Conecteaza-te cu noi

Politica

Zi decisivă pentru Elena Udrea şi Ioana Băsescu. Instanța anunţă sentinţa în dosarul finanţării campaniei lui Traian Băsescu

Published

on

Curtea de Apel București ar putea da, astăzi, un prim verdict în dosarul de mare corupție în care sunt judecate Elena Udrea, fost ministru al Dezvolătrii și Turismului, fiica fostului președinte al României, Traian Băsescu, Ioana, dar și fostul președinte al CJ Tulcea, Victor Tarhon și alte persoane, pentru modalitatea de finanțare a campaniei prezidențiale din anul 2009.

Procurorii DNA au cerut, astăzi, pedeapsa uriașe pentru Elena Udrea și Ioana Băsescu în dosarul finanțării campaniei prezidențiale din 2009. Magistratul anticorupție a cerut la Curtea de Apel București o pedeapsă de peste 15 ani în cazul Ioanei Băsescu și de peste 12 ani n cazul fostului ministrul de la Turism. În același dosar, pentru jurnalistul Dan Andronic, procurorul DNA a cerut o pedeapsă cu închisoarea cu executare.

Fosta ministră PDL este acuzată de spălare de bani și instigare la luare de mită, iar fiica fostului președinte de delapidare. Verdictul nu va fi dat azi, ci la o dată ulterioară, după cum a anunțat judecătorul de la CAB. Infectată cu COVID 19 pe 7 ianuarie, Elena Udrea a ieșit din carantină și a participat azi la ultimul termen din procesul de corupție legat de finanțarea campaniei electorale din 2009. Udrea a aflat de infectare chiar înaintea ultimului termen din proces, care inițial ar fi trebuit să aibă loc pe 8 ianuarie, a declarat pentru G4Media.ro avocatul acesteia, Veronel Rădulescu.

Elena Udrea, ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului în 2009 și implicată direct în campania lui Traian Băsescu, a fost trimisă în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la luare de mită şi spălare de bani. Ioana Băsescu, fiica fostului preşedinte și notar public, este acuzată de instigare la delapidare şi instigare la spălarea banilor. Jurnalistul Dan Andronic este și el acuzat de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului. Potrivit rechizitoriului DNA, o parte din sumele cu care a fost finanțată campania electorală a lui Traian Băsescu a provenite din infracţiuni de corupţie, delapidare şi evaziune fiscală.

Advertisement

Sursa foto:  InquamPhotos

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions