Conecteaza-te cu noi

Actual

Alți 14 cetățeni străini au intrat ilegal în țară. Au fost depistați în zona localității Cetate, județul Constanța

Published

on

migranti

În urma activităților informativ-operative specifice, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au reținut, în zona de frontieră, în proximitatea localității Cetate, paisprezece  cetățeni străini care au trecut ilegal frontiera de stat din Republica Bulgaria în România.

În data de 22 ianuarie, în jurul orei 17.00, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Băneasa au desfășurat o acțiune specifică pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale, urmare a informațiilor existente la nivelul structurii.

Astfel, prin dislocarea de forțe suplimentare și utilizând mijloace de supraveghere terestre și aeriene, au detectat în pădurea din apropierea localității Cetate paisprezece persoane care se deplasau dinspre frontiera cu R. Bulgaria.

Supravegherea acestora a continuat, pentru identificarea călăuzei care ar fi facilitat trecerea ilegală a frontierei de stat. Întrucât nu au fost observate persoane în proximitatea frontierei, polițiștii de frontieră au procedat la somarea și reținerea acestora, stabilind faptul că, sunt persoane care nu dețin documente de identitate și care nu vorbesc limba română.

Advertisement

”În urma cercetărilor, a rezultat faptul că aceștia sunt cetățeni sirieni, care au trecut ilegal frontiera de stat a României dinspre Bulgaria. Având în vedere temperatura scăzută, o expunere prelungită la frig putea să pună în pericol viața acestor persoane. Persoanele depistate nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de intrare în țară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat.”, a precizat Andrei Ene, purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă.

Vă reamintim faptul că în zilele de 14 și 20 ianuarie a.c., alți 19 cetățeni străini au fost depistați de polițiștii de frontieră prin utilizarea tehnicii de supraveghere terestră și aeriană, pe raza localităților Ostrov și Băneasa, dupa ce au trecut ilegal frontiera de stat din R. Bulgaria, în România.

Toate persoanele despitate au fost predate autorităților de frontieră bulgare, în baza acordului de readmisie dintre România și R. Bulgaria.

Cooperarea autorităților de frontieră din România și Bulgaria, precum și utilizarea de echipamente de supraveghere terestre și aeriene cu sisteme optoelectronice, cu vedere pe timp de noapte, au asigurat combaterea imigrației ilegale, precum și salvarea persoanelor care au trecut ilegal frontiera, întrucât o expunere prelungită la frig putea să pună în pericol viața acestora.

Advertisement

Foto: Garda de Coastă

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions