Connect with us

Societate

Ministerul Apărării Naționale a prelungit procesul de recrutare pentru rezerviștii voluntari

Published

on

Ministerul Apărării Naţionale prelungește, până la data de 24 iunie, campania de recrutare pentru cetăţenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în rezervă în calitate de rezervist voluntar în Armata României.

În această etapă, demarată în data de 16 mai, sunt disponibile 871 de locuri pentru toate categoriile de personal (ofițeri, maiștri militari, subofițeri, gradați și soldați).

Persoanele interesate vor fi informate cu privire la avantajele îndeplinirii serviciului militar în calitate de rezervist voluntar la centrul militar zonal, judeţean sau de sector pe a cărui rază de responsabilitate îşi au domiciliul.

De asemenea, candidaţii proveniţi din rândul cetăţenilor fără pregătire militară vor fi consiliaţi în ceea ce priveşte exprimarea opţiunilor, în sensul orientării către funcțiile pentru care aceştia îndeplinesc criteriile specifice referitoare la nivelul studiilor și corespondența specializărilor dobândite în viața civilă cu armele/serviciile și specialitățile militare.

Detalii suplimentare pot fi obținute de la centrele militare zonale, judeţene sau de sector.

Important!

La această dată, în structurile Ministerului Apărării Naționale se desfășoară procese distincte de promovare, recrutare și selecție pentru 2.612 funcții scoase la concurs în acest an, astfel:

  • 243 de locuri pentru formarea profesională inițială a ofițerilor în activitate, până la data de 24 iunie;
  • 449 de locuri pentru formarea profesională inițială a maiștrilor militari și 1.180 de locuri pentru subofițeri în activitate, până la data de 30 iunie;
  • 049 de posturi pentru soldați/gradați profesioniști, până la data de 22 iulie;
  • 871 de posturi pentru cetățenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în rezervă în calitate de rezervist voluntar, până la data de 24 iunie.

Foto: Digi24

Comments

comments