Connect with us

Actual

Ambulatoriul din Eforie Sud intră în proces de reabilitare, modernizare și dotare cu echipamente pentru hidroterapie

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

La propunerea Consiliului Județean Constanța, Ambulatoriul din stațiunea Eforie Sud va intra în plin proces de reabilitare. La sfârșitul săptămânii trecute au fost atribuite contractele pentru proiectul “Reabilitarea, modernizarea și dotarea Ambulatoriului Eforie Sud”, existând informații publice pe SEAP pentru anunțul de atribuire nr. 185767/13.01.2018. Potrivit documentului, utoritarea județeană a anunțat intenția de a reabilitare, modernizare și dotare a unității medicale din Eforie Sud prin anunțul nr. 177894 din 08.08.2017.

Revenind la contractul semnat zilele trecute, documentul vizează achiziția de „Masini, Utilaje, si Instalatii pentru ocrotirea sanatatii” și “Echipamente pentru Hidroterapie”, toate aferente proiectului „Reabilitarea, modernizarea si dotarea Ambulatoriului Eforie Sud”. Tipul contractului si locul de executare a lucrarilor, de furnizare a produselor sau de prestare a serviciilor furnizare, cumpărare, locul principal de livrare: Judetul Constanta, Ambulatoriul Eforie Sud,str. Republicii nr. 7, potrivit contractului.

Descrierea succinta a contractului sau a achizitiei/achizitiilor: Atribuirea pe 3 Loturi (trei contracte) pentru furnizare, instalare, punere în functiune aparatura si echipamente medicale, instruirea personalului beneficiarului final si asigurarea service-ului în perioada de garantie a echipamentelor medicale, repunerea in parametrii functionali in caz de defectiune pe perioada de garantie acordata produsului, pentru „Masini, Utilaje, si Instalatii pentru ocrotirea sanatatii” aferente proiectului „Reabilitarea, modernizarea si dotarea Ambulatoriului Eforie Sud”, cod SMIS 38329, conform cerintelor descrise in Caietul de sarcini si in Fisele tehnice, parte integranta a caietului de sarcini, atasate acestuia si publicate in SEAP. Pretul produselor include si aceste servicii. – LOT 1 – APARATURA MEDICALA PENTRU FIZIOTERAPIE, – LOT 2 – ECHIPAMENTE PENTRU HIDROTERAPIE, – LOT 3 – ECHIPAMENTE NECESARE SALILOR DE RECUPERARE.

Contractul intra sub incidenta acordului privind contractele de achizitii publice, valoarea totala finala a contractului este de 1.334.640 lei fără TVA, iar tipul procedurii folosite în vederea atribuirii a fost licitația deschisă, prin prețul cel mai scăzut. Au fost primite două oferte, iar data atribuirii a fost 21.12.2017, pentru licitația deschisă organizată fiind primite două oferte.

Pe loturi, a fost semnat un prim contract (nr. 35976/21.12.2017) pentru “Masini utilaje si instalatii pentru ocrotirea sanatatii-Lot 1 Aparatura medicala pentru fizioterapie” cu SC Logaritm SRL din București. Valoarea totală finală a acestui contract este de 1.025.680.00 fără TVA.

“Contractul poate fi subcontractat în proportție de 5%, în următoarele condiții: Procentul reprezinta partea din contract pe care ofertantul o subcontracteaza pentru livrare (transport), instalare, punere in functiune, instruirea personalului, mentenanta si service-ul in perioada de garantie a echipamentelor medicale”, se arată în documentul postat, zilele trecute, pe SEAP.

Un alt doilea contract – 35016/12.12.2017 – a fost semnat pentru “Masini, utilaje si Instalatii pentru ocrotirea sanatatii-Lot 2 Echipamente pentru Hidroterapie”. Și pentru acest lot au fost primite tot două oferte, iar firma desemnată câștigătoare a fost SC BTL România Aparatură Medicală SRL din București.

Valoarea totală finală a acestui contract este de 165.700.00  fără TVA. De data aceasta, contractul NU poate fi subcontractat.

“ATENTIE! Durata contractului include: termenul de furnizare + termen receptie cantitativa + termen de receptie calitativa + termen plati facturi. Sursa de finantare a prezentului contract este stabilita din surse proprii ale Consiliului Judetean Constanta, pentru continuarea Proiectului „Reabilitarea, modernizarea si dotarea Ambulatoriului Eforie Sud”, cod SMIS 38329. CLAUZA SUSPENSIVA: Ordinul de începere va fi emis si contractul va putea fi executat numai daca finantatorul Proiectului „Reabilitarea, modernizarea si dotarea Ambulatoriului Eforie Sud” – Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene nu va decide restituirea de catre Judetul Constanta a sumelor primite prin Contractul de finantare nr. 4148/05.05.2014, se mai precizează în documentul postat pe SEAP”, se mai arată în anunțul postat pe SEAP.

Promisiuni vechi

Promisiunile pentru reabilitare și dotarea unității medicale din Eforie Sud există de ani buni. Nicușor Constantinescu, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, anunța încă din anul 2013 că Ambulatoriul din Eforie Sud va intra în plin lucrări capitale. Tot atunci, Constantinescu susținea că banii provin de la Uniunea Europeană, iar lucrările vor ajunge să coste peste două milioane de euro. Spitalul de Ortopedie, Traumatologie și Recuperare Medicală Eforie Sud a fost preluat în administrare de CJC în 2010, iar Nicușor Constantinescu a declarat la vremea respectivă că administrația județeană a salvat unitatea medicală de la faliment având datorii uriașe.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Adrian Glugă, șeful IPJ Constanța, înaintat la gradul de chestor de poliție

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, președintele Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete de înaintare în grad pentru zeci de angajați ai Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului de Telecomunicații Speciale, Serviciului de Protecție și Pază.

Printre acestea se numără și cel prin care a acordat gradul profesional de chestor de poliţie lui Adrian-Constantin Glugă,  șef al IPJ Constanța.

De asemenea, a fost înaintat în gradul profesional de chestor general de poliţie Bogdan Despescu, fost șef al IPJ Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

(FOTO) Șantierul Naval Damen Mangalia a lansat la apă cinci nave

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Damen a lansat la apă cinci nave, aflate în lucru pe Șantierul Naval Damen Mangalia: cea mai modernă și tehnologizată navă off-shore pentru căutarea și recuperarea de diamante din lume, doua feriboturi RoRo hibride GNL și două nave fluviale tip cisternă, parțial echipate (Inland tankers). Lucrările la aceste nave au început în cursul anului trecut și vor continua în cursul anului viitor.

Șantierul Naval Damen Mangalia este cel mai mare șantier din Europa. Odată cu preluarea managementului șantierului, Damen s-a angajat într-un parteneriat strategic pe termen lung cu Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri. Șantierul Naval Damen Mangalia beneficiază de capacitatea comercială la nivel mondial și expertiza în domeniul construcțiilor și reparațiilor navale al Grupului Damen pentru a dezvolta continuu portofoliul de comenzi primite de șantier, pentru atragerea de forță de muncă și pentru a face toate investițiile necesare.

“Parteneriatul dintre Damen și România își arată primele rezultate. În contextul actualei pandemii, Șantierul Naval Damen Mangalia dovedește astfel că poate produce, în condiții dificile o gamă largă de nave medii și mari, foarte avansate din punct de vedere tehnologic. România redevine astfel un lider în Europa, în construcția navală”, a declarat Virgil Popescu, Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

“Suntem foarte entuziasmați să construim aceste nave la Șantierul Naval Damen Mangalia. Șantierul dovedeste calitate și are forța de muncă și infrastructura necesare pentru a construi nave de o complexitate înaltă. Suntem mândri că am reușit să facem un adevărat tur de forță în lansarea concomitentă la apă a cinci nave dovedind potențialul imens al parteneriatului dintre Damen și România”, a declarat Mark Vermeulen, Managing Director MSV Unit, Damen Group.

Cele cinci nave lansate săptămâna trecută la Mangalia deservesc arii diversificate pentru mai mulți clienți:

  • navă pentru căutarea și recuperarea de diamante de la mare adâncime – lungă de 177 de metri, comandată de către DeBeers Marine Namibia, va fi cea mai modernă și tehnologizată navă off-shore de acest tip din lume; Noua navă de tip offshore va beneficia de un sistem dinamic de poziționare – DP2, care se bazează pe un sistem cu șapte propulsoare – alimentate de șase generatoare de câte 3230 eKW fiecare. Valoarea contractului de aproximativ 42 de milioane de euro.
  • doua feriboturi/nave inovatoare hibride de tip RoRo -construite pentru Seaspan Ferries Corporation, ca parte a programului de înlocuire a flotei companiei. Navele vor fi clasificate de Bureau Veritas și vor intra în exploatare în 2021. Feriboturile vor fi dotate cu baterii de 2 megawați, dar vor permite inclusiv stocarea a peste 200 de metri cubi de GPL Fiecare dintre cele două nave inovatoare are o lungime de 149 de metri lungime și au fost proiectate de așa natură încât să permită încărcarea și transportul – pe culoare – cu o lungime totală de 1034 metri.
  • doua nave fluviale tip cisterna (Inland tankers), cu următoarele caracteristici: lungime totală de 85 metri, adâncime la puntea principală de 4,5 metri și o greutate Casco de 454 tone. Acestea sunt primele două din totalul de patru nave care vor fi construite pentru Gebr. De Jonge Shipbuilding Services B.V., în conformitate cu normele și reglementările Societaății de clasificare Lloyd’s Register. Navele sunt programate pentru livrare din Constanța, în luna decembrie a acestui an și vor fi predate clientului final în Olanda.

Această lansare este o etapă importantă în procesul de construcție a navelor și reprezintă un moment cheie, ce marchează finalizarea lucrărilor de sudură corp, presupunând, de asemenea, un progres semnificativ al lucrărilor de vopsitorie corp exterior și nu numai. De asemenea, după această fază, se vor instala echipamente specifice fiecărei nave, sistemele de tubulatură și se vor finaliza lucrările electrice și tâmplărie.

Damen a câștigat oferta de construire a acestor nave datorită reputației excelente, angajamentului față de calitate și infrastructurii dovedite de Șantierul Naval Damen Mangalia. Șantierul a lucrat îndeaproape cu clienții săi pentru a se asigura că noile nave îndeplinesc standardele stricte de siguranță, de performanță și de funcționare necesare pentru a oferi servicii optime.

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

OFICIAL! Orașul Cernavodă și alte două comune din județul Constanța intră în carantină

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

OFICIAL! Orașul Cernavodă și alte două comune din județul Constanța intră în carantină

Rând pe rând, localitățile din județul Constanța intra in carantina. Din cauza numărului mare de infectări cu noul coronavirus, autoritățile decid carantinarea localităților. Vineri, instituțiile abilitate au decis carantinarea orașului Cernavoda și a comunelor Cumpăna și Târgușor.

Măsura intra in vigoare din 28 Noiembrie, de la ora 20.00.

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: