Connect with us

Politica

Alt politician care face pușcăria…acasă. Ionel Arsene, fostul baron de la Neamț, s-a predat autorităților din Italia

Published

on

ionel arsene x

Fostul baron de Neamț Ionel Arsene s-a predat autorităților din Bari, Italia. Ionel Arsene, baronul PSD de Neamț, a fost condamnat în această lună la 6 ani și 8 luni cu executare de Curtea de Apel Brașov într-un dosar de corupție. Sentința este definitivă. Procesul a început încă de acum cinci ani. Instanța a dispus și confiscarea de la Arsene a sumelor de 80.000 de euro și 80.000 de lei.

Ionel Arsene ar fi plecat din țară pe 4 martie, cu avionul. A zburat de pe Otopeni pe Aeroportul din Roma. Nu avea nicio interdicție de a părăsi țara, au declarat surse judiciare. După pronunțarea sentinței, Arsene a fost dat în urmărire.

Printre cei care sfidează statul român din Italia se numără și Mario Iorgulescu, care a fost condamnat, în primă instanţă, la 15 ani şi 8 luni de închisoare pentru omor și conducere sub influența băuturilor alcoolice și drogurilor, dar pedeapsa i-a fost contopită cu o mai veche condamnare, definitivă, pentru complicitate la lipsire ilegală de libertate.

De altfel, și orașul Constanța are o „personalitate“, care face pușcărie în Italia, la domiciliu. Este vorba de omul de afaceri Sorin Strutinsky, condamnat la 10 ani și 4 luni de închisoare pentru corupție, care nu a putut fi extrădat din Italia, unde s-a predat autorităților judiciare în 2021.

Moda cu pușcăria la domiciliu în Italia vine după ce țara se confruntă cu supraaglomerarea sistemului penitenciar.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta