Conecteaza-te cu noi
SEAS

Societate

Amenzi foarte mari aplicate de inspectorii ITM Constanța în luna mai

Published

on

În perioada 1 – 31 mai a.c., Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța a continuat  activitatea de verificare și control a societaţilor comerciale care își desfășoară activitatea pe raza judeţului Constanţa.

Inspectorii de muncă din cadrul Serviciului Control Relaţii de Muncă au verificat 297 agenți economici și au sancționat 38 dintre aceștia. S-au aplicat 54 de sancțiuni contravenționale, din care 36  amenzi  în valoare de 371.900 lei și 18 avertismente. Cu ocazia controalelor efectuate în luna mai au fost depistați 9 angajatori care foloseau muncă nedeclarată fiind identificate 16 persoane pentru care s-au aplicat sancțiuni contraventionale în valoare de 310.000 lei.

Iată ce deficiențe au constatat inspectorii ITM:

  • Nerespectarea prevederilor legale privind evidenţa orelor de lucru prestate de salariati;
  • Încălcarea prevederilor legale referitoare la încheierea în formă  scrisă  și transmiterea în REVISAL a contractelor individuale de muncă;
  • Nerespectarea prevederilor art.168(1) –Lg.53/2003 privind acordarea drepturilor salariale;
  • Încălcarea prevederilor legale privind munca suplimentară și munca de noapte;

Referitor la activitatea de control privind securitatea și sănătatea în muncă, inspectorii de muncă au efectuat 140 controale, în urma cărora s-au constatat 61 de neconformități, motiv pentru care s-au dispus 61  măsuri de remediere.

S-au aplicat 61 de sancțiuni – 20 avertismente și 41 amenzi contravenționale în  valoare totală de 156.000 lei.

Foto: Ora de Sibiu

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions