Connect with us

Actual

Mită electorală la Năvodari. Opoziţia acuză intenţia de fraudare masivă a alegerilor

Maria Ionescu

Publicat

la

Serviciul de urgenţă 112 a fost apelat, în această zi, de mai multe ori, de către locuitori ai oraşului Năvodari, care au precizat că în curtea întreprinderii publice “Termica Distribuţie Năvodari SRL” are loc o petrecere. Motivul apelurilor telefonice nu a fost însă adunarea a circa 40-50 de persoană la mese, ci faptul că printre aceştia se aflau şi politicieni din oraş, care participă la alegerile locale. Am reuşit să stăm de vorbă cu una dintre persoanele care a apelat serviciul 112, iar aceasta ne-a declarat: “I-am prins. Fugeau consilierii ca şobolanii, cu maşini care aveau geamuri fumurii, ca să nu fie văzuţi şi recunoscuţi. Era şi Chelaru printre ei, nu mi-a venit să cred câţi oameni, câţi politicieni PSD, au dorit să fie la petrecere. Dar acum se audiază martori şi vom vedea ce va ieşi. Primii care au venit să fotografieze au fost cei de la PMP, dar după aia au venit şi de la PNL şi PRU.”, declară sursa noastră.

Termica-mita-electorala-1Până să ajungă Poliţia la faţa locului, mai  mulţi petrecăreţi au preferat să o şteargă, pentru a nu fi luaţi la întrebări. Cu toate acestea, poliţiştii au demarat cercetările pentru a stabili dacă este vorba despre mită electorală şi coruperea alegătorilor. Oamenii legii au stat de vorbă cu cei pe care i-au găsit la faţa locului. Se pare că anumite declaraţii au scos în evidenţă faptul că la acea masă festivă se sărbătorea încetarea raporturilor de activitate a unei persoane cu respectiva societate comercială. Cu toate acestea, este greu de precizat ce căutau la masă candidaţi la Primăria Năvodari şi, cu atât mai mult, care era rostul primarului interimar Chelaru printre petrecăreţi.

Termica-mita-electorala-3Potrivit unui comunicat transmis redacţiei noastre de unul din candidaţii la funcţia de primar al localităţii Năvodari, „viceprimarul PSD Florin Chelaru a fost însoţit de echipa sa de consilieri: Vasile Moruzi, Marian Surdu, Florin Drăghici, Liviu Stan, Luana Popa, Bogdan George Boaşcă.”. În comunicat se mai arată că cetăţenii de etnie romă din zona Termica ar fi predat cărţile lor de identitate contra sumei de 350 de lei, ceea ce ar arăta intenţia de fraudare masivă a alegerilor, la Năvodari.

Termica-Mita-Electorala-2

Chelaru a fost implicat şi în scandalul mitei electorale din 2012

Numele lui Florin Chelaru a fost menţionat într-un dosar penal întocmit în campania electorală de acum patru ani, mai exact pe 9 iunie 2012, cu o zi înaintea votării, pentru mită electorală. La data menţionată, un membru al secţiei de votare nr. 9 din Năvodari, pe numele său Dan Ilie, a fost contactat de Florin Chelaru, în prezenţa candidatului PSD pentru un post de consilier, Radu Pândici. Viceprimarul i-a propus membrului secţiei de votare o şpagă de 1.000 de euro, pentru a nu fi atent la numărătoarea voturilor şi pentru a simula că i se face rău şi că are nevoie de aer, ca să părăsească sub acest motiv fals incinta în care urmau să fie numărate voturile, la sfârşitul procesului electoral. Ilie, care filma această convorbire cu telefonul mobil, a intrat în jocul propus stabilind să primească un avans de 500 de euro, în seara acelei zile. Îndată după finalizarea discuţiei, Dan Ilie s-a deplasat la Poliţie, cu materialul filmat, pentru a solicita oamenilor legii să organizeze prinderea mituitorului în flagrant. Ulterior, denunţătorul şi poliţiştii s-au deplasat la Parchetul Judecătoriei Constanţa, pentru autorizarea flagrantului, însă procurorul de serviciu i-a trimis la Parchetul Tribunalului. Acolo, procurorul Constantin Balaican i-a trimis înapoi de unde veniseră. După o altă plimbare, poliţiştii au sunat la DGA. Abia atunci, Balaican s-a decis să înregistreze denunţul sub numărul 841/P/2012, însă a motivate că întocmirea mandatului durează, aşa că i-a trimis pe poliţişti în acţiune, fără nimic la mână, cu promisiunea că va întocmi actele a doua zi dimineaţă.  Ulterior, însă, le-a comunicat acestora că numărul de înregistrare nu e bun şi că mai bine ar fi să amâne flagrantul pentru a doua zi. A doua zi, fiind ziua votării, acţiunea s-a amânat din nou, iar dosarul a fost reînregistrat abia în prima zi după alegeri. Desigur, fără flagrant, înregistrarea cu telefonul nu avea nicio forţă probantă.

Fostul pocuror Balaicam, urmărit penal pentru luare de mită

După această tergiversare ticăloasă, Balaican s-a pensionat. Însă în urmă cu trei luni Parchetul Curţii de Apel Constanţa a început urmărirea penală împotriva sa, în baza denunţului formulat de omul de afaceri Răzvan Dimoftache, potrivit căruia i-ar fi dat mită în mod sistematic procurorului pentru a interveni în vederea obţinerii unei soluţii favorabile într-un dosar penal al său. Dimoftache a făcut publică înregistrarea sa, în care se vedea că i-a dat procurorului o mică atenţie de 200 de euro.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

În plin scandal legat de regulamentul de parcare, polițiștii locali au aplicat sancțiuni de peste 27.000 de lei în numai o zi

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

În plin scandal pe marginea proiectului de regulament de parcare în orașul Constanța, polițiștii locali împart amenzi în stânga și în dreapta pentru opriri și staționări neregulamentare. Potrivit unui comunicat al Primăriei Constanța, polițiștii locali au aplicat sancțiuni în valoare de 27.750 de lei pentru nerespectarea prevederilor privind circulația pe drumurile publice. Și asta numai într-o singură zi. În total, în baza O.U.G. nr. 195/2002R, au fost aplicate 95 de sancțiuni contravenționale cu o valoare totală de 27.750 lei și 195 puncte de penalizare. Ca urmare a staționării neregulamentare, în cazul a 10 autovehicule s-a dispus ridicarea acestora de pe partea carosabilă a drumului public.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Acțiune pe DN 22 Constanța-Tulcea. Câte permise de conducere au reținut polițiștii

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Constanța și ai Serviciului  Rutier Tulcea au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea încălcării normelor rutiere privind viteza de deplasare și efectuarea depășirilor neregulamentare pe DN 22, sectorul de drum cuprins între localitatea Lumina, din județul Constanța, și județul Tulcea.

În urma acțiunii, polițiștii au aplicat 148 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 48.560 de lei, dintre care 104 pentru depășirea limitei de viteză.

Totodată, au fost reținute 27 de permise de conducere, dintre care 23 pentru depășirea cu peste 50 km/h a vitezei maxime admise și 4 pentru depășire neregulamentară.

Exemplu:

La data de 24 februarie a.c., în jurul orei 11.15, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Constanța au identificat un bărbat, de 22 de ani, care a condus un autoturism pe DN 22, în afara localității Tariverde, având o viteză de 167 km/h pe un sector de drum cu limita de viteză de 100 km/h.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei și suspendarea permisului de conducere pe o perioadă de 90 de zile.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Doi minori din Băneasa au furat din 11 societăți comerciale. Au fost reținuți de polițiști

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Doi minori din Băneasa au fost reținuți de polițiști pentru că au furat din mai multe societăți comerciale.

Potrivit Biroului de presă al IPJ Constanța, urmare a cercetărilor în mai multe dosare penale care vizează săvârșirea infracțiunii de furt calificat, polițiști din cadrul Secției 8 Rurală Băneasa au identificat 2 minori, de 16, respectiv 17 ani, bănuiți de comiterea faptelor.

Astfel, în perioada noiembrie 2020 – februarie 2021, cei doi ar fi sustras bunuri din 11 societăți comerciale de pe raza comunei Băneasa.

Minorii au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind prezentați instanței de judecată, care a dispus măsura arestului preventiv pentru o perioadă de 18 zile față de minorul de 17 ani și măsura controlului judiciar pentru 60 de zile față de minorul de 16 ani.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: