Connect with us

Actual

Ambulatoriul din Eforie Sud intră în proces de reabilitare, modernizare și dotare cu echipamente pentru hidroterapie

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

La propunerea Consiliului Județean Constanța, Ambulatoriul din stațiunea Eforie Sud va intra în plin proces de reabilitare. La sfârșitul săptămânii trecute au fost atribuite contractele pentru proiectul “Reabilitarea, modernizarea și dotarea Ambulatoriului Eforie Sud”, existând informații publice pe SEAP pentru anunțul de atribuire nr. 185767/13.01.2018. Potrivit documentului, utoritarea județeană a anunțat intenția de a reabilitare, modernizare și dotare a unității medicale din Eforie Sud prin anunțul nr. 177894 din 08.08.2017.

Revenind la contractul semnat zilele trecute, documentul vizează achiziția de „Masini, Utilaje, si Instalatii pentru ocrotirea sanatatii” și “Echipamente pentru Hidroterapie”, toate aferente proiectului „Reabilitarea, modernizarea si dotarea Ambulatoriului Eforie Sud”. Tipul contractului si locul de executare a lucrarilor, de furnizare a produselor sau de prestare a serviciilor furnizare, cumpărare, locul principal de livrare: Judetul Constanta, Ambulatoriul Eforie Sud,str. Republicii nr. 7, potrivit contractului.

Descrierea succinta a contractului sau a achizitiei/achizitiilor: Atribuirea pe 3 Loturi (trei contracte) pentru furnizare, instalare, punere în functiune aparatura si echipamente medicale, instruirea personalului beneficiarului final si asigurarea service-ului în perioada de garantie a echipamentelor medicale, repunerea in parametrii functionali in caz de defectiune pe perioada de garantie acordata produsului, pentru „Masini, Utilaje, si Instalatii pentru ocrotirea sanatatii” aferente proiectului „Reabilitarea, modernizarea si dotarea Ambulatoriului Eforie Sud”, cod SMIS 38329, conform cerintelor descrise in Caietul de sarcini si in Fisele tehnice, parte integranta a caietului de sarcini, atasate acestuia si publicate in SEAP. Pretul produselor include si aceste servicii. – LOT 1 – APARATURA MEDICALA PENTRU FIZIOTERAPIE, – LOT 2 – ECHIPAMENTE PENTRU HIDROTERAPIE, – LOT 3 – ECHIPAMENTE NECESARE SALILOR DE RECUPERARE.

Contractul intra sub incidenta acordului privind contractele de achizitii publice, valoarea totala finala a contractului este de 1.334.640 lei fără TVA, iar tipul procedurii folosite în vederea atribuirii a fost licitația deschisă, prin prețul cel mai scăzut. Au fost primite două oferte, iar data atribuirii a fost 21.12.2017, pentru licitația deschisă organizată fiind primite două oferte.

Pe loturi, a fost semnat un prim contract (nr. 35976/21.12.2017) pentru “Masini utilaje si instalatii pentru ocrotirea sanatatii-Lot 1 Aparatura medicala pentru fizioterapie” cu SC Logaritm SRL din București. Valoarea totală finală a acestui contract este de 1.025.680.00 fără TVA.

“Contractul poate fi subcontractat în proportție de 5%, în următoarele condiții: Procentul reprezinta partea din contract pe care ofertantul o subcontracteaza pentru livrare (transport), instalare, punere in functiune, instruirea personalului, mentenanta si service-ul in perioada de garantie a echipamentelor medicale”, se arată în documentul postat, zilele trecute, pe SEAP.

Un alt doilea contract – 35016/12.12.2017 – a fost semnat pentru “Masini, utilaje si Instalatii pentru ocrotirea sanatatii-Lot 2 Echipamente pentru Hidroterapie”. Și pentru acest lot au fost primite tot două oferte, iar firma desemnată câștigătoare a fost SC BTL România Aparatură Medicală SRL din București.

Valoarea totală finală a acestui contract este de 165.700.00  fără TVA. De data aceasta, contractul NU poate fi subcontractat.

“ATENTIE! Durata contractului include: termenul de furnizare + termen receptie cantitativa + termen de receptie calitativa + termen plati facturi. Sursa de finantare a prezentului contract este stabilita din surse proprii ale Consiliului Judetean Constanta, pentru continuarea Proiectului „Reabilitarea, modernizarea si dotarea Ambulatoriului Eforie Sud”, cod SMIS 38329. CLAUZA SUSPENSIVA: Ordinul de începere va fi emis si contractul va putea fi executat numai daca finantatorul Proiectului „Reabilitarea, modernizarea si dotarea Ambulatoriului Eforie Sud” – Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene nu va decide restituirea de catre Judetul Constanta a sumelor primite prin Contractul de finantare nr. 4148/05.05.2014, se mai precizează în documentul postat pe SEAP”, se mai arată în anunțul postat pe SEAP.

Promisiuni vechi

Promisiunile pentru reabilitare și dotarea unității medicale din Eforie Sud există de ani buni. Nicușor Constantinescu, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, anunța încă din anul 2013 că Ambulatoriul din Eforie Sud va intra în plin lucrări capitale. Tot atunci, Constantinescu susținea că banii provin de la Uniunea Europeană, iar lucrările vor ajunge să coste peste două milioane de euro. Spitalul de Ortopedie, Traumatologie și Recuperare Medicală Eforie Sud a fost preluat în administrare de CJC în 2010, iar Nicușor Constantinescu a declarat la vremea respectivă că administrația județeană a salvat unitatea medicală de la faliment având datorii uriașe.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Viitorul și Farul au fuzionat. Angajamentul va fi prezentat luni, 21 iunie

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Conducerea echipei de fotbal FC Viitorul a anunțat că ajuns la o înțelegere cu Farul Constanța pentru fuziunea celor două. Clubul din Liga 1, format în urma angajamentului dintre Gică Hagi și Ciprian Marica, va fi prezentat oficial luni, 21 iunie, în cadrul unui eveniment special. Viitorul Constanța a făcut anunțul prin intermediul unui comunicat de presă.

„Vă anunțăm cu bucurie începerea unui nou proiect în fotbalul constănțean – Împreună suntem mai puternici – prin care ne dorim să fim cei mai buni!

Luni, 21 iunie, de la ora 12.00, la Sala Viena (zona SPA) de la Hotelul Iaki din Constanța, vom organiza o conferință de presă la care vor participa, alături de toți cei implicați în acest proiect, numeroase legende ale fotbalului constănțean precum și reprezentanți ai suporterilor noștri.

Pornind de la tradiția fotbalului de la malul mării, vom îmbina trecutul cu prezentul pentru a construi viitorul și a duce această iubire a tuturor suporterilor constănțeni la nivelul pe care cu toții îl dorim”, se arată în comunicat.

Noua echipă din Liga 1 se va numi Farul Constanța, a anunțat Gică Popescu.

Sursa: b1.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Bugetul alocat persoanelor fizice în cadrul Programului Rabla Plus, epuizat în 2 luni

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Administraţia Fondului pentru Mediu a anunțat că va suplimenta suplimenta cu 20 milioane de lei bugetul alocat persoanelor fizice în cadrul Programului Rabla Plus. Bugetul alocat iniţial pentru persoanele fizice, în valoare de 200 milioane de lei a fost rezervat integral la aproximativ 2 luni de la lansarea programului, demonstrând interesul cetăţenilor faţă de autovehiculele electrice, mai prietenoase cu mediul înconjurător. În cadrul Programului Rabla Plus, se acordă două tipuri de ecotichete, respectiv 45.000 de lei pentru maşinile full electrice şi 20.000 de lei pentru maşinile hibrid plug-in, dar nu mai mult de 50% din valoarea autoturismului nou. Cei care vor dori să renunţe la o maşină veche, poluantă, şi să achiziţioneze un autovehicul electric vor beneficia atât de prima de casare acordată prin Programul Rabla Clasic, în valoare de 7.500 de lei, cât şi de ecotichetul alocat în cadrul Programului Rabla Plus.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Un bărbat a fost scos inconștient din mare, în 2 Mai. Intervine elicopterul

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, 17 iunie, un bărbat a fost scos inconștient din mare, în stațiunea 2 Mai, lângă Micul Golf.

La fața locului s-au deplasat de urgență echipaje de salvare, respectiv elicopterul SMURD, un echipaj al Serviciului de Ambulanță, precum și o autospecială de stingere cu modul de descarcerare.

La ora actuală se efectuează protocol de resuscitare.

Știre în curs de actualizare.

Update: În urmă cu puțină vreme, bărbatul a fost declarat decedat. Avea 62 de ani și era turist.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: