Conecteaza-te cu noi

Administratie

Aleșii din Constanța au majorat valoarea estimată pentru reabilitarea rețelelor termice. Motivul? Creșterea prețurilor materialelor

Published

on

Consilierii locali din Constanța au aprobat, astăzi, un proiect de hotărâre privind aprobarea studiului de fezabilitate în vederea „reabilitării rețelelor termice primare/transport a energiei termice din municipiul Constanța – etapa 2, revizia 2″ și a indicatorilor tehnico-economici aferenți investiției propuse. Valoarea estimată a investiției este de 35.012.365 de euro.

În raportul de specialitate care a stat la baza proiectului de hotărâre se arată că, inițial, consilierii locali au aprobat același proiect în 23.04.2021, dar cu o valoare de 20.207.127,06 euro fără TVA. Însă, spune Primăria, niciun operator economic nu a depus oferta, prin urmare aceasta a fost anulata automat de către operatorul SEAP.

„În data de 07.10.2021, un operator economic interesat sa participe la procedura de atribuire mai sus-menționata, a transmis informarea prin intermediul operatorului SEAP ca nu var putea participa la procedura din cauza bugetului insuficient alocat acestei etape a Studiului de Fezabilitate, fapt datorat creșterii preturilor materialelor; prețul elementelor preizolate a suferit o creștere considerabilă din data întocmirii studiului de fezabilitate până în prezent; creșterea ratei de inflație de la procentul estimat de 2,1 % la data întocmirii studiului de fezabilitate, pana la 6,2 % valoare estimata în prezent; prevederile HG 907 /2016 referitoare la posibilitatea actualizării valorii devizului general înainte de lansarea procedurii de licitație“, se arată în proiectul de hotărâre.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions