblema actualului Guvern. Cîțu a precizat că singura condiție este ca proiectele de spitale noi să aibă ca termen limită de finalizare anul 2026.

”Va rămâne emblema, ștampila acestui Guvern: ne dorim să construim spitale noi. Sunt spitale în România care pot fi finalizate până în 2026, aceasta este singura condiție. De aceea îi rog pe toți ceilalți să vină cu planurile de spitale noi, care pot fi finalizate până în 2026. Eu vreau să rămână după această guvernare spitale noi în România și vom reuși să facem asta.”, a spus Florin Cîțu.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Premierul Cîțu: „Să crești taxe în acest context este sinucigaș, îți omori economia“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Premierul Florin Cîțu a declarant că Guvernul său nu va crește taxele, asta pentru că mișcarea ar fi una sinucigașă pentru economie. Cîțu consideră că soluția este să digitalizăm administrația, iar în acest fel va crește colectarea pe termen lung și România se va descurca cu fondurile disponibile.

”Am văzut în spațiul public că se reîncălzește o ciorbă mai veche, asta cu taxele. Nu, nu introducem taxe. Să introduci taxe într-o perioadă în care economia este sub potențial este sinucigaș, îți omori economia. România are resurse de a reveni în economie, iar soluția nu este să schimbi un om sau doi. Soluția este digitalizarea, aceasta este soluția pe care am văzut-o în Uniunea Europeană, este soluția să crești colectarea pe termen lung. Putem ajunge la acel deficit de 3% printr-o strategie inteligentă, putem să ne descurcăm cu banii pe care îi avem, doar să îi administrăm mai bine”, a spus Florin Cîțu.

Declarațiile lui Cîțu vin după ce economistul-șef al BNR, Valentin Lazea, a declarat că, mai devreme sau mai târziu, Guvernul va trebui să ia în considerare creșterea unor impozite.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: