Conecteaza-te cu noi

Societate

Amenzi de peste 265.000 de lei, aplicate luna trecută de comisarii Gărzii de Mediu Constanța

Published

on

În luna februarie a.c. comisarii Gărzii de Mediu Constanța au efectuat 57 acțiuni de inspecție și control, din care 8 controale planificate și 49 inspecții neplanificate. Au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale principale (două avertismente și 8 amenzi în valoare totală de 269.500 lei) și două sancțiuni complementare: suspendarea activității până la obținerea autorizației de mediu; desființarea lucrărilor realizate fără acord de mediu.

S-au realizat controale planificate la patru societăți incluse în Planul anual de controale și au fost verificați împreună cu ISU Dobrogea și SR-APM Constanța trei operatori care exploatează instalații clasificate SEVESO,  în care sunt implicate substanțe periculoase și prezintă pericol de accident major. De asemenea, în perioada 14 – 15 februarie s-a efectuat control planificat tematic la UAT Constanța pentru verificarea stadiului de realizare a Planului de calitate a aerului pentru municipiul Constanța.

În cursul lunii februarie s-au efectuat 14 de acțiuni de inspecție și control privind transferul deșeurilor, la solicitarea Biroului Vamal de Fontieră Constanța Sud sau la solicitarea Poliției de Frontieră. La verificările efectuate în data de 23 februarie în Punctul de Trecere a Frontierei Negru Vodă, nu s-a permis accesul pe teritoriul țării a unui ansamblu rutier încărcat cu 23.400 kg deșeuri de fier din Bulgaria, întrucât documentele privind transferul deșeurilor nu erau întocmite în conformitate cu prevederile Regulamentului 1013/2006.

S-au efectuat verificări privind stadiului închiderii depozitului neconform de deșeuri municipale, situat pe teritoriul administrativ al comunei Tuzla, acesta fiind inclus în lista celor 48 de depozite care fac obiectul punerii în întârziere în Cauza 2012/2007. Cu ocazia inspecției din data de 15 februarie s-a constatat că măsura dispusă la controlul anterior, cu privire la finalizarea lucrărilor de stabilizare a marginilor depozitului și de asigurare a funcționalității rigolelor de preluare a apelor pluviale, nu a fost realizată în totalitate și la termenul stabilit.

Advertisement

Executantul lucrărilor a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 50.000 lei, conform prevederilor OUG 195/2005 privind protecția mediului. La finalizarea lucrărilor, Garda Națională de Mediu va realiza inspecția finală pentru închiderea depozitului.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions