Connect with us

Politica

Noul Consiliu Județean va fi format din patru partide

Maria Ionescu

Publicat

la

După cum se știe, Consiliul Județean Constanța va avea 36 de consilieri, care își vor alege noul președinte. Acesta nu a mai fost ales de către electorat, ci va fi desemnat de către consilieri. La prima ședință de Consiliu Județean, consilierii aleși își vor desemna președintele și pe cei doi vicepreședinți. Reamintim că PSD l-a nominalizat pe Cristinel Dragomir pentru funcția de președinte al CJC, în timp ce PNL l-a ales pe Gheorghe Dragomir. Rămâne de văzut ce negocieri vor avea loc și cine va fi desemnat președinte al CJ pentru următorii patru ani.  Potrivit rezultatelor alegerilor, din Consiliul Județean vor face parte: 16 consilieri PSD, 15-PNL, 3 ALDE și 3 PMP. PSD, ALDE și PMP au obținut câte un vot în plus la redistribuire, dar PNL nu a avut această șansă. Iată lista consilierilor care vor face parte din Consiliul Județean. Din partea PSD sunt următorii consilieri: Adriana Gheorghe – profesor, Horia Țuțuianu – economist, Cristinel Dragomir – inginer, Rareș Drăghici – arhitect, Mircea Pintilie – inginer, Tiberiu Roșu – economist, Gheorghe Donțu – economist, Cosmin Ciobanu – jurist, Dan Georgescu – inginer, Maria Sabrina Nedelcu – jurist, Dumitru Florea – inginer, Lucian Lungoci – inginer, Adrian Bereș – economist, Ion Marinescu – profesor, Adrian Bezineche, Vasile Moldovanu. PNL va fi reprezentat de: Gheorghe Dragomir, Gheorghe Muhscină, Adrian Manole, Robert Boroianu , Cristy Remus Baisan, Radu Cristian, Mugur Mitrana, Vasile Delicoti, George Scupra, Gheorghe Grameni, Gheorghe Moldovan, Ion Adam, Marian Iordache, Baiazid Memiș, Gheorghe Lămureanu. PMP va fi reprezentat de președintele Claudiu Iorga Palaz, de Florin Goidea și de Costel Aurelian Dumitrașcu, iar ALDE îi va avea drept consilieri județeni pe Emil Sorin Banias, Marcel Savlovschi și Daniel Dumitru Learciu. Reamintim faptul că numele menționate sunt ale primilor consilieri aleși, dar dacă vreunul dintre ei se va retrage, imediat locul său va fi luat de persoana următoare de pe listă. Așa încât, aceasta ar fi componența noului Consiliu Județean, dar nu se știe încă dacă va rămâne nemodificată.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Sunt sau nu eliminate pensiile speciale ale parlamentarilor? Banii sunt prinși în continuare în buget

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

În tot scandalul din Parlament legat de propunerea PSD privind majorarea alocațiilor copiilor, social democrații au solicitat, astăzi, introducerea unui amendament în proiectul de buget, pe tehnică legislativă, ca banii din pensiile speciale ale parlamentarilor, rămaşi cuprinşi în proiect, să fie transferaţi Ministerului Muncii pentru acordarea unor vouchere pentru copii nou-născuţi. El a cerut, în acest sens, retrimiterea la comisii a raportului, solicitare respinsă de reprezentanţii PNL.

„În buget avem trecute aproape 50 milioane de lei pe pensiile speciale ale parlamentarilor. Vă solicităm acceptarea unui amendament pe tehnică legislativă – să transferăm aceşti bani la Ministerul Muncii, să dăm la copii vouchere de 2.000 lei, pentru fiecare copil nou-născut, din banii de pensii speciale ale parlamentarilor. Dacă nu, să retrimitem raportul la comisii pentru a se face această modificare”, a spus liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis.

În replică, majoritatea parlamentară a respins propunerea din motive procedurale. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a replicat că PSD nu are dreptul să ceară retrimiterea la comisie şi a trecut la dezbaterea şi votul pe articolele proiectului de buget.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Soluția lui Florin Roman pentru creșterea alocațiilor: Confiscarea averilor PSD-iștilor condamnați

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Deputatul PNL Florin Roman a venit, astăzi, la dezbaterea legii bugetului, cu o soluție pentru creșterea alocațiilor pentru copii. El a spus că acestea alocații ar putea crește dacă s-ar confisca averile social-democraților condamnați.

„PSD-istilor, unde ati fost voi in ultimii ani? Nu cumva dvs ati guvernat Romania?  Voi ne dati noua lectii? Va spun un lucru care o sa va doara. Singurul politician roman condamnat de o instanta romaneasca pentru ca a furat bani de la copii este seful dvs, Liviu Dragnea, care acum se odihneste in puscarie pentru ca a furat bani de la copii”, a zis Florin Roman.

„Un singur amendament ar fi trebuit sa rezolve problema banilor pentru alocatii, confiscarea extinsa a averilor liderilor PSD condamnati. Am fi avut bani pentru copilasii Romaniei”, a adăugat deputatul PNL.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Circ în Parlament! Aleșii PSD au împărțit păpuși în plen

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

A fost iarăși circ în Parlament. Aleșii PSD au împărțit păpuși în urmă cu câteva momente în semn de protest față de refuzul Guvernului de a crește alocațiile copiilor. Parlamentarii PSD au scandat „alocații“ în timpul discursului premierului Florin Cîțu. În replică, liderul PNL și președintele Camerei Deputaților le-a transmis PSD-iștilor că „păpușile sunt probabil păpușile pe care le-ați manipulat“.

„Probabil, păpușile pe care le-ați adus sunt păpușile pe care le-ați manipulat de 30 de ani în administrație și guvernare. Românii au capacitatea de a judeca și nu vă mai țineți de astfel de comportamente lipsite complet de civilizație și bun simț. (…) Domnule Popa, vă rog frumos să părăsiți tribuna, vorbește primul ministru! Domnilor de la PSD, vă rog să vă comportanți civilizat! Lăsați circul!“, a afirmat Cîțu.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: