Connect with us

Societate

Amenzi de peste 540.000 de lei, aplicate pe litoral de către inspectorii de muncă

Publicat

la

În perioada 15 iulie – 4 septembrie a.c., s-a  desfășurat Campania Națională privind identificarea și combaterea  cazurilor de muncă nedeclarate și verificarea respectării  prevederilor legale  în domeniul securității și sănătății în muncă în unități care desfășoară activitate pe litoralul Mării Negre.

Inspectorii de muncă din cadrul Serviciului Control Relaţii de Muncă au verificat în această perioadă 670 de angajatori, au aplicat 45 de sancțiuni contravenționale, din care 29 amenzi în cuantum de 548.400 lei și 16 avertismente.

Au fost dispuse un număr de 154  de măsuri de remediere a neconformităților constatate, iar pentru 4 angajatori care foloseau copii minori, fără a respecta regimul de lucru al minorilor, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța.

De asemenea, au fost depistate 25 de persoane la 14 de angajatori care foloseau  muncă  nedeclarată, aplicându-se astfel 14 amenzi pentru muncă nedeclarată în valoare de 500.000 lei.

Alte deficiențe depistate :

 • Nerespectarea programului de lucru și neevidețierea orelor de muncă prestate de salariați
 • Incălcarea prevederilor legale privind munca suplimentara  și în sărbători legale;
 • Neplata salariului la data negociată în contractul de muncă;
 • Necompensarea in bani a concediul de odihna cuvenit si neefectuat la incetarea activitatii;
 • Nerespectarea termenului de transmitere a documentelor  în registrul electronic REVISAL  sau transmiterea de  date eronate ;

În tematica de control din această campanie, s-a pus accentul și pe  modul în care agenții economici au  respectat  obligațiile prevăzute de Legea 55/2020, respectiv , H.G. nr.636 din 12 iunie 2021, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 12 iunie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, precum și pe  modul în care au fost respectate prevederile O.U.G. 99/2000 –  privind măsurile ce pot fi aplicate în perioadele cu temperaturi extreme, pentru protecția persoanelor încadrate în muncă.”, a precizat Eugen Bola, inspector șef al ITM Constanța.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Societate

Primul semestru se extinde până pe 14 ianuarie 2022. Ministrul Educației: “Tezele pe semestrul I, cu prezenţă fizică”

Publicat

la data de

Scris de

Semestrul I se va întinde până pe 14 ianuarie, a anunţat ministrul Educaţiei, marţi seară, la Digi24. Sorin Cîmpeanu a spus că în ianuarie orele se vor face cu prezenţă fizică pentru că „vom încheia acest al patrulea val”. Oficialul a mai spus: „ca ministru al educaţiei nu voi mai propune un plus de vacanţă suplimentară pe motiv că nu mai poate fi recuperată

Cele două săptămâni de vacanţă suplimentară vor fi recuperate în ianuarie. Astfel, primul semestru al anului şcolar va avea în continuare 14 săptămâni, aşa cum era stabilit.

„Sunt sigur că nu voi mai propune ca ministru al Educaţiei un plus de vacanţă suplimentară pentru simplul motiv că ea nu mai poate fi recuperată. Calendarul este fix şi atunci pe 8 noiembrie şcoala va începe.”, a declarat Ministrul Educaţiei conform adevarul.ro.

Cîmpeanu a spus că varianta iniţială pentru revenirea la şcoală pe 8 noiembrie este în format fizic, dar că, dacă nu se va putea, rămâne doar varianta şcoală online.   

Ministrul Educaţiei a anunţat că în cele două săptămâni de prelungire a Semestrului I, în perioada 3-14 ianuarie 2022, se vor da tezele. Întrebat dacă programa de examene va fi simplificată, ministrul a spus că acest lucru se va întâmpla doar dacă va fi mai multă predare online.

„Singurul motiv pentru care am putea peria programa de examene ar fi acela al unei durate mai mari de şcoală online. Dacă vom fi obligaţi să predăm online, înţelegând pierderile, s-ar putea să avem nevoie încă o dată, şi de data acesta, să periem programele de examen în sensul simplificării. Vă dau o veste care poate îi supără pe unii – în aceste două săptămâni din ianuarie, anul acesta se vor da teze cu prezenţă fizică, pentru că teza este ultimul bastion în calea de a decide relevanţa notelor”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Serviciul de Ambulanță Constanța angajează Șef birou. Ce condiții trebuie îndeplinite

Publicat

la data de

Scris de

Serviciul de Ambulanţă Judeţean Constanţa organizează concurs de recrutare pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată, a funcției contractuale de conducere, vacante, de șef birou – grad II, pentru Biroul R.U.N.O.S. – Stația Centrală Constanța.

Condiţiile specifice necesare în vederea participării la concurs şi a ocupării funcției contractuale sunt:

 • diplomă de licență în domeniul științelor economice;
 • certificat absolvire curs managementul resurselor umane;
 • certificat absolvire curs de specializare expert legislația muncii, cu durata de minimum 120 ore;
 • 2 ani vechime în specialitatea postului (resurse umane);
 • minimum 2ani lucrați în sistemul sanitar, cu dovada experienței în specialitatea resurse umane;
 • concurs/examen pentru ocuparea postului.

Concursul se va organiza conform calendarului următor:

 • 09 noiembrie 2021, ora 15:30 – data limită pentru depunerea dosarelor;
 • 17 noiembrie 2021, ora 10:00 – proba scrisă;
 • 22 noiembrie 2021, ora 10:00 – proba interviu.

Detalii privind condiţiile specifice şi bibliografia de concurs sunt disponibile accesând pagina oficială www.ambulance-ct.ro. Relaţii suplimentare se pot obține la sediul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa, Str. Bravilor Nr. 1, telefon 0241/624.711, interior 138.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

”Noble Blueprint 21”, un exercițiu NATO care se va desfășura în România

Publicat

la data de

Scris de

Comandamentul Forțelor Aliate Întrunite al NATO de la Napoli, Italia (Allied Joint Force Command – JFC Naples) organizează, în perioada 26-28 octombrie 2021, Exercițiul „Noble Blueprint 21”, în România, ca parte a programului de exerciții și antrenamente întrunite, destinate consolidării măsurilor de apărare colectivă a membrilor NATO.

Obiectivul principal al Exercițiului „Noble Blueprint 21” este de a oferi autorităților politice și militare ale NATO suportul necesar pentru proiectarea, organizarea și desfășurarea unor operații de răspuns la posibile crize regionale, în conformitate cu Articolul 5 al Tratatului Alianței Nord-Atlantice, sub conducerea Comandamentul Forțelor Aliate Întrunite al NATO.

„Noble Blueprint 21” contribuie la consolidarea bazei informative a comandanților structurilor operaționale și tactice ale NATO, pentru sincronizarea procedurilor operaționale și a capacităților de reacție.

La activitățile planificate în România, în perioada 26-28 octombrie, participă conducătorii unor structuri militare centrale ale NATO, precum și conducători ai unor structuri militare din România și Bulgaria. Exercițiul „Noble Blueprint 21”, condus de comandantul Comandamentului Forțelor Aliate Întrunite al NATO de la Napoli, amiralul Robert P. Burke (SUA), se va încheia la Constanța, pentru a sublinia importanța asigurării securității și stabilității în regiunea Mării Negre, prin consolidarea posturii de apărare colectivă a statelor NATO, pe flancul estic.

”Într-un mediu de securitate dinamic și volatil, cooperarea nord-atlantică este tot mai necesară și mai justificată. NATO este o organizație puternică datorită coeziunii membrilor săi și garantează securitatea fiecărui stat al Alianței. Odată cu intrarea României și Bulgariei în Alianța Nord-Atlantică, NATO şi-a consolidat prezenţa pe flancul estic, iar inițiativele luate în cadrul aliat consolidează capacitatea de reacţie rapidă a NATO, în sprijinul funcţiilor de apărare, de descurajare şi pentru intervenţii militare rapide în situaţii de criză în regiunea Mării Negre.”, precizează reprezentanții Biroului de presă al Statului Major al Forțelor Navale.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: