Conecteaza-te cu noi

Politica

Amendamentele PSD la buget, respinse pe bandă. 227 de parlamentari au votat împotriva dublării alocațiilor de stat

Published

on

A fost o noapte lungă pentru parlamentari. Aleșii au votat până la ora 2.00 amendamentele PSD la legea bugetului de stat. După cum era de așteptat, absolut toate propunerile social-democraților au fost respinse de majoritatea parlamentară compusă din PNL, USR-PLUS și UDMR. Printre amendamentele respinse se numără și cel care prevedea dublarea alocațiilor de stat pentru copii. Împotriva acestuia au votat 227 de parlamentari, 183 au fost „pentru“, doi aleși s-au abținut, iar unul nu a votat. Referitor la decizia din Parlament, deputatul de Constanța al PSD Horia Țuțuianu, fost președinte al Consiliului Județean Constanța, le-a transmis colegilor de la PNL, USRPLUS și UDMR că alocațiile copiilor nici nu ar fi trebuit să fie subiect de controversă între partidele politice!

„Dar nu, ați preferat să puneți orgoliul politic deasupra interesului a milioane de copii, ați preferat să votați contrar celor ce susțineați în urmă cu doar câteva luni. Ieri, când ați votat împotriva acestui amendament, ați demonstrat încă o dată minciunile din campania electorală. Mai grav este că ați demonstrat cât de mult vă pasă de viitorul acestei țări. De fapt, NU VĂ PASĂ! Doar 0,27% din PIB, aceasta ar fi fost efortul bugetar pentru creșterea alocațiilor. Vi s-a părut prea mult? Atunci încercați un exercițiu de imaginație: aveți un venit lunar în familie de 2800 de lei și doi copii de crescut. Dacă adăugăm și alocațiile ar fi 3232 de lei.  Tot mult vi se pare, domnilor parlamentari?  Cum ați împărți această sumă? De unde ați tăia ca să vă ajungă acești bani? Asta este România reală! Poate la această Românie ar fi trebuit să vă gândiți în momentul în care ați votat împotriva amendamentului de majorare a alocațiilor. Poate tot la această Românie ar fi trebuit să se gândească acei colegi ai d-voastră care au propus o creștere a salariului minim de 2 lei pe zi. Dar probabil că în România normală a dlui Iohannis, în care trăiți și d-voastră, lucrurile stau altfel.“, a declarat Țuțuianu.

Fostul șef al CJ Constanța a declarat pentru Ordinea.ro că aleșii puterii au respins inclusiv amendamentele propuse pentru județul Conastanța. Țuțuianu a spus că erau prevăzuți bani pentru primării, inclusiv pentru administrațiile liberle. „Așadar, amendamentele noastre nu aveau culoare politică.“, a afirmat Țuțuianu.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions