Conecteaza-te cu noi

Justitie

Amânare în pronunțare în dosarul campusului Henri Coandă. Când află Radu Mazăre dacă va fi condamnat pentru luare de mită și fals în declarații

Published

on

Judecătorii de la Înalta Curte de Justiție și Casație a României nu s-au pronunțat, luni, 21 martie a.c., în dosarul campusului social Henri Coandă din Constanța.

Curtea Supremă a amânat pronunțarea pentru data de 18 aprilie 2022.

IMPORTANT! Decizia, oricare ar fi ea, va fi definitivă!

Acuzațiile 

Advertisement

În dosarul campusului social Henri Coandă, fostul primar al Constanței, Radu Ştefan Mazăre, este acuzat de luare de mită şi de fals în declaraţii, fratele acestuia, fostul senator PSD Alexandru Mazăre este bănuit de complicitate la luare de mită şi de fals în declaraţii, iar în sarcina omului de afaceri Avraham Morgenstern s-a reţinut infracţiunea de dare de mită.

Amintim că, în primă instanță, Înalta Curte a decis schimbarea încadrării juridice a faptelor reţinute în sarcina lui Alexandru Mazăre din trei infracţiuni de fals în declaraţii (…) în infracţiunea de fals în declaraţii. Ulterior, completul de judecată a decis condamnarea lui Alexandru Mazăre (…) la pedeapsa de 5.000 de lei amendă penală. În continuare, judecătorii au decis achitarea lui Alexandru Mazăre sub aspectul infracţiunii de complicitate la luare de mită. Instanţa a decis că fapta de care este acuzat fratele lui Radu Mazăre nu există. Omul de afaceri Avraham Morgenstern a fost achitat sub aspectul infracţiunii de dare de mită, după ce judecătorii au concluzionat că „fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege“.

Radu Mazăre şi Avraham Morgenstern au fost reţinuţi preventiv pentru 24 de ore pe 8.04.2014.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions